Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6861 tot 6865
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 januari 2012

James Turk bespreekt GOUD in 2012... en daarna!

James Turk werd uitgebreid geïnterviewd door Capital Account. Hij bespreekt de vooruitzichten voor 2012, de risico’s van de fat tails in het financiële systeem en de consequenties voor GOUD.

Daarenboven kijkt James Turk regelmatig naar wat er na 2012 volgt voor GOUD. Hij behoudt zijn uiteindelijke koersdoel voor GOUD van 8000 dollar per ounce!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 januari 2012

Zilver steeg met +73% in 2011!

Als we de statistieken erbij nemen, dan heeft zilver 2011 afgesloten met een verlies: de zilverprijs begon op 30,7 dollar/ounce en sloot het jaar af op 28,2 dollar/ounce.

Langetermijn beleggers in zilver zullen de wenkbrauwen fronsen. Het voelt immers helemaal niet aan alsof er zware verliezen geleden zijn in het afgelopen jaar.

Meer nog, het voelt als een geweldig jaar aan! Dit verschil zit in de gemiddelde prijsstijging van zilver.

Volgens de jongste metingen van Thomson Reuters GFMS steeg de gemiddelde zilverprijs met +73% tot 35,12 USD/ounce in 2011. De gemiddelde prijs voor zilver lag in 2010 op 20,19 USD/ounce.

[grafiek]

Hiermee laat zilver alle overige edelmetalen ver achter zich in 2011. Ter vergelijking, de gemiddelde prijsstijgingen van GOUD, platina en palladium in 2011 kwam uit op respectievelijk +28%, +7% en +39%.

2011 was met andere woorden een TOPjaar voor zilver! De gemiddelde prijsevolutie heeft er in de huidige seculaire bull market een indrukwekkend parcours op zitten.

De gemiddelde prijs van zilver steeg in het afgelopen decennium met +703%!

[grafiek]

En dat terwijl er amper animo is onder beleggers voor zilver. Dat gaat nogal wat geven als de grote massa beleggers eens wat zilver in portefeuille wil.

De komende jaren zien er dan ook zéér goed voor de gemiddelde prijsevolutie van zilver!

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Wat zeggen de traders over GOUD en zilver?

De edelmetalen zaten voor de jaarwisseling in een neerwaartse trend. De prijs van zowel GOUD als zilver zochten nieuwe dieptepunten op.

Maar terwijl beleggers nog in nieuwjaarsstemming waren, maakten de edelmetalen een indrukwekkende ommekeer. Een valse negatieve uitbraak?

Trader J.C. Parets van Allstarcharts geeft u de nieuwste inzichten van de beursvloer!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

ECB balans groeit door revaluatie GOUD

De balans van het eurosysteem steeg afgelopen week opnieuw door enerzijds  het aanhoudende opkoopprogramma van obligaties van de lidstaten, maar vooral ook door de revaluatie van de GOUDreserves!

De ECB (her)waardeert zijn GOUDreserves op kwartaalbasis, dit in tegenstelling tot vele andere centrale banken in de wereld, waaronder de FED.

[MW]

Bron: the Silver Institute
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Gemiddelde zilverprijs 2011 met 74% gestegen

De gemiddelde prijs van zilver van vorig jaar (2011) is maar liefst met 74% gestegen ten opzichte van de gemiddelde zilverprijs uit 2010. Dat is een record voor het witte edelmetaal.

De prijsstijging is mede tot stand gekomen door de enorme vraag vanuit de industrie, alsmede door de alsmaar groeiende vraag van beleggers.

Zilver deed het met 74% zeker niet slecht, kijkend naar de andere edelmetalen: Palladium: + 39%; GOUD: + 28% en tot slot presteerde Platina in absolute zin niet slecht met + 7%, maar relatief gezien ten opzichte van de andere edelmetalen bleef Platina dramatisch achter, zelfs zo erg dat Platina inmiddels $190 goedkoper is dan GOUD - en dit is historisch!

(Washington, D.C. – January 4, 2012) – The average annual silver price for 2011 of $35.12 per ounce set a record for the white metal,  a staggering 74% gain over the 2010 average annual price of $20.19 per ounce.

“Silver’s strong price performance last year owed much to the strength in investment demand, as well as growth in industrial demand, much of which is relatively price insensitive in the short-term,” stated Michael DiRienzo, Executive Director of the Silver Institute.

Silver outperformed all precious metals in terms of increases of average annual prices:  Palladium posted a 39% gain in 2011, while gold was up 28% and platinum rose 7% last year over 2010’s figures.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$