Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 6841 tot 6845
Bron: de Kritische Belegger.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2012

Liever GOUD en zilver dan papiergeld

Het stelsel van papiergeld is gebaseerd op het vertrouwen in de overheid. Het verleden heeft echter aangetoond dat dit geregeld geschaad wordt. Beleggers doen er mede daarom goed aan hun vermogen deels in het schaarsere GOUD of zilver te stoppen. Dit wordt bepleit in het eind vorig jaar uitgebrachte boek ’Geld, GOUD en zilver`.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2012

SCHOKKEND: effectieve inflatie = 10,5%

Must Read!

In navolging op de schokkende grafiek van de langetermijn rente in de VS en de mogelijkheid van een Derde Wereldoorlog, stootten we op de discrepantie tussen de officiële en effectieve inflatie in de VS.

Op onderstaande grafiek ziet u het maandelijkse inflatiepeil sinds 1872!

[grafiek]

Er vallen meteen 2 belangrijke zaken op:

Sinds de VS hun dollar hebben losgekoppeld van GOUD (begin jaren ’70), is er geen deflatie meer opgetreden in Amerika sinds de VS in 1982 de CPI hebben aangepast, liggen de officiële inflatiecijfers beduidend lager dan de effectieve inflatiecijfers (Alternate CPI)

Het effectieve inflatiecijfer in de VS bedraagt 10,5% met de ingang van 2012. We hebben een sterk vermoeden dat de effectieve inflatie op eenzelfde niveau ligt in Europa, gezien de stevige prijsstijgingen in de winkels, op onze rekeningen en aan de pomp.

Zoek daarom bescherming tegen de verwoestende kracht van inflatie voor uw koopkracht!

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2012

Jim Sinclair ziet QE3 & hyperinflatie

Jim Sinclair aka Mr. Gold ziet een nieuwe ronde aan Quantitative Easing, of QE3, in de VS. Dit zal een negatief effect hebben op de koopkracht van de US dollar met als gevolg een hoge tot hyperinflatie!

De GOUDmarkt heeft in dat opzicht nog steeds een uitzonderlijk lage participatiegraad, in GOUD maar vooral in GOUDmijnaandelen. Dit beeld zal in de komende jaren drastisch veranderen.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2012

Peter Grandich wil weddenschap over GOUD van $2.000.000!

Peter Grandich, auteur van het boek ‘Confessions of a Wall Steet Whiz Kid‘, wil een weddenschap aangaan de beren over GOUD.

Hij ziet GOUD eerst $2000 bereiken vooraleer de prijs terugkeert naar lagere regio’s. Hij is zo overtuigd van zijn zaak, dat hij 2 miljoen dollar wil inzetten op de weddenschap, maar er is nog niemand die zijn weddenschap heeft aanvaard.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

Globale GOUDvraag Q3 2011: 22% richting China

De WGC bracht een update van de globale vraag naar GOUD uit. Het wordt steeds duidelijker dat de vraag vanuit China steeds groter wordt, een bevestiging van eerdere berichten.

Terwijl de globale vraag naar fysiek GOUD eerder stabiel evolueerde over 2011, steeg het percentage van de Chinese vraag richting 22 procent!

[grafiek]

Deze trend zal in de komende jaren aanhouden, waardoor de prijs van GOUD zijn stijging van de afgelopen jaren zal doorzetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$