Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6861 tot 6865
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

GOUDmijnaandelen in de Grote Depressie!

We kregen in de afgelopen maanden massa’s mails te verwerken, tot en met noodoproepen zoals ‘Help, mijn portefeuille crasht!’. U was even het noorden kwijt door de extreme volatiliteit.

Met name beleggers in GOUDmijnaandelen kregen het hard te verduren. Terwijl de fundamenten in de sector aantrokken, doken de koersen almaar lager.

De markt vreest een herhaling van het deflatoire scenario van de jaren ’30: de Grote Depressie!

Volgens de kenners krijgen in een dergelijke economische omgeving enkel cash en fysiek GOUD de voorkeur. Aandelen, ook GOUDmijnaandelen, zijn te mijden … maar is dat ook zo?!

[... ... ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Janet Tavakoli: "Natuurlijk zijn de GOUD - en zilvermarkten gemanipuleerd, duuuh!"

Voor analiste Janet Tavakoli is het allang geen vraag meer, de GOUD- en zilvermarkten worden vandaag gemanipuleerd, net zoals andere grondstofmarkten in andere periodes werden gemanipuleerd.

Beleggers moeten hier maar mee leren leven en het grotere plaatje blijven volgen… daarvoor ben je bij Slim Beleggen steeds aan het juiste adres, Janet!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Fed houdt rente laag tot ver in 2014, GOUD en zilver schieten omhoog!

De FOMC notulen zijn uit en zoals we eerder aangaven zal de Fed de rente nog langer laag houden dan eerder voorspelt.

[FOMC]

Zoals we eveneens hier voorspelden, zouden de prijzen van GOUD en zilver stevig hoger schieten op dergelijke berichten.

GOUD knalde zopas 40 dollar per ounce omhoog tot 1700 dollar/ounce, terwijl zilver de barrière van 33 dollar per ounce doorboorde.

[grafiek]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Besluit FED lanceert GOUDprijs

De FED heeft vandaag aangekondigd dat de rente tot 2014 op nul procent blijft staan, waardoor de GOUDprijs vandaag met een dikke plus de dag uitging. De prijs van GOUD stond aan de start van de handelsdag op een koers van 1665 dollar per troy ounce. In de middag maakte de FED een rente besluit bekend, waardoor de GOUDprijs een stijging inzette naar het hoogste punt van de dag op 1711 dollar per troy ounce.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Iran gaat olie ruilen voor GOUD

Sinds Iran de wereld heeft laten weten bezig te zijn met een nucleaire activiteiten, wordt er vanuit het Westen alles aan gedaan om dit nucleaire programma stop te zetten. Aangezien alle pogingen tot nu toe mislukt zijn, worden er nu harde economische sancties gebruikt om Iran op de knieën te krijgen.

Naast de zes oorlogsschepen die door onder meer Amerika, Engeland en Frankrijk naar de Straat van Hormuz zijn gestuurd, heeft de Europese Unie eveneens besloten een olie embargo uit te spreken over Iraanse olie. Naar schatting wordt 20% van de Iraanse olie naar Europa geëxporteerd. Daarnaast heeft de EU besloten alle bezittingen van de Iraanse centrale bank te bevriezen en heeft men eveneens een verbod ingesteld op de handel in GOUD en zilver voor diezelfde centrale bank en andere publieke instellingen uit Iran.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$