Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6846 tot 6850
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

Europa heeft GOUD massaal opgeslagen in Verenigde Staten

Nadat eerder Duitsland en Frankrijk bekend maakte dat een groot deel van de GOUDreserve in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, is ook bekend geworden dat Nederland ruim 90% van de GOUDreserve in de Verenigde Staten heeft ondergebracht. Als reden geven de landen dat de Verenigde Staten een veilige haven was voor het GOUD ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en dat het GOUD gemakkelijker uit de VS verkocht kan worden dan vanuit Europa.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

James Turk: 'Zilver kan in drie maanden naar $70'

James Turk, de oprichter van Goldmoney, blijft zeer positief over GOUD en zilver. Hij ziet de sterke correcties als een gezond fenomeen in deze bull market en vergelijkt het koersverloop van zilver met dat van het aandeel Apple. Ondanks de vele correcties ging het in tien jaar 50x over de kop.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

GOUDherwaardering als laatste redmiddel

Er heerst een consensus dat er in 2012 een nieuwe QE 3 wordt aangekondigd. Als je kijkt naar de beroemde helikopterspeech van Bernanke, kan je zien dat QE3 de voorloper zal zijn van het laatste redmiddel, namelijk een herwaardering van de GOUDstandaard.

Om deflatie te bestrijden, schuift Bernanke 5 mogelijke oplossingen naar voren in zijn beroemde speech van 2002. 10 jaar later zijn er al 4 mogelijkheden geprobeerd, zonder resultaat.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 8 januari 2012

Gemiddelde GOUDprijs in 2012: $1.766,-

In de eerste week van 2012 is de GOUDprijs met 3,2% gestegen. De stijging volgt na een forse daling in december. Aan het einde van 2012 werd er met lage volumes veel GOUD verkocht, dit zijn onder andere winstnemingen om posities voor het nieuwe jaar te sluiten.  De GOUD future voor februari sloot vrijdag op $1.616,60, ofwel zo’n €1.270,-.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur over de Nederlandse GOUDvoorraad (met Jim Rickards en Willem Middelkoop)

Zeer waarschijnlijk heeft u de uitzending van Nieuwsuur gisteravond al gezien, maar als u dat niet gedaan heeft raden we u aan om de beelden nog even terug te kijken. Nieuwsuur sprak met Jim Rickards, auteur van het boek 'Currency Wars', over een mogelijke confiscatie van het Nederlandse GOUD.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$