Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6826 tot 6830
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

HSBC: "GOUD boven $2000 in tweede jaarhelft van 2012"

Volgens James Steel, Hoofd Grondstoffen bij zakenbank HSBC, is de stierenmarkt voor GOUD meer dan intact. Hij ziet vooral de aankopen van centrale banken als de belangrijkste drijfveer voor een hogere GOUDprijs.

In de tweede helft van 2012 ziet hij GOUD boven 2000 dollar/ounce uitschieten.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

2006: het jaar dat de fiat geld illusie definitief doorbroken werd

Via de World Gold Council een aantal grafieken met de GOUDprijs voor de belangrijkste valuta en dat levert een interessant beeld op: 2006 is het kanteljaar waarin de zeepbel in fiat geld definitief begon leeg te lopen.

[...]

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Waarom GOUD nog jaren een goed idee blijft

Als de mensen mij nu vragen “Wat moet ik met mijn geld doen?”, heb ik steevast hetzelfde antwoord klaar: “Fysiek GOUD!”. De reactie is meestal “Nu nog? GOUD staat toch al zo hoog!”. Awel, diezelfde mensen vroegen mij dat ook toen GOUD rond de $ 1.000 noteerde en hun reactie was toen dezelfde als die van vandaag. Maar ondertussen zijn we dus al + 60 % verder.

Eind december zat de wekelijkse grafiek voor GOUD tegen het 65-weeks gemiddelde (in het verleden een degelijke steun). Dus de opwaartse trend was nog altijd zeer krachtig. Ondertussen is de GOUDprijs terug herstelt. De nieuwe prijsstijging na de correctie past perfect in het lange termijnkanaal en bevestigd de versnelde opwaartse prijs voor het gele edelmetaal. Er is dus technisch gezien totaal geen reden om aan te nemen dat de GOUDen tijden voorbij zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

Hoe realistisch is een nieuwe GOUDstandaard

Er zijn economen en zelfs presidentskandidaten die pleiten voor de invoering van een GOUDstandaard om de Westerse schulden crisis het hoofd te bieden. Maar is dit realistisch? Wat zou er moeten veranderen?

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

De belangrijkste redenen waarom zilver beter zou kunnen presteren dan GOUD

Op YouTube valt genoeg interessante informatie te vinden, zo ook over het beleggen in fysiek zilver en GOUD. Onderstaande video somt kort maar krachtig op welke redenen een belegger kan aanvoeren om zilver te verkiezen boven GOUD. De fundamentals wijzen op een veel hogere zilverprijs in de toekomst.

[video]



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$