Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6821 tot 6825
Bron: the Silver Institute
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Gemiddelde zilverprijs 2011 met 74% gestegen

De gemiddelde prijs van zilver van vorig jaar (2011) is maar liefst met 74% gestegen ten opzichte van de gemiddelde zilverprijs uit 2010. Dat is een record voor het witte edelmetaal.

De prijsstijging is mede tot stand gekomen door de enorme vraag vanuit de industrie, alsmede door de alsmaar groeiende vraag van beleggers.

Zilver deed het met 74% zeker niet slecht, kijkend naar de andere edelmetalen: Palladium: + 39%; GOUD: + 28% en tot slot presteerde Platina in absolute zin niet slecht met + 7%, maar relatief gezien ten opzichte van de andere edelmetalen bleef Platina dramatisch achter, zelfs zo erg dat Platina inmiddels $190 goedkoper is dan GOUD - en dit is historisch!

(Washington, D.C. – January 4, 2012) – The average annual silver price for 2011 of $35.12 per ounce set a record for the white metal,  a staggering 74% gain over the 2010 average annual price of $20.19 per ounce.

“Silver’s strong price performance last year owed much to the strength in investment demand, as well as growth in industrial demand, much of which is relatively price insensitive in the short-term,” stated Michael DiRienzo, Executive Director of the Silver Institute.

Silver outperformed all precious metals in terms of increases of average annual prices:  Palladium posted a 39% gain in 2011, while gold was up 28% and platinum rose 7% last year over 2010’s figures.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Parodie Der Untergang over het GOUD- en zilvercartel

De scene uit de film "Der Untergang" over de laatste uren van Hitler en de inname door de Russen van Berlijn is al vaak geparodieerd. Een nieuwe variant is aan een lange rij toegevoegd, dit maal met speciale aandacht voor de papieren GOUD- en zilvermarkt!

[video]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Video: Amerika wil audit naar GOUDreserve Fort Knox

Na eerdere berichten van Ron Paul om een audit uit te laten voeren op de GOUDreserve in Fort Knox, wordt de roep nu ook vanuit de economen steeds sterker. In het programma ‘Freedom watch’ van Fox News werd recentelijk aandacht besteedt aan Fort Knox en de GOUDreserves welke daar aanwezig zouden zijn. Zij vragen zich af als er GOUD ligt in Fort Knox, van wie dit dan is. Is het van het IMF, of van buitenlandse centrale banken?

[... + video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2012

BANG! HUI index start 2012 met vuurwerk

De HUI index, de GOUD- en zilvermijnindex die we bij Slim Beleggen dag na dag opvolgen, kende een geweldige start in 2012!

In navolging van het prijsspektakel van GOUD, maar vooral zilver, schoot de index bijna 5% omhoog, waarmee de graadmeter opnieuw stevig binnen de bandbreedte 500 – 600 handelt.

[grafieken]

Beleggers in GOUD- en zilvermijnaandelen maken voluit gebruik van de koopjes in de GOUD- en zilversector!

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2012

GOUD herovert 1600 dollar, zilver knalt +6% hoger!

Terwijl de meeste analisten overtuigd waren van het tegendeel, beginnen de edelmetalen het jaar met het nodige vuurwerk. De prijs van zowel GOUD als zilver schieten fors omhoog!

GOUD neemt de weerstand op 1600 dollar per ounce met de nodige kracht uit.

[grafieken]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$