Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6806 tot 6810
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 januari 2012

Bloomberg: 'Staatsobligaties waren beste belegging 2011'

Op Bloomberg verschenen gisteren twee verschillende artikelen met dezelfde strekking: De staatsobligaties van sterke landen deden het beter dan verschillende indices van aandelen en grondstoffen en ook beter dan valuta. De berichtgeving is opmerkelijk, want GOUD rendeerde met 11% een stuk beter.

[...]

Bron: Kritische Belegger
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Willem Middelkoop: GOUD en zilver keren terug

De ‘bull markt’ in GOUD en zilver is niet voorbij. De langjarige trend is niet gebroken. GOUD stijgt in 2012 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat opnieuw naar de 40 dollar. De euro wordt gered door ingrijpen van de ECB. De economie blijft kwakkelen en de daling van de huizenprijzen versnelt. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

[...]

Bron: WealthWire
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Dollar uptrend goed voor GOUD!

De relatie tussen de GOUDkoers en de dollar-index geeft inzicht in het moment waarop het kopen van GOUD verstandig is.

De dollar zit momenteel in een uptrend. Uit de afgelopen 10 jaar is gebleken dat dit het moment bij uitstek is om GOUDposities uit te breiden.

Feitelijk zit de dollar sinds de oprichting van de FED in een eeuwige bearmarket. Zo een uptrend kan dus nooit lang standhouden met als gevolg dat de antidollar - of te wel - GOUD, zijn stijgende pad zal voortzetten in deze huidige GOUDen bullmarket wanneer de dollar zijn weg naar beneden weer zal hervatten.

Strength in the Dollar is good for gold.

Yes, you read that correctly. But one major clarification is needed. Only look at this relationship between gold and the dollar since 2000 when gold entered into a bull market. The best time to buy gold is when the Dollar Index is in an uptrend.

Figure 1 shows a weekly chart of gold (cash data). The indicator in the lower panel is analogue representation of a simple Dollar Index model that has been bullish since September 30, 2011. To see more about this model for trading the Dollar, go to this article: “Dollar Index: Bullish”. The Dollar has been in an uptrend, and based upon the past 11 years, this is the best time to buy gold.

[grafieken]

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Aan een GOUDen draadje

De GDX GOUDaandelen ETF is aan het treuzelen op de steun. De vorige twee keer zagen we sneller een stevige bounce.

Op dit moment hangen we al zeven dagen rond de $ 52 en hebben we nog steeds geen echte bounce. Het behoeft geen betoof dat als de GDX de rode steunlijn breekt, er een verkoopgolf in GOUDmijners op gang kan komen.

[grafieken]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

GOUD duurder, maar zilver goedkoper in 2011

De prijzen van GOUD en zilver hebben in 2011 tegengestelde lijnen laten zien. De GOUDprijs steeg over het gehele jaar met 10 procent, maar zilver werd juist 9,5 procent goedkoper.

Het is het elfde jaar op rij dat de GOUDprijs is gestegen. Een troy ounce (31,1 gram) sloot vrijdag op 1566,80 dollar. Dat is echter een stuk lager dan het recordniveau van 1920 dollar in september.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$