Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 6881 tot 6885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Platina historisch goedkoop

Terwijl GOUD dicht tegen zijn historisch record staat en zilver ook hoge toppen scheert, blijft de prijs voor platina achter op andere edelmetalen.

Platina noteert ruim $ 700 onder de all-time high van 2008.

Sinds 1972 noteert platina gemiddeld aan 1,35 keer de prijs van GOUD. Vandaag is platina goedkoper dan GOUD en noteert het aan een verhouding van 0,90. De verhouding was alleen zo laag begin jaren ’80. Begin 2008 noteerde platina nog aan 2,3 keer de prijs van GOUD.

In vergelijking met zilver zien we hetzelfde beeld

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Nederland in top 10 landen met grootste GOUD reserves

CEOworld heeft een lijst uitgebracht met de top 10 van landen met de grootste GOUD reserves. Opmerkelijk is dat Nederland in deze top 10 voorkomt, met een totale GOUD reserve van 612,5 ton GOUD. Door de sterke ontwikkeling van de GOUDkoers is dit van Nederland een goede investering geweest.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

GOUD versus Westerse schuld

Dat GOUD nog een gigantische inhaalbeweging voor de boeg heeft, is geen geheim meer.

Maar het is steeds interessant om de zaken in perspectief te bekijken. Zo kwamen we op een interessante infographic uit van GOUD versus de Westerse schuldposities.

[grafiek]

Zo wordt duidelijk dat, indien GOUD de totale Westerse schuld moet afdekken, de huidige prijs alvast moet oplopen tot +/- 6000 dollar per ounce!

Uiteraard betreft het hier alle GOUD ooit gedolven op onze aardbol. We hebben het hier niet over enkel de centrale bank GOUDreserves. Daarenboven wordt er tevens geen rekening gehouden met de schuldposities in de opkomende markten, alhoewel deze substantieel lager zijn.

Hoe we het ook draaien of keren, GOUD heeft nog een fenomenale rit voor de boeg!

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Grafiek van de Dag: de stierenmarkt van GOUD!

We kregen zopas een grafiek toegestuurd van Chart of the Day. Vandaag heeft men de totale stierenmarkt van GOUD in beeld gebracht.

[grafiek]

De opwaartse trend van GOUD (die begon in 2001) is, ondanks de recente correctie, nog steeds intact. Ook bovenstaande grafiek toont opnieuw aan dat iedere substantiële correctie voor GOUD een koopgelegenheid was: doe er uw voordeel mee!

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 22 november 2011

Griekenland koopt 100 kilo GOUD ondanks crisis

De GOUDaankopen van alle Centrale Banken zijn op een rij gezet voor Slim Beleggen. Duidelijk wordt dat opkomende economieën als Mexico, Thailand en Rusland grote hoeveelheden GOUD hebben ingekocht. Door de vele inkoop is de GOUDprijs de afgelopen periode ook flink opgelopen.

Het opvallende aan het rapport van het IMF is dat Griekenland in 2011 ook ruim 100 kilo GOUD heeft ingekocht. Dit is opmerkelijk te noemen aangezien Griekenland economisch aan de grond zit. Toch heeft Griekenland het voor elkaar gekregen om voor ruim $410.000 aan GOUD te kopen zonder dat het IMF hier Griekenland voor de op de vingers heeft getikt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$