Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6806 tot 6810
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

De 10 landen met de hoogste GOUDreserves

Nu de GOUDprijs het een beetje laat afweten de laatste tijd, zijn er misschien landen die zich afvragen of het niet tijd is om een deel van hun GOUDreserves te verkopen. De meeste landen echter houden hun GOUD als een strategische reserve bij, of verhogen ze nog.

Het valt op dat GOUD bij de niet Westerse land nog maar een klein deel van hun reserves uit maakt en dat juist deze landen van plan zijn om dat percentage nog fors op te trekken.

[1 - 10]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 december 2011

GOUDprijs zal in de komende drie maanden door de $1500 zakken

Volgens een recente enquête die Reuters heeft afgenomen bij een aantal hedge fund managers, economen en handelaren zal de GOUDprijs in de komende drie maanden nog verder dalen. Volgens de ondervraagden zal de GOUDprijs nog zakken tot onder de $1500, een niveau dat we in juli voor het laatst zagen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 december 2011

Turkije voegde in november 30 procent toe aan strategische GOUDreserve

Centrale banken van met name niet-westerse landen zijn al een tijdje actief bezig met het opkopen van GOUD. Door de reserves van het glimmende edelmetaal uit te breiden proberen de landen zich te beschermen tegen toekomstige geldontwaarding van belangrijke valuta zoals de euro en de US dollar.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Het jaar van het GOUD

2012 wordt het jaar van het GOUD...

In de voorbije weken heeft GOUD een ferme correctie laten zien, wat heel wat observatoren deed besluiten dat de GOUD-bubble nu toch echt wel aan het barsten is. Dit bewijst enkel hoe weinig de meeste financiële journalisten eigenlijk begrijpen van ons monetair systeem en hoezeer zij opgevoed zijn in de Keynesiaanse economische traditie.

De rol van GOUD is heel eenvoudig: het is de check van de vrije markt op de inflatie die de overheid veroorzaakt door het aangaan van schuld. Sinds 15 augustus 1971 is er namelijk niets meer dat ons geld nog dekt, behalve een claim op ander geld. Dat is de essentie van ons monetair systeem: om het te laten draaien moet steeds meer schuld gemaakt worden, om de intrest te kunnen terugbetalen op de onderliggende waarde. Die onderliggende waardes zijn overheidsobligaties. Geld is dus schuld, en schuld is geld. Dat is iets wat 99 % van de mensen maar niet kan vatten. En dat is ook de reden waarom GOUD niet begrepen wordt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Pro's en contra's over de GOUDprijs

De lange termijn vooruitzichten voor GOUD blijven positief, de crisis lijkt verre van over waardoor er nog veel geld geprint moet worden. GOUD heeft ook de manie-fase nog niet bereikt. Dit heeft een positieve invloed op de GOUDprijs. Op korte termijn staat er echter nogal wat druk op het GOUD.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$