Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6856 tot 6860
Bron: de Kritische Belegger.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2011

Zilver gaat verder dalen

[...] [...]

Vanaf de bodem eind september in GOUD en zilver zien we de ratio zijwaarts gaan. Dat is voor beide markten – op de korte termijn – geen gezonde beweging. Zouden zowel GOUD als zilver een nieuwe uptrend begonnen zijn, dan zou de ratio moeten dalen. Zilver stijgt (en daalt) immers harder dan GOUD. De huidige zijwaartse beweging suggereert dat er nog meer stijging in de ratio komt. Dat betekent dat in een stijgende markt vooral GOUD de kar trekt en in een dalende markt zilver meer wordt ‘afgeslacht’ dan GOUD. Zilverliefhebbers die vooral naar de koers van GOUD en zilver kijken teneinde een mooi instapmoment te bepalen kunnen dus beter nog even hun kruit droog houden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zondag 4 december 2011

Chris Martenson en James Turk praten over Europa en de globale economie

Twee iconen in het financiële circuit, Chris Martenson en James Turk, bespreken de Europese schuldencrisis en de globale economie. De toekomst ziet er alleminst goed uit, volgens beide specialisten.

Beleggers moeten zich beschermen tegen wat komen gaat, via GOUD, zilver, grondstoffen, ...

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

Chavez verwelkomt GOUD weer in eigen kluizen

In Augustus ontstond er enorme reuring op de GOUDmarkt toen Hugo Chavez opriep tot het repatriëren van in totaal 11 miljard dollar aan Venezolaans GOUD. Het feit dat een land  leek te twijfelen aan de vraag of zijn voorraad nog veilig was in Europa en Noord-Amerika zorgde voor prijsstijgingen richting de $1900 per ounce. Daarnaast groeide de angst dat dit zou leiden tot een domino effect naar andere kleine landen die hun GOUDvoorraden in landen als Frankrijk, Engeland, Canada en de Verenigde Staten “veilig” hebben opgeslagen.

Het verhaal leek destijds met een sisser af te lopen, maar is sinds kort weer actueel. De eerste lading met GOUD vanuit Parijs kwam vrijdag per vliegtuig aan in Carcacas en werd vandaar uit onder zware bewaking naar de Centrale bank kluizen gereden. In totaal zal men zo’n 211 ton aan GOUD repatriëren vanuit zowel Amerikaanse als Europese bankkluizen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

Zuid-Korea vergroot GOUDreserves voor tweede keer dit jaar

De Zuid-Koreaanse centrale bank, The Bank of Korea, heeft voor de tweede keer dit jaar haar GOUDreserves vergroot. De Bank of Korea beheerd de 8e grootste buitenlandse valutareserves van de wereld.

[geen inlog vereist]

Bron: Amsterdam Gold.com
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

Rogers:"Gecorrigeerd voor inflatie moet de GOUDprijs minstens $2.400 zijn"

In een interview met CNBC geeft de bekende belegger Jim Rogers zijn visie over de huidige staat van de wereldeconomie. Volgens Rogers blijft de enorme schuldenberg over de hele wereld sterk groeien en hij ziet hier in korte termijn geen verandering in komen.

[..] [video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$