Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6891 tot 6895
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Iran gaat olie ruilen voor GOUD

Sinds Iran de wereld heeft laten weten bezig te zijn met een nucleaire activiteiten, wordt er vanuit het Westen alles aan gedaan om dit nucleaire programma stop te zetten. Aangezien alle pogingen tot nu toe mislukt zijn, worden er nu harde economische sancties gebruikt om Iran op de knieën te krijgen.

Naast de zes oorlogsschepen die door onder meer Amerika, Engeland en Frankrijk naar de Straat van Hormuz zijn gestuurd, heeft de Europese Unie eveneens besloten een olie embargo uit te spreken over Iraanse olie. Naar schatting wordt 20% van de Iraanse olie naar Europa geëxporteerd. Daarnaast heeft de EU besloten alle bezittingen van de Iraanse centrale bank te bevriezen en heeft men eveneens een verbod ingesteld op de handel in GOUD en zilver voor diezelfde centrale bank en andere publieke instellingen uit Iran.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

De fair value van zilver

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag.

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag. Dat is in procenten uitgedrukt een winst van 567%.

Geen enkele andere activaklasse deed beter in het voorbije decennia. Sterker nog, sinds 2007 was er maar één hedge fund dat beter deed dan fysiek GOUD.

Ja, je leest het goed. Als GOUD een fonds was, zou het sinds 2007 dikbetaalde hedge fund managers ver achter zich laten!

Niettemin blijft GOUD ook vandaag nog ondergewaardeerd. Waarom ik hier zo zeker van ben?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Wat betekent een dalende rentecurve voor GOUD?

De financiële markten werken als communicerende vaten van kapitaal. De ontwikkelingen in de ene markt, hebben automatisch consequenties voor de andere.

Zo heeft de obligatiemarkt automatisch een effect op de GOUDmarkt. Hoe hoger de rente, hoe minder interesse voor GOUD.

In 2011 zagen dat de rentecurve (het verschil tussen de kortetermijn en langetermijn rente) geleidelijk daalde. De daling had een duidelijk effect op de prijs van GOUD. Het gele edelmetaal kende een forse toename van de koopkracht.

In het onderstaande spreidingsdiagram wordt duidelijk dat een lagere rentecurve gelijk staat aan hogere GOUDprijzen.

[grafiek]

Gezien de acties van de Fed (zero rentebeleid, Operation Twist, QE, ...) alles in het werk stellen om de rente laag te houden, zal de prijs van GOUD hogere regionen blijven opzoeken in de komende maanden en jaren!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

India en mogelijk China gaan Iraanse olie in GOUD betalen

Grondstoffen zijn KING!!!

India importeert jaarlijks voor 12 miljard dollar aan olie uit Iran. Deze vaatjes ruwe olie worden vanaf heden niet meer afgerekend in Amerikaanse dollars, maar in troy ounces GOUD. Er is een grote kans dat China op termijn het voorbeeld van India zal volgen.

[vidio]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

India wil Iraanse olie afrekenen met GOUD in plaats van US Dollar

Het conflict rondom Iran krijgt een interessante wending. Na de aankondiging van het olie-embargo en de sancties op de Iraanse centrale bank door Europa komt er nu uit betrouwbare bron een bericht dat India de import van olie uit Iran in GOUD wil gaan afrekenen. Ook China zou dat van plan zijn.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$