Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 6851 tot 6855
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2012

GOUD, gelukkig meerdere meningen

Het mag misschien raar klinken, maar ik ben reuze blij met het feit dat heel veel mensen, bekenden en onbekenden, beleggers en niet beleggers, het oneens met me zijn over GOUD. Ik zou bijna zeggen, hoe meer hoe liever.

Immers zijn er dan nog genoeg mensen over die van mening kunnen veranderen!

Ik zou pas echt ongerust zijn als ik niemand meer hoefde te overtuigen.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 2 januari 2012

Terugblik op 2011: GOUDprijs ruim 11% gestegen!

[...]

In 2012 zal naar verwachting de GOUDprijs weer gaan stijgen, wellicht naar een niveau van boven van de 2000 dollar troy ounce, zo zeggen analisten. Ook de chinezen zetten zwaar in op GOUD, waardoor de prijs van GOUD ook op kan gaan lopen. Mocht in 2012 de kredietcrisis tot een einde komen, is het mogelijk dat de GOUDprijs verder zal gaan dalen. Echter lijkt daar op dit moment geen sprake van te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 januari 2012

Derivaten zijn de nieuwe tulpen

Op beursbox.nl staat een artikel over de gelijkenis tussen de COMEX en de tulpenmania van 1637 in Nederland. De vergelijking doet in eerste instantie wenkbrauwen fronsen, maar is eigenlijk niet  zo onlogisch.

Tulpenmanie was een hausse in de tulpenhandel in Holland en Utrecht die rond 1634 opkwam en waaraan begin februari 1637 een abrupt einde kwam. In de Nederlandse GOUDen Eeuw bereikten de prijzen van de nieuw geïntroduceerde tulpenbollen extreme hoogten. In januari 1637 werden tulpenbollen verkocht voor meer dan tien keer het jaarsalaris van een ervaren vakman, en waren ze ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Ook werd er gespeculeerd in opties op tulpen, die op dat moment nog in de grond zaten.

De bedragen die op de Comex omgaan, nemen dezelfde astronomische bedragen aan. De staatsschuld van België bedraagt 353 miljard of 0,35 biljoen euro. De staatsschuld van Italië bedraagt 1,9 biljoen euro, die van gans europa ongeveer 9 biljoen. In de Comex is er een stijging waargenomen in de laatste zes maanden van 100.000 biljoen op een totaal van nu 700.000 biljoen euro.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 januari 2012

Bloomberg: 'Staatsobligaties waren beste belegging 2011'

Op Bloomberg verschenen gisteren twee verschillende artikelen met dezelfde strekking: De staatsobligaties van sterke landen deden het beter dan verschillende indices van aandelen en grondstoffen en ook beter dan valuta. De berichtgeving is opmerkelijk, want GOUD rendeerde met 11% een stuk beter.

[...]

Bron: Kritische Belegger
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Willem Middelkoop: GOUD en zilver keren terug

De ‘bull markt’ in GOUD en zilver is niet voorbij. De langjarige trend is niet gebroken. GOUD stijgt in 2012 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat opnieuw naar de 40 dollar. De euro wordt gered door ingrijpen van de ECB. De economie blijft kwakkelen en de daling van de huizenprijzen versnelt. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$