Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 6841 tot 6845
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Short Squeeze Euro op TIL?

HaagenInvest deed enkele weken geleden al de aanbeveling om in de Euro te stappen (gratis tip). De Euro dreigt echter nog veel meer opwaards uit te breken.

Wat wordt hiermee precies bedoeld? Er is een gigantische shortpositie tegen de euro opgebouwd in het laatste half jaar, volgens die positie zou de euro lager moeten gaan tegenover de USD. Maar die euro stijgt de laatste weken, tegen alle verwachtingen in!

Dan kunnen de shorts twee zaken doen : nog meer shorten (want ze staan op verlies en hopen dat alsnog goed te maken), of : hun verlies beginnen nemen en die posities afbouwen. Ik verwacht dit laatste, wat de euro (veel) sterker zal maken/de dollar (veel) zwakker zal maken.

Zelf ben ik long op de EUR/USD, Gold en Silver met Plus500

[gevolgen GOUD/zilver]

Bron: theSilverMoutain.nl
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

ADV: Tijdelijke aanbieding: GOUDbaren vanaf 1% boven GOUDprijs

Wij hebben recentelijk een grote partij GOUDbaren ingekocht en zijn daardoor tijdelijk in staat tegen extra scherpe prijzen GOUD te leveren. Tot eind januari zijn de GOUDbaren vanaf 100 gram leverbaar tegen een gereduceerd tarief. Onderstaande prijsstelling is van toepassing zolang de voorraad strekt, het betreft in alle gevallen nieuw gegoten GOUDen baren van Umicore. Alle prijzen zijn inclusief baarkosten.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Prijs van GOUD klimt in 2012 voor 12e jaar

GOUD blijft in waarde stijgen, ook dit jaar nog. Dat stellen analisten die daarover zijn gepolst door persbureau Reuters. Dat GOUD steeds meer waard wordt, heeft alles te maken met de economische onzekerheid en de maatregelen die banken en overheden daarop nemen. Beleggers kiezen daardoor steeds vaker voor GOUD als veilige haven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Er is wel degelijk een verband tussen GOUD en geldhoeveelheid

De laatste 40 jaar hebben de Westerse overheden hun best gedaan om de rol van GOUD in het monetaire system te onderdrukken. Maar de rol van GOUD is nooit uitgespeeld geraakt en vandaag de dag lijkt GOUD zijn rol van scherprechter weer in te nemen. GOUD kan uiteindelijk niet met een druk op de knop bijgemaakt worden.

Uit een rapport van The World Gold Council blijkt dat er wel degelijk een verband bestaat tussen de geldhoeveelheid en de impact op GOUD. Een verandering van de geldhoeveelheid in Amerika verhoudt zich tot de GOUDprijs van 1 op 0,9, in Europa en India is dit 1 op 0,7 en 0,5. Met andere woorden, stijgt de geldhoeveelheid met 1 %, stijgt de GOUDprijs in dollar met 0,9 %, in euro met 0,7% en in roepie met 0,5%. Er is een vertragingseffect op de GOUDprijs van 6 maanden.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Grafiek van de Dag: Vastgoed in GOUD!

We horen steeds meer berichten uit de VS dat de vastgoedmarkt aan het stabiliseren is. De verkoop daalt niet meer en de prijzen stabiliseren.

Dat mag aan de oppervlakte zo wel lijken, de koopkracht van een huis zit nog steeds in een sterk dalende trend!

Hierna ziet u de gemiddelde prijs voor een huis in de VS uitgedrukt in GOUD:

[grafiek]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$