Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6861 tot 6865
Bron: Prijs van goud.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2011

GOUDkoers stijgt in afwachting van Europa

De GOUDprijs is vandaag verder opgelopen. Belangrijkste reden is dat de markten in afwachting zijn van de aankomende Europese top waarin banken maatregelen moeten bedenken waarmee de crisis binnen Europa kan worden beëindigd. De GOUDmarkt wacht op het moment dat Europa de liquiditeit kraan openzet, waardoor de inflatie zal stijgen. In het verleden is gebleken dat een stijgende inflatie een rally op GOUD kan veroorzaken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2011

Crisis in beeld en grafiek (02/12/2011)

Crisis in beeld en grafiek met vandaag een nieuwe veilige vluchthaven en wederom een stijging van het gebruik van de depositofaciliteit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De jaren van wereldwijde financiële en economische onrust hebben geleid tot enorme stijgingen van veilige vluchthavens zoals GOUD en zilver. Tot voor kort gold ook de Zwitserse frank als veilige vluchthaven. Begin september maakte de Zwitserse centrale bank (SNB) echter met harde taal duidelijk dat de frank geen veilige vluchthaven is. De harde taal werd opgevolgd door het vrijwel ongelimiteerd opkopen van buitenlandse valuta om de wisselkoers van de frank artificieel laag te houden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

GOUD en zilver daily report

GOUD net in de min en zilver net in de plus. Afgezien van twee hevige koersfluctuaties omhoog weinig groot nieuws vandaag. Vooruitzicht voor december is positief.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Peter Schiff: "Centrale banken rinkelen de GOUD-bel!"

Peter Schiff wijst er op dat de Europese bailout door de globale centrale banken een waarschuwing is voor beleggers om GOUD te kopen.

Een beter koopsignaal kunnen GOUDbeleggers niet krijgen: de wereld wordt overspoelt met dollars! Maar ook niet te vergeten, zilver, een koopje aan prijzen rond 33 dollar per ounce. Of wat dacht u van platina...

En denk aan de GOUDen regel: “he who has the gold, makes the rules!”

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Crisis slaat definitief over op Duitsland; Multinationals en Franse megabank rekenen op instorten eurozone

Centrale Banken over hele wereld grepen woensdag in om omvallen grote Europese bank te voorkomen' - Top Hedge Fund: 'Dit is de doodsstrijd van de euro

Het begint er steeds meer op te lijken dat de eurozone bezig is aan zijn laatste weken en misschien zelfs wel dagen. Zelfs Duitsland blijkt niet langer als veilige haven te worden beschouwd nu de verzekeringskosten (Credit Default Swaps) over een Duits staatsschulden bankroet zo snel stijgen dat deze die van Frankrijk en Italië dreigen in te halen. Een rondvraag langs enkele grote multinationals leert dat de meesten inmiddels serieus rekening houden met het instorten van de eurozone. Japanse beleggers laten Europese staatsobligaties massaal links liggen, en de Franse megabank Société Générale adviseert zijn klanten de euro af te stoten en in GOUD te beleggen.

De Franse Credit Default Swaps hebben met een waarde van $ 22,6 miljard die van Italië ($ 20,1 miljard) ingehaald, waarmee Frankrijk in de ogen van de financiële wereld nu probleem nummer één van de eurozone is geworden. De afgelopen maanden schreven we al vaker dat als dit gebeurt Frankrijk zijn AAA rating dreigt te verliezen -iets dat mogelijk nog vóór de kerst zal gebeuren-, waarmee het euro reddingsfonds EFSF definitief zal zijn mislukt.

De CDS voor Duitsland, dat nóg belangrijker is voor de eurozone, liggen inmiddels al op $ 19,9 miljard en stijgen volgens de Financial Times zó snel, dat Frankrijk en Italië mogelijk al begin 2012 worden ingehaald. Nu de financiële markten ook aan Duitsland beginnen te twijfelen -iets wat vorige week al bleek door een mislukte Duitse staatsobligatieveiling- lijkt de instorting van de eurozone vrijwel onvermijdelijk te zijn geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$