Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6886 tot 6890
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2012

Presidentskandidaat wil GOUD in Fort Knox zien

Afgelopen week vertelde de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul dat hij nieuwsgierig is hoeveel GOUD Amerika op dit moment daadwerkelijk bezit. Tijdens een bijeenkomst van de Libertariër vroeg een aanwezige of hij daadwerkelijk zou vertellen of er GOUD aanwezig zou zijn in Fort Knox mocht hij verkozen worden tot president. Paul, 76 jaar, een fervent voorstander van een GOUD standaard en daarnaast één van de beste monetaire kenners die op dit moment aanwezig is in het Amerikaanse Congres, antwoordde dat hij dat zeker zou doen.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

Europa heeft GOUD massaal opgeslagen in Verenigde Staten

Nadat eerder Duitsland en Frankrijk bekend maakte dat een groot deel van de GOUDreserve in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, is ook bekend geworden dat Nederland ruim 90% van de GOUDreserve in de Verenigde Staten heeft ondergebracht. Als reden geven de landen dat de Verenigde Staten een veilige haven was voor het GOUD ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en dat het GOUD gemakkelijker uit de VS verkocht kan worden dan vanuit Europa.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

James Turk: 'Zilver kan in drie maanden naar $70'

James Turk, de oprichter van Goldmoney, blijft zeer positief over GOUD en zilver. Hij ziet de sterke correcties als een gezond fenomeen in deze bull market en vergelijkt het koersverloop van zilver met dat van het aandeel Apple. Ondanks de vele correcties ging het in tien jaar 50x over de kop.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

GOUDherwaardering als laatste redmiddel

Er heerst een consensus dat er in 2012 een nieuwe QE 3 wordt aangekondigd. Als je kijkt naar de beroemde helikopterspeech van Bernanke, kan je zien dat QE3 de voorloper zal zijn van het laatste redmiddel, namelijk een herwaardering van de GOUDstandaard.

Om deflatie te bestrijden, schuift Bernanke 5 mogelijke oplossingen naar voren in zijn beroemde speech van 2002. 10 jaar later zijn er al 4 mogelijkheden geprobeerd, zonder resultaat.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 8 januari 2012

Gemiddelde GOUDprijs in 2012: $1.766,-

In de eerste week van 2012 is de GOUDprijs met 3,2% gestegen. De stijging volgt na een forse daling in december. Aan het einde van 2012 werd er met lage volumes veel GOUD verkocht, dit zijn onder andere winstnemingen om posities voor het nieuwe jaar te sluiten.  De GOUD future voor februari sloot vrijdag op $1.616,60, ofwel zo’n €1.270,-.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$