Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 6871 tot 6875
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2011

Verbijstering

Verbijstering is het woord dat het beste beschrijft wat ik zoal ervoer op de Dag van de Belegger. Ik kom al enkele jaren op “de Dag”, vooral om te proeven hoe er over GOUD en zilver gedacht wordt. En dit jaar – ik ben op vrijdag geweest – ging ik toch echt met het idee dat het dit jaar anders zou moeten zijn.  Dat moest toch wel met zo’n slecht vooruitzicht, waarbij een van de CEO’s opmerkte: gooien we de drenkeling een reddingsboei toe of gaan we hem zwemles geven. Maar NEEN het was dit jaar niet anders. De stands waren er weer, de sprekers ook, maar op een uitzondering na was het allemaal weer van het zelfde laken een pak. Iedereen deed het uiteraard beter dan de AEX, de politici hadden het gedaan en volgend jaar stijgen de aandelen.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Merkel laat GOUDprijs dalen

Volgens persbureau Reuters is de GOUDprijs vandaag gedaald door het aanhoudende slechte nieuws over de dure obligaties in Europa. Door de dure obligaties en het aandringen van Merkel om Europese staatsobligaties in te voeren brengt de GOUDprijs in een daling.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Rusland, Kazachstan, Colombia, Wit-Rusland en Mexico kopen GOUD!

De centrale banken uit de groeimarkten blijven maar GOUD bijkopen, terwijl het Westen steeds grotere problemen heeft om hun schulden onder controle te krijgen.

Volgens de jongste gegevens van het IMF sterkten Rusland, Kazachstan, Colombia, Wit-Rusland en Mexico hun GOUDreserves in de maand oktober van 2011 aan met 25,7 ton, goed voor 1,38 miljard waardeloos dollarpapier. Vooral Rusland is de grootste GOUD-slokop met 19,5 ton!

[bloomberg]

Het wordt duidelijk dat ieder prijscorrectie van GOUD een koopgelegenheid biedt voor de landen uit de opkomende markten. Vooral trekt Rusland alle registers open.

Uiteraard weten de Russen maar al te goed wat er aan de hand is, net zoals China, India, … maar daar hoor je niet zoveel over. Ondertussen wordt er stevig gefeest in Rusland.

Wat wil je, met bijna 900 ton GOUD in reserve!

[video]

Bron: Pauw en Witteman
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Willem Middelkoop: "Spaarders zijn de lul!"

Willem Middelkoop zegt zoals het is: spaarders zijn de lul. Geld op een bank zetten is een te groot risico en de beloning voor dat risico is veel te laag. Daarnaast ontwaard ons geld jaar in jaar uit - een  onzichtbare sluipmoordenaar in ons systeem.

Grondmetalen - met name GOUD en zilver - zijn de laatste 50 tot 80 jaar uit onze hersenen gespoeld om plaats te maken voor papieren waarde. Dit tijdperk is ten einde. Willem Middelkoop legt uit.

[video]

Willem Middelkoop mag los na minuut 3:30

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: vrijdag 25 november 2011

Inflatie noodzakelijk voor 'rally' op GOUD

Volgens Kitco zal de GOUDprijs niet meer in hetzelfde tempo stijgen als de afgelopen periode. Reden hiervoor is dat volgens deskundigen inflatie een belangrijke reden is waarom de GOUDprijs zo nu en dan snelle stijgingen vertoond.

Door de politieke en economische hervormingen in Europa en de drang van de ECB om de inflatie te beteugelen, zal de GOUDprijs wellicht minder hard gaan stijgen dan analisten zullen verwachten. Wij denken echter dat de hervormingen binnen Europa op de korte termijn niet zullen resultaten in een daling in de inflatie, en daarmee een minder sterke toename van de GOUDkoers.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$