Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6811 tot 6815
Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Groot risico voor Nederlands GOUD

De GOUDvoorraad van Nederland is tot voor kort altijd geheim geweest. De Nederlandsche Bank heeft niet de plicht om haar GOUDvoorraad bekend te maken. Deze geheimhouding werd afgedwongen door Koning Willem I bij de oprichting van De Nederlandsche Bank in 1814. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Sinds 1948 is de Nederlandse Staat de enige aandeelhouder. Het geheimhoudingsrecht van de hoeveelheid GOUD die de bank bezit bleef echter bestaan. In januari 2012 heeft de President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, een cameraploeg van “Nieuwsuur” toegelaten tot de kluizen waar honderden GOUDstaven van ieder 10 kilo liggen opgeslagen. Bij elkaar ligt er ruim 67.000 kilo aan GOUDstaven met een waarde van ongeveer 3 miljard euro. Dit blijkt echter maar 10% te zijn van de totale hoeveelheid GOUD die Nederland bezit.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

DNB: GOUD ligt goed waar het ligt

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de GOUDvoorraad van ons land die voor een groot deel in de Verenigde Staten ligt, maar De Nederlandsche Bank (DNB) is niet van plan het GOUD te verhuizen naar ons land.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2012

BREAKING: Goldman Sachs dient aanvraag in voor GOUD-gelinkte obligaties!

Voor het eerst in de geschiedenis wil de meeste beruchte zakenbank in de VS, GOLDMAN SACHS, uitpakken met obligaties gelinkt aan de prijsevolutie van GOUD!

Dat valt af te leiden aan het 8-K formulier dat werd ingediend bij de SEC. Het geeft aan dat de institutionele spelers zich definitief voorbereiden op de aankomende maniefase voor GOUD (en zilver).

Maak dat u mee op deze trein zit vooraleer hij vertrekt!

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2012

Bill Gross waarschuwt voor implosie

Bill Gross van ‘s werelds grootste obligatiefonds PIMCO voorspelt een moeilijk 2012 met een implosie van de financiële markten. The world has too much debt, too little trust, and is vulnerable towards total collapse.

Bill Gross schrijft dat de ondergang van het huidige systeem begon begin 20e eeuw met de invoering van het fractioneel bankieren. Alles kwam pas echt in een stroomversnelling in 1971 toen de GOUDstandaard werd afgeschaft. Velen noemen het de dollar-standaard, maar in feite is het een krediet-standaard geworden. De Westerse wereld ontdekte krediet (= schulden) als groeimotor voor hun economie en welvaart.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 januari 2012

China ziet GOUD als de enige veilige haven

Het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Chinese centrale bank verklaarde vorige week maandag dat ze hun buitenlandse valuta moeten diversifiëren door meer GOUD aan te kopen. Hij beschouwt GOUD de enige activa met de status van veilige haven.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$