Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6816 tot 6820
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDprijs verder stijgt

De GOUDprijs is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van GOUD en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce GOUD kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 1)

De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Video: Fort Knox - De meest veilige plek ter wereld

Hoe ziet Fort Knox er van binnen uit? Hoe is de meest veilige plek ter wereld waar grote hoeveelheden GOUD liggen opgeslagen gebouwd en welke maatregel zijn er genomen om te voorkomen dat er iets met de GOUDreserve gebeurd welke in Fort Knox ligt opgeslagen? Deze video geeft een inkijk in een van de best beveiligde gebouwen ter wereld:

[video]

Bron: vk.nl
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2012

Klaas Knot moet ons GOUD snel terughalen uit Amerika

Het uitlenen van GOUD is zeer riskant. De geschiedenis leert ons dat Nederland in tijden van monetaire stress al tweemaal eerder kon fluiten naar het in het buitenland opgeslagen GOUD. Dat betoogt politicoloog Sander Boon.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2012

Schuldenplafond VS geeft hint naar koersdoel GOUD?

De Amerikaanse overheid kan opnieuw meer lenen, want het schuldenplafond werd eerder deze week verhoogd tot $16,4 biljoen. Er komt immers meer geld in omloop, waardoor de waarde van het geld daalt. Er is dus meer geld nodig om een bepaalde hoeveelheid GOUD te kopen. Hoe sterk is deze relatie?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$