Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6896 tot 6900
Bron: de Jaap.nl
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Moody's verlaagt AAA-status S&P naar AA+

De financiële wereld is opgeschrikt door de plotselinge afwaardering van de geloofwaardigheid van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) door Moody’s. De geloofwaardigheidsrating van S&P is bijgesteld van AAA (Best Wel Enorm Zeer Geloofwaardig) naar AA+ (Best Wel Een Beetje Zeer Geloofwaardig). Volgens Moody’s zat de afwaardering er al een tijdje aan te komen: “Dat S&P energiereus Enron tot op de dag van het faillissement één van de hoogste waarderingen gaf was al een teken aan de wand. Toen S&P ook de giftige subprime hypotheken tot diep in de kredietcrisis als zeer betrouwbaar kwalificeerde zijn we ons achter de oren gaan krabben. Nu vier jaar later doen we ook iets.”

[...]

Financieel journalist Willem Middelkoop nam zelf contact op met onze redactie om zijn commentaar op dit nieuws te geven. Volgens Middelkoop kon de afwaardering niet uitblijven. “Ik heb hier nog een boek over geschreven. Nou niet precies hier over, maar ik heb wel een boek geschreven. Dat we allemaal dood gaan tenzij we GOUD kopen. Dus heb ik de afgelopen maanden enorm geïnvesteerd in GOUD. GOUD heeft de afgelopen tweeduizend jaar nooit te maken gehad met wat voor een afwaardering dan ook. GOUD is namelijk geen betaalmiddel, het is een ruilmiddel. En dan zit je altijd goed. Bovendien, als je heel hard roept dat iedereen GOUD moet kopen, dan wordt het veel meer waard. Dat is een groot voordeel van GOUD.”

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Japan biedt obligatiebeleggers GOUD- en zilvermunten aan!

In een wilde beweging kondigde de Japanse overheid zopas aan dat men de kopers van Japanse staatsobligaties gaat vergoeden met GOUDmunten!

[bloomberg]

Niet enkel gooit Japan GOUDmunten in de strijd, ook zilver wordt lokaas om hun waardeloos schuldpapier te slijten:

[...]

En zo levert Japan zelf het bewijs dat er grote problemen in aantocht zijn. Want als men al GOUD- en zilvermunten moet inzetten om overheidsobligaties te verkopen, dan impliceert dat een zeer zwakke vraag naar Japanse schuld.

De Japanse problemen zagen we hier al een tijdje geleden aankomen. Dit wordt de volgende schuldcrisis op de internationale financiële markten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Mark Cutifani (AngloGold Ashanti): "We krijgen de grootste kopers uit het Midden-Oosten en Azië over de vloer&

Mark Cutifani, CEO van GOUDproducent AngloGold Ashanti, meldt enkele nieuwe ontwikkelingen bij zijn bedrijf. Zo komen de grootste GOUDkopers vandaag uit het Midden-Oosten en Azië om rechtstreeks bij hun te kopen. Vroeger verliep dat proces hoofdzakelijk via de internationale handelsmarkten.

De ‘nieuwe’ kopers komen niet voor slechts wat kilo’s: er worden meteen tonnen GOUD gevraagd!

En er zijn nog meer interessante ontwikkelingen bij AngloGold Ashanti…

[podcast]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2011

WAR ON GOLD: Amerikaanse TV-zenders weigeren commercial voor GOUD

Via GATA werden wij zojuist gewezen op een wel heel opmerkelijk bericht: Amerikaanse TV-zenders weigeren een commercial uit te zenden die Amerikanen uitlegt wat er financieel en monetair misgaat en vertelt waarom beleggen in GOUD bescherming biedt tegen de "inflatie-cratie" van hun overheid.

Bron: de Kritische Belegger.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2011

Zilver gaat verder dalen

[...] [...]

Vanaf de bodem eind september in GOUD en zilver zien we de ratio zijwaarts gaan. Dat is voor beide markten – op de korte termijn – geen gezonde beweging. Zouden zowel GOUD als zilver een nieuwe uptrend begonnen zijn, dan zou de ratio moeten dalen. Zilver stijgt (en daalt) immers harder dan GOUD. De huidige zijwaartse beweging suggereert dat er nog meer stijging in de ratio komt. Dat betekent dat in een stijgende markt vooral GOUD de kar trekt en in een dalende markt zilver meer wordt ‘afgeslacht’ dan GOUD. Zilverliefhebbers die vooral naar de koers van GOUD en zilver kijken teneinde een mooi instapmoment te bepalen kunnen dus beter nog even hun kruit droog houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$