Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6811 tot 6815
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

De rol van de geldpers op de GOUDkoers

Door het drukken van extra dollars komt de dollarkoers onder druk te staan. 20 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer de dollar daalt, de GOUDprijs verder oploopt. Onderstaande grafiek van de afgelopen twintig jaar laat zien dat wanneer de dollarkoers onder druk komt te staan, de GOUDkoers oploopt. Bij een sterke dollar zien we de GOUDkoers dalen:

[grafiek + ... ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Alf Field: "Zilver in de voetsporen van GOUD, richting $158!"

In navolging van zijn indrukwekkende TA over de prijs van GOUD, heeft Alf Field ook een update voorzien voor de prijs van zilver.

Alf Field voorspelt dat zilver (net als GOUD) nu aan de vooravond staat van de grootste klim volgens de Elliot Wave analyse, richting 158 dollar per ounce!

[... + grafiek]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2012

Terughalen GOUD naar Venezuela is begonnen

Venezuela is klaar met het terughalen van 160 ton fysiek GOUD uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Wat Duitsland, Frankrijk en Nederland niet voor elkaar krijgen krijgt Venezuela wel voor elkaar. In twee maanden tijd heeft het land 160 ton GOUD teruggehaald uit diverse landen in Europa en Azie, maar ook uit Amerika. Amerika ligt onder vuur omdat het niet de GOUDreserves wil vrijgeven die door landen zijn gestald in het verleden.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

.Grootste swings in CB GOUDbezit sinds 2007

We kwamen uit op de volgende interessante grafiek van Reuters, die de grootste swings van kopers en verkopers van centrale banken in beeld brengt sinds 2007.

Voor de meeste lezers zal dit wel geen nieuws zijn, maar de grootste kopers zijn China, Rusland en India. De BIS transacties zijn wellicht swaps met Westerse centrale banken zijn.

Aan de verkoopzijde lostte het IMF, Frankrijk, Zwitserland en de ECB voor zo’n 1000 ton GOUD! Over een transfer van welvaart gesproken…

[grafiek]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

Hoe een Argentijn het ziet

Argentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.

Het einde van het liedje in Argentinië was dat het bestaande geld waardeloos werd en pensioenfondsen geplunderd werden door zowel de regering als buitenlandse banken.

Er kwam een bankvakantie, waarbij de bankrekeningen dus onbereikbaar werden. In dat weekend werden de tegoeden van de rekeningen gehaald en werd in feite het volk van haar girale geld ontdaan.

De Argentijn die ik afgelopen weekend sprak, begreep maar niet waarom we niet willen leren van wat bij hem in het land al gebeurde.

[...]

De Argentijn die ik sprak vertelde me dat hij nooit van zijn leven nog een bank zou vertrouwen.

Nog altijd betaalt hij na de ontvangst van zijn loon direct zijn rekeningen en haalt hij eventueel overgebleven geld direct van de bankrekening af en zet het om in spullen en GOUD. Wat voor spullen vroeg ik hem. - Eten en drinken voornamelijk. Hij heeft altijd een flinke voorraad vooral houdbaar voedsel in huis. Hij heeft overigens wel een buitenlandse bankrekening. Dat is namelijk om het land te kunnen verlaten als het weer wordt overgenomen door een militaire junta.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$