Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6866 tot 6870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

GOUD terug populair bij centrale banken

Dit jaar zullen centrale banken over heel de wereld samen ongeveer 450 ton GOUD kopen. De meeste kopen GOUD om hun portefeuille uit te breiden, tegen de onzekerheid over hun valuta reserves en om de winstgevendheid te verhogen. GOUD stijgt nu voor het 11e jaar op rij.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Op naar de zoveelste Eurotop

De beleggers zijn nerveus. De financiële markten openden woensdag nog dik in de plus, maar de Europese beurzen staan inmiddels licht in het rood. De AEX-index daalde van 308 punten naar 304 punten. De prijs van GOUD staat nog rond de openingskoers van $1.730 (ofwel €1.290,-). Dat is enigszins opvallend, omdat de GOUDprijs de afgelopen tijd juist in dezelfde richting als de grondstoffen en aandelen bewoog.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Ben Davies over de stabiliserende rol van GOUD

Ben Davies (Hinde Capital) werd geïnterviewd over de huidige crisis in Europa en het effect daarvan op GOUD. Vele beleggers zijn teleurgesteld over de matige prijsbeweging.

Davies verwacht nog steeds een opwaartse druk voor de GOUDprijs, niet enkel door de monetaire problemen maar ook door het Chinese nieuwjaar in aantocht in Q1 van 2012.

Uiteindelijk heeft GOUD een stabiliserende rol voor ons monetaire systeem, maar daarvoor zijn er veel hogere GOUDprijzen nodig!

Luister hier naar het interview met Ben Davies, een GOUDspecialist pur sang:

[podcast]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Consolidatie bij GOUDmijnaandelen: hoe lang nog?

Er zijn momenteel 2 vragen die onopgelost blijven voor beleggers:

Waarom is de euro zo sterk? Waarom blijven GOUDmijnaandelen zo lang achter op de GOUDprijs?

Op de eerste vraag kunnen we kort en bondig antwoorden. De markt gaat er niet vanuit dat de euro zal verdwijnen, met als gevolg dat de waarde van de euro hoger is dan de koopkracht van de dollar.

Over de tweede vraag hebben ook wij al veel ons hoofd gebroken, maar daar is een antwoord minder evident.

De GOUDmijnaandelen zitten al ruim een jaar in een consolidatiefase, terwijl GOUD al die tijd steeg. De verschillen lopen gigantisch op!

Terwijl GOUD zo’n 20 procent duurder werd in dollartermen dit jaar, daalden GOUDmijnaandelen met 5 procent (seniors) tot 25 procent (juniors) over dezelfde periode.

Hoe kan het toch dat GOUDmijnaandelen zo achterblijven op het prijsverloop van GOUD?

In normale tijden zouden GOUDmijnaandelen moeten werken met een hefboom ten opzichte van de GOUDprijs. Dit betekent dat GOUDmijnaandelen 50 tot 70 procent hoger zouden moeten staan in 2011!

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 7 december 2011

GOUD reserves Frankrijk in de Verenigde Staten 'verdwenen'

Eerder werd er al bericht dat de GOUD reserves van Duitsland welke zijn opgeslagen in de Verenigde Staten niet meer zijn terug te vinden. King World News meldt dat nu ook Frankrijk klaagt dat GOUD reserves welke zijn ondergebracht in de Verenigde Staten niet zijn terug te vinden. Het zou gaan om 900 ton GOUD wat door Frankrijk is opgeslagen in de Verenigde Staten, maar waarvan de Verenigde Staten nu aangeeft dat Frankrijk het GOUD niet kan opeisen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$