Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6866 tot 6870
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Uitbraak voor GOUD! Aanval op record ingezet...

De prijs van GOUD verpulverde de zware weerstand op 1700 dollar/ounce!

[grafiek]

Zoals we op bovenstaande grafiek hebben aangegeven, kwamen verschillende weerstanden voor GOUD rond dit niveau samen: de kortetermijn neerwaartse trendlijn als ook het 50-daags gemiddelde!

GOUD heeft deze barrière met kracht overwonnen. De weg ligt nu open voor een aanval op het vorige record rond 1900 dollar/ounce (zie grafiek).

Benieuwd naar de volgende koersdoelen voor GOUD? Of naar een analyse van de technische condities en koersdoelen bij zilver?

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Ben Bernanke garandeert inflatie

Ben Bernanke heeft gisteren een koopsignaal van jewelste gegeven voor GOUD en zilver. Duidelijker dan dit kan hij eigenlijk niet meer worden.

De voorzitter van de Federal Reserve heeft gisteren in duidelijke woorden aangegeven dat mensen moeten stoppen met sparen en beginnen met investeren.

Hij koppelde hieraan nog eens de intentie om de rente tot eind 2014 (dat is bijna 3 jaar!) op nul procent te houden. Bovendien pakte hij uit met een inflatiedoelstelling van 2%.

Nu moet je weten dat de rente die de overheid betaalt op leningen die minder dan 10 jaar lopen, steevast beneden de 2% liggen.

Iedereen die geld leent aan de overheid, verliest dus aan koopkracht!

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Een fantastisch GOUDaandeel

De intro van dit artikel alleen al bevat waardevolle informatie...

In [dit] artikel schreef ik al dat ik een sterk vermoeden heb dat 2012 het jaar wordt van het ongegeneerde geld printen. En de beurzen lijken die conclusie ook te hebben getrokken. Politici en centrale bankiers willen met alle geweld het financiele systeem overeind houden, en daarvoor is massaal geld printen nu eenmaal de enige 'oplossing'.

En de beurs houdt van geld printen. Want al dat vers geprinte geld moet een bestemming vinden, en dat is vooral gunstig voor aandelen, voor edelmetalen en voor grondstoffen. De inflatie die geld printen veroorzaakt, zorgt dat het vooral ongunstig is voor spaargeld en obligaties.

[... + tip]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Sprott negatief voor cyclische grondstoffen

Eric Sprott is negatief voor voor cyclische grondstoffen als ijzer, kool, staal, lood en zink door de economische contractie wereldwijd. Hij blijft wel positief voor GOUD (doel: boven $ 2.000) en zilver (doel: richting $ 50).

Hij blijft ook positief voor olie doordat het moeilijker en duurder wordt om energie te produceren. Dit is een goede basis voor de ondersteuning van de olieprijs.

[link naar Reuters]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

GOUDmijnaandelen in de Grote Depressie!

We kregen in de afgelopen maanden massa’s mails te verwerken, tot en met noodoproepen zoals ‘Help, mijn portefeuille crasht!’. U was even het noorden kwijt door de extreme volatiliteit.

Met name beleggers in GOUDmijnaandelen kregen het hard te verduren. Terwijl de fundamenten in de sector aantrokken, doken de koersen almaar lager.

De markt vreest een herhaling van het deflatoire scenario van de jaren ’30: de Grote Depressie!

Volgens de kenners krijgen in een dergelijke economische omgeving enkel cash en fysiek GOUD de voorkeur. Aandelen, ook GOUDmijnaandelen, zijn te mijden … maar is dat ook zo?!

[... ... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$