EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 686 tot 690 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 15 september 2016

Gold-Euro invoeren om inflatie en negatieve rentes tegen te gaan?

Er komt een interessant voorstel vanuit Duitsland om de negatieve bijwerkingen van het huidige monetaire beleid te ‘counteren’. Enkele economen hebben een concept ingediend om een alternatief voor de euro in te voeren, namelijk de ‘Gold-Euro’. Een nieuwe GOUDen munt in fysieke vorm of mogelijks ook in virtuele vorm. 

Het voorstel is heel concreet en komt volgens de economen als geroepen in tijden van monetaire versoepeling en de onzekerheid die het met zich meebrengt. De Europese Centrale Bank hanteert verschillende onconventionele maatregelen met als doel de inflatie de hoogte in te jagen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 15 september 2016

Xetra-Gold ziet GOUDvoorraad toenemen naar 100 ton

Onlangs kwam Xetra-Gold nog negatief in het nieuws, omdat fysieke uitlevering van GOUD opeens niet meer mogelijk was voor klanten van Deutsche Bank. Maar wie dacht dat klanten daardoor massaal zouden weglopen, die heeft het mis. De GOUDvoorraad van Xetra-Gold nam sindsdien juist toe en passeerde deze week de grens van 100 ton. Dat is meer dan de 90 ton die het fonds beheerde op het moment dat het slechte nieuws naar buiten kwam.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: donderdag 15 september 2016

Inflatie VS aangejaagd door Fed en loskoppeling GOUD

De inflatie in de Verenigde Staten was tot de oprichting van de Federal Reserve in 1913 vrijwel nihil, zo blijkt uit de volgende grafiek. Daarna zijn de prijzen bijna ieder jaar gestegen, met uitzondering van de Eerste Wereldoorlog, de Grote Depressie en de financiële crisis van 2008. Was de inflatie tussen 1774 en 1912 gemiddeld -0,2% per jaar, vanaf 1913 tot en met 2015 was deze gemiddeld 3,3%.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 14 september 2016

Is de GOUDprijs oververhit?

Gister schreven we nog over de glorieuze toekomst van GOUD gedreven door enkele negatieve ontwikkelingen op macro economisch vlak. Zo doen de Amerikaanse cijfers het niet al te best, stapt de Federal Reserve langzaam af van het idee om de rente te verhogen, en gaat het er steeds meer op lijken dat Donald Trump, die zeker niet vies van GOUD is, de verkiezingen gaat winnen om vervolgens het stokje van Obama over te nemen. Allemaal positief voor de GOUDprijs.

Hoewel vele deze ontwikkelingen logischerwijs zullen zien als een koopsignaal, zijn er ook nog andere factoren die ‘op korte termijn’ de rem kan zetten op de ontwikkeling van de GOUDprijs.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 september 2016

GOUDprijs in Ban van de FED

Beleggers in GOUD zijn in afwachting van volgende week woensdag. De FED zou dan een renteverhoging kunnen invoeren. De laatste keer dat dit gebeurde bewoog de GOUDprijs.........

Lees verder op The Bullion House
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs