Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6836 tot 6840
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

.Grootste swings in CB GOUDbezit sinds 2007

We kwamen uit op de volgende interessante grafiek van Reuters, die de grootste swings van kopers en verkopers van centrale banken in beeld brengt sinds 2007.

Voor de meeste lezers zal dit wel geen nieuws zijn, maar de grootste kopers zijn China, Rusland en India. De BIS transacties zijn wellicht swaps met Westerse centrale banken zijn.

Aan de verkoopzijde lostte het IMF, Frankrijk, Zwitserland en de ECB voor zo’n 1000 ton GOUD! Over een transfer van welvaart gesproken…

[grafiek]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

Hoe een Argentijn het ziet

Argentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.

Het einde van het liedje in Argentinië was dat het bestaande geld waardeloos werd en pensioenfondsen geplunderd werden door zowel de regering als buitenlandse banken.

Er kwam een bankvakantie, waarbij de bankrekeningen dus onbereikbaar werden. In dat weekend werden de tegoeden van de rekeningen gehaald en werd in feite het volk van haar girale geld ontdaan.

De Argentijn die ik afgelopen weekend sprak, begreep maar niet waarom we niet willen leren van wat bij hem in het land al gebeurde.

[...]

De Argentijn die ik sprak vertelde me dat hij nooit van zijn leven nog een bank zou vertrouwen.

Nog altijd betaalt hij na de ontvangst van zijn loon direct zijn rekeningen en haalt hij eventueel overgebleven geld direct van de bankrekening af en zet het om in spullen en GOUD. Wat voor spullen vroeg ik hem. - Eten en drinken voornamelijk. Hij heeft altijd een flinke voorraad vooral houdbaar voedsel in huis. Hij heeft overigens wel een buitenlandse bankrekening. Dat is namelijk om het land te kunnen verlaten als het weer wordt overgenomen door een militaire junta.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDprijs verder stijgt

De GOUDprijs is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van GOUD en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce GOUD kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 1)

De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zondag 29 januari 2012

Video: Fort Knox - De meest veilige plek ter wereld

Hoe ziet Fort Knox er van binnen uit? Hoe is de meest veilige plek ter wereld waar grote hoeveelheden GOUD liggen opgeslagen gebouwd en welke maatregel zijn er genomen om te voorkomen dat er iets met de GOUDreserve gebeurd welke in Fort Knox ligt opgeslagen? Deze video geeft een inkijk in een van de best beveiligde gebouwen ter wereld:

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$