Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6836 tot 6840
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Peter Schiff: "Koop deze dip in GOUD!"

Peter Schiff ziet dat beleggers opnieuw in de verkeerde activa vluchten door de crisis in Europa. Staatsobligaties, de Amerikaanse dollar,… ze zullen allen uiteindelijk begeven onder de druk van ons financiële systeem. Enkel fysiek GOUD biedt soelaas en Peter Schiff ziet het slimme geld massaal gebruik maken van de huidige dip om bij te kopen.

Beleggers zouden dit voorbeeld beter volgen aldus Schiff.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Jim Sinclair over MF Global, papieren GOUD, GOUDaandelen, en nog veel meer...

Jim Sinclair, een legende in de GOUDwereld waar hij bekend is als Mr. Gold, bespreekt in een uitvoerig interview met BMT de implicaties van de ondergang van MF Global.

Verder praat hij over de rol van GOUD in de financiële wereld, de huidige onderwaardering van GOUDmijnaandelen (vergeleken met de jaren ’70), papieren GOUD, ….

Luister hier naar het geweldige interview met Jim Sinclair:

[podcast]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Chinese import van GOUD naar hoogtepunt

De Financial Times bericht dat de import van fysiek GOUD door China vanuit Hong Kong is gestegen. China heeft in oktober 88 ton fysiek GOUD geïmporteerd, wat ongeveer een kwart is van de totale vraag in de wereld. De reden waarom China zulke grote hoeveelheden importeert heeft te maken met de steeds verder stijgende vraag naar GOUDen sieraden en juwelen door de Chinese bevolking. Ook het Chinees Nieuwjaar begin januari 2012 zorgt ervoor dat de vraag naar fysiek GOUD toeneemt. Met Chinees Nieuwjaar worden veel GOUDen objecten verkocht omdat deze geluk zouden brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2011

De GOUDcorrectie in perspectief

Net als in elke stieren markt, loopt de stierenmarkt van het GOUD niet in een rechte lijn omhoog. De huidige correctie wordt door velen aanzien als het einde van de opmars. Maar de huidige correctie is er een zoals er al meerdere zijn geweest en is alleen maar gezond te noemen.

Als je kijkt naar onderstaande grafiek, zie je dat er de laatste tien jaar meerdere correcties zijn geweest waar GOUD 15 % tot bijna 30 % corrigeerde alvorens opnieuw hoger te gaan naar nieuwe records.

[grafiek]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2011

Chris Martenson en Alasdair Macleod bespreken Peak Oil en de effecten op de economie

Chris Martenson is gefascineerd door het fenomeen Peak Oil, wat betekent dat we de top van de dagelijkse globale olieproductie bereikt hebben. Volgens Martenson bereiken we dit punt ergens in de periode 2013 – 2014.

Hij legt uit aan Alasdair Macleod van GoldMoney Foundation uit wat de consequenties van Peak Oil zijn voor de economie. Ook andere thema’s zoals geld, GOUD, rentevoeten, ... komen aan bod!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$