Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6861 tot 6865
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 20 december 2011

Waar is ons GOUD?

Nu Zowel Duitsland als Frankrijk te horen hebben gekregen dat hun in Amerika opgeslagen GOUD 'verdwenen' is, mag toch onderhand de vraag gesteld worden waar die 600 ton GOUD van Nederland gebleven is.

In de jaren dertig werd een flink deel van het Nederlandse GOUD naar New York gebracht en zo ver mij bekend is het nooit teruggekomen. Waar in New York lag het? In het World Trade Centre lag volgens de overlevering ook veel GOUD, maar het 'verdampte' en er werd niets van teruggevonden. Toch vreemd, maar blijkbaar gebeurden er wonderen bij de aanslagen.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 19 december 2011

James Rickards bespreekt zijn boek Currency Wars

James G. Rickards is de auteur van de nieuwe bestseller ‘Currency Wars‘. Hij legt tijdens een interview met Breakingsviews uit waarom we ons momenteel midden in een globale valutaoorlog begeven.

De grootste valutaoorlog wordt gevoerd tussen de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan, maar als in Europa deflatie optreed dan zullen zijn ook de geldkraan volledig opendraaien.

Rickards geeft ook zijn visie op een nieuwe GOUDstandaard!

[video]

Bron: FTM.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Gehakt voor je GOUDstaaf

Onrust op de GOUD en zilvermarkt. Dat je met GOUD en zilver in de vorm van waardepapier niet zeker meer bent, weten we sinds woensdag. Maar is nu ook de fysieke GOUDmarkt geen veilige vluchtheuvel meer?

GOUD had de moderne verzekering tegen de economische crisis moeten zijn. Deze week donderde de prijs echter onder de 1.600 dollar per ounce en kregen GOUDsnuivers pas echt koorts.

De belangrijkste reden van de daling van de GOUDprijs is het besluit van de Amerikaanse centrale bank geen geld meer te drukken. Maar een andere reden is het dalend vertrouwen in de papiermarkt.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 19 december 2011

David Morgan bespreekt verkoopgolf in GOUD en zilver, ziet 60 dollar zilver en 2500 dollar GOUD voor eind 2012!

David Morgan gaf tekst en uitleg bij de indrukwekkende verkoopgolf bij zowel GOUD als zilver. Vele houders van papieren edelmetalen zagen zich genoodzaakt om hun posities te liquideren.

Maar hij ziet is geen herhaling van de crash van 2008, aangezien de banken vandaag enorme cashbuffers hebben. Hij ziet de prijs voor beide edelmetalen uiteindelijk veel hoger gaan. Voor zilver verwacht Morgan 60 dollar per ounce in 2012, voor GOUD heeft Morgan een koersdoel van 2500 dollar!

[...] + [video]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 19 december 2011

Hoera, de crisis is voorbij

Hoera, de crisis is voorbij. Althans als je de GOUDprijs mag geloven. Immers is de gedachte een hoge GOUDprijs geeft aan dat het niet best gaat, dus we moeten helemaal niet blij zijn met een hoge GOUDprijs. Mijn stelling is dat we blij moeten zijn met een reële GOUDprijs. En waar die ligt, geen idee. Maar zolang er nog ongedekt fiatgeld berust op vertrouwen bestaat, moet de GOUDprijs wel omhoog om reëel genoemd te worden.

Dus de crisis is voorbij. Volgens mij moet de echte (systeem-)crisis nog beginnen. GOUD gaat momenteel hand-in-hand met zilver en alle andere aandelen, bunds, ETF’s enz naar beneden, althans de longposities. Maar dat zijn allemaal schermutselingen die er bij horen. Voor hen die de GOUDmarkt al een tijdje volgt geen onbekend terrein, ondanks dat het keer op keer weer onnavolgbaar lijkt te zijn.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$