Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 6851 tot 6855
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 7 december 2011

GOUD reserves Frankrijk in de Verenigde Staten 'verdwenen'

Eerder werd er al bericht dat de GOUD reserves van Duitsland welke zijn opgeslagen in de Verenigde Staten niet meer zijn terug te vinden. King World News meldt dat nu ook Frankrijk klaagt dat GOUD reserves welke zijn ondergebracht in de Verenigde Staten niet zijn terug te vinden. Het zou gaan om 900 ton GOUD wat door Frankrijk is opgeslagen in de Verenigde Staten, maar waarvan de Verenigde Staten nu aangeeft dat Frankrijk het GOUD niet kan opeisen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 december 2011

GOUD in 2012 déjà vu met 2006-2007?

Tijdens ons dagelijks onderzoek van de prijsontwikkelingen bij de belangrijkste grondstoffen, stootten we op een opmerkelijke grafiek voor GOUD.

Het valt namelijk behoorlijk fel op dat de prijsvolatiliteit rond de zomermaanden in 2011 een opvallende gelijkenis vertoont met de prijsbewegingen in de eerste helft van 2006!

[grafiek]

 Als de ‘GOUDevolutie’ in 2006 en 2007 een graadmeter kan vormen voor de prijs vandaag, dan mogen we ons aan een rustige eerste jaarhelft in 2012 verwachten, precies zoals we hadden voorspeld!

In 2007 is GOUD terug aan zijn opwaartse klim begonnen, wat impliceert dat we in de tweede helft van 2012 ons mogelijk aan het nodige prijsspektakel mogen verwachten.

Bron: de Jaap.nl
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Moody's verlaagt AAA-status S&P naar AA+

De financiële wereld is opgeschrikt door de plotselinge afwaardering van de geloofwaardigheid van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) door Moody’s. De geloofwaardigheidsrating van S&P is bijgesteld van AAA (Best Wel Enorm Zeer Geloofwaardig) naar AA+ (Best Wel Een Beetje Zeer Geloofwaardig). Volgens Moody’s zat de afwaardering er al een tijdje aan te komen: “Dat S&P energiereus Enron tot op de dag van het faillissement één van de hoogste waarderingen gaf was al een teken aan de wand. Toen S&P ook de giftige subprime hypotheken tot diep in de kredietcrisis als zeer betrouwbaar kwalificeerde zijn we ons achter de oren gaan krabben. Nu vier jaar later doen we ook iets.”

[...]

Financieel journalist Willem Middelkoop nam zelf contact op met onze redactie om zijn commentaar op dit nieuws te geven. Volgens Middelkoop kon de afwaardering niet uitblijven. “Ik heb hier nog een boek over geschreven. Nou niet precies hier over, maar ik heb wel een boek geschreven. Dat we allemaal dood gaan tenzij we GOUD kopen. Dus heb ik de afgelopen maanden enorm geïnvesteerd in GOUD. GOUD heeft de afgelopen tweeduizend jaar nooit te maken gehad met wat voor een afwaardering dan ook. GOUD is namelijk geen betaalmiddel, het is een ruilmiddel. En dan zit je altijd goed. Bovendien, als je heel hard roept dat iedereen GOUD moet kopen, dan wordt het veel meer waard. Dat is een groot voordeel van GOUD.”

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Japan biedt obligatiebeleggers GOUD- en zilvermunten aan!

In een wilde beweging kondigde de Japanse overheid zopas aan dat men de kopers van Japanse staatsobligaties gaat vergoeden met GOUDmunten!

[bloomberg]

Niet enkel gooit Japan GOUDmunten in de strijd, ook zilver wordt lokaas om hun waardeloos schuldpapier te slijten:

[...]

En zo levert Japan zelf het bewijs dat er grote problemen in aantocht zijn. Want als men al GOUD- en zilvermunten moet inzetten om overheidsobligaties te verkopen, dan impliceert dat een zeer zwakke vraag naar Japanse schuld.

De Japanse problemen zagen we hier al een tijdje geleden aankomen. Dit wordt de volgende schuldcrisis op de internationale financiële markten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Mark Cutifani (AngloGold Ashanti): "We krijgen de grootste kopers uit het Midden-Oosten en Azië over de vloer&

Mark Cutifani, CEO van GOUDproducent AngloGold Ashanti, meldt enkele nieuwe ontwikkelingen bij zijn bedrijf. Zo komen de grootste GOUDkopers vandaag uit het Midden-Oosten en Azië om rechtstreeks bij hun te kopen. Vroeger verliep dat proces hoofdzakelijk via de internationale handelsmarkten.

De ‘nieuwe’ kopers komen niet voor slechts wat kilo’s: er worden meteen tonnen GOUD gevraagd!

En er zijn nog meer interessante ontwikkelingen bij AngloGold Ashanti…

[podcast]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$