Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6826 tot 6830
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

Soros trekt positie in GOUD terug op

Ja hoor, u leest het goed: de man die eerder verklaarde dat GOUD de ultieme bubbel is, George Soros, verhoogde recent zijn positie in GLD, de GOUD ETF. Zo ziet u maar, zelfs de grootste critici hebben moeite om aan de zuigkracht van de seculaire bull market in GOUD te weerstaan.

[Bloomberg]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

GOUD en Zilver zijn winnaars van januari

De eerste maand van 2012 zit erop en dus is het tijd om te kijken naar de winnaars en verliezers van de eerste beursmaand. De verrassende winnaars zitten vooralsnog in de edelmetalen sector. GOUD  en Zilver stegen in januari respectievelijk met 11% en 21%, terwijl de AEX nauwelijks 2% steeg. Verklaringen voor de stijgingen liggen wellicht in het feit dat er steeds meer vragen komen over de nog beschikbare aanwezigheid van GOUD en zilver. Natuurlijk heeft ook de aankondiging van Helictopter Ben invloed gehad op de prijs van edelmetalen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 2)

In navolging van deel 1 | Inherent aan de schuldenstandaard (het huidige monetaire systeem) is de inflatiespiraal. Door constante onafgebroken inflatie zal uiteindelijk de waarde van geld gelijk zijn aan nul. Tot die tijd zal het leiden tot scheefgroei. Een gedeelte van de bevolking heeft baat bij inflatie, een ander gedeelte lijdt juist verlies.

Inflatie treedt op als de geldhoeveelheid harder groeit dan de hoeveelheid goederen waartegen het geruild kan worden. Er zullen dan meer monetaire eenheden (euro's) per goed beschikbaar zijn met als gevolg dat prijzen stijgen. Maar noch de prijzen van goederen, noch inkomens zullen gelijkmatig stijgen. Het is niet zo dat bij 2 % inflatie alle goederen exact 2 % duurder zijn geworden. Of als de geldhoeveelheid 4 % vergroot dat dan iedereen exact 4 % meer geld op zijn bankrekening heeft staan.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Beste start voor GOUDprijs sinds 1980

De GOUDprijs heeft de beste start gehad sinds 1980. Op 1 januari startte de GOUDprijs op 1600 dollar per troy ounce, om eind januari ruim 10% hoger te staan op een prijs van GOUD van 1743 dollar per troy ounce. De hele maand januari waren er tegenvallende berichten welke de GOUDprijzen hebben opgedreven. Zo is de import van GOUD door China nog nooit zo hoog geweest, heeft Iran te maken met een olieboycot waardoor zij GOUD zijn gaan accepteren als valide betaalmiddel en heeft de FED het opmerkelijke besluit genomen om de rente tot en met 2014 op 0 procent te houden, zodat de economie draaiende blijft.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

David Morgan: "Verwacht u aan nieuwe records voor zilver in 2012!"

David Morgan was te gast bij Al Korelin en besprak de vooruitzichten voor zilver (en GOUD). Hij ziet diverse signalen opduiken die ervoor kunnen zorgen dat zilver nieuwe records gaat breken in 2012!

Maar nog belangrijker: de mijnaandelen zijn momenteel de ‘SCREAMING BUY‘!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$