Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6896 tot 6900
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Investeerders dragen GOUDmarkt

De wereldwijde vraag naar GOUD blijft ongekend hoog, ondanks de malaise in de huidige juweliersmarkt. Met name investeerders zoeken een veilig heenkomen voor hun geld en richten hun blik daarbij op de GOUDmarkt. Dat meldde de World Gold Council (WGC) donderdag.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs per gram daalt door goede productiecijfers

Ondanks de slechte economische vooruitzichten voor Europa (wat een stijging van de GOUDprijs per gram zou moeten veroorzaken) is de GOUDprijs per gram vandaag gedaald met 1,25% naar €41,81. De daling is te verklaren door uitgekomen productiecijfers uit de Verenigde Staten. De productiecijfers vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht waardoor de indruk wordt gewekt dat de Amerikaanse economie weer op gang begint te komen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

Waarom 'papieren GOUD' GEEN GOUD is!

De meesten onder u hebben er inmiddels wel iets over opgevangen. Een van de grootste brokers in de VS ging kopje onder: MF Global!

MF Global stond in voor de grootste volumes op de handelsmarkten, zowel in aandelen maar ook obligaties. Ze stonden zelfs bekend als een van de primary dealers van de Fed!

MF Global was ook verantwoordelijk voor grote volumes op grondstof futuremarkten, waaronder de platforms van de CME Group. CME moest zelfs speciale interventies organiseren om de afhandeling van de enorme hoeveelheid posities te vereffenen met het faillissement.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record in Indiase Roepies

De GOUDprijs staat in euro's en Amerikaanse dollars nog iets onder de oude records van een paar maand geleden, maar in India wordt momenteel al wel een recordprijs voor het edelmetaal betaald. De belangstelling onder de Indiërs om GOUD en zilver te kopen is er echter niet minder om.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Outlook zilver blijft positief in 2011 en 2012

Vrijdag lieten we al weten dat GFMS, de edelmetalen research afdeling van Thomson Reuters, verwacht dat de GOUDprijs in de overige zes weken van 2011 richting de $2.000,- zou stijgen. GFMS komt nu ook met een outlook van de zilverprijs, zo lezen wij op Mineweb. De investeringen in zilver bereiken naar verwachting dit jaar een nieuw record. In het rapport ‘The Silver Investment Market-An Update, November 2011′, staat dat de outlook van de zilverprijs nog altijd bullish is. Met andere woorden, het opwaarts potentieel is groot. De zilverprijs kan volgens het rapport in het laatste kwartaal van 2011 stijgen naar $40,- per troy ounce (31,1 gram).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$