Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 6881 tot 6885
Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Het huidige geldsysteem staat op vallen

Het Westerse geldsysteem is sinds de afschaffing van de GOUDstandaard in een draaikolk terecht gekomen. In eerste instantie draaide de schuldfinanciering langzaam rond. Maar naarmate men afdaalt in de afgrond, draaien de schuldfinancieringen sneller en sneller rond… tot je in het oneindige valt.

Het systeem is zo verslaafd aan schuld dat insolvabele banken insolvabele overheden ondersteunen die op hun beurt de insolvabele banken weer ondersteunen. Maar sinds de invoering van het fractioneel bankieren is insolvabiliteit de norm geworden. Zo is slechts 4,60 % van de activa van alle Europese banken gedekt door een tegenwaarde.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

Wijzigingen aan mijn portefeuille?

Mijn “ideale portefeuille” werd gisteren iets minder ideaal.

Zoals je weet, adviseer ik om 50% van je geld te stoppen in GOUD en de overige 50% in Amerikaanse dollars.

Deze portefeuille steeg sinds de zomer 16,1% in waarde. Dit rendement wordt bovendien gecombineerd met een bijzonder lage volatiliteit.

Ik beschouw deze portefeuillle als de ideale manier om je geld veilig te houden tijdens deze crisis.

Maar sinds gisteren denk ik na over de omvangrijke positie in dollars. Bernanke heeft immers in mis te verstane termen aangegeven dat hij de koopkracht van de dollar wil verzwakken.

Niet bepaald goed nieuws, zou ik zeggen.

Langs de andere kant, is de euro ook niet echt een alternatief. Al is het maar omdat er een nieuwe LTRO-operatie op til is.

De balans van de ECB zwelt ook al een hele tijd behoorlijk op. De euro lijkt dan ook niet de manier om cash aan te houden.

Andere valuta’s? Ik zie weinig munten die zowel goedkoop zijn als een sterke munt nastreven.

Het is een “race to the bottom”. Overal ter wereld. Iedereen wil een zwakkere munt.

En aangezien niet iedereen een zwakke munt kan hebben op hetzelfde moment, levert dat maar één winnaar op: GOUD!

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

FED: "DIT is uw toekomst!"

Bernanke wondt er geen doekjes om: inflatie wordt onze toekomst! De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zal hiertoe alles in het werk stellen… om te beginnen de rente voor (veel) langer op nul procent houden.

Daarenboven wordt een extra monetaire accommodatie niet uitgesloten. Hiermee verplicht hij beleggers om GOUD en zilver in portefeuille op te nemen.

[grafiek]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Uitbraak voor GOUD! Aanval op record ingezet...

De prijs van GOUD verpulverde de zware weerstand op 1700 dollar/ounce!

[grafiek]

Zoals we op bovenstaande grafiek hebben aangegeven, kwamen verschillende weerstanden voor GOUD rond dit niveau samen: de kortetermijn neerwaartse trendlijn als ook het 50-daags gemiddelde!

GOUD heeft deze barrière met kracht overwonnen. De weg ligt nu open voor een aanval op het vorige record rond 1900 dollar/ounce (zie grafiek).

Benieuwd naar de volgende koersdoelen voor GOUD? Of naar een analyse van de technische condities en koersdoelen bij zilver?

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Ben Bernanke garandeert inflatie

Ben Bernanke heeft gisteren een koopsignaal van jewelste gegeven voor GOUD en zilver. Duidelijker dan dit kan hij eigenlijk niet meer worden.

De voorzitter van de Federal Reserve heeft gisteren in duidelijke woorden aangegeven dat mensen moeten stoppen met sparen en beginnen met investeren.

Hij koppelde hieraan nog eens de intentie om de rente tot eind 2014 (dat is bijna 3 jaar!) op nul procent te houden. Bovendien pakte hij uit met een inflatiedoelstelling van 2%.

Nu moet je weten dat de rente die de overheid betaalt op leningen die minder dan 10 jaar lopen, steevast beneden de 2% liggen.

Iedereen die geld leent aan de overheid, verliest dus aan koopkracht!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$