Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6896 tot 6900
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

TA GOUD/zilver ratio: 2012 wordt 'zilver'

We krijgen met de recente prijsopstoot van zilver de nodige reacties binnen van lezers die onze kijk op de situatie willen weten.

Wel, zoals u ons inmiddels kent, nemen we dan graag een stapje terug om het grotere plaatje te bekijken. We nemen onze favoriete tool ter hand: de GOUD/zilver ratio!

Ditmaal namen we de langetermijn grafiek (15 jaar) erbij.

[grafiek]

Zoals duidelijk wordt op bovenstaande grafiek, ketste de GOUD/zilver ratio af tegen de bovenkant van de bandbreedte 45x – 55x.

De daling van de graadmeter is daarmee ingezet richting de onderkant rond 45x. Gezien het momentum, verwachten we dat zilver opnieuw door deze bodem zal zakken zoals vorig jaar.

Het plaatje past perfect bij onze voorspelling van ‘Zilver in 2012‘!

Steeds meer signalen wijzen erop dat 2012 een ‘zilveren’ jaar wordt. We kunnen niet voldoende benadrukken dat u zich moet positioneren in zilver.

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

140 jaar daling van de dollar

Onderstaande grafieken tonen de maandelijkse Amerikaanse inflatiecijfers en de waarde van de dollar gemeten ten opzicht van de dollar in 1871.

Tot 1950 waren er geregeld periodes van inflatie en deflatie. Door de deflatie te laten toestaan in periode van economische achteruitgang, bleef de waarde van 1 $ ongeveer dezelfde. Ten opzicht van 1871 was een dollar in de jaren ’50 gedaald naar een verhouding van 2 : 1.

20 jaar later in de jaren ’70 was de waarde van de dollar gedaald naar 3 : 1. Op 100 jaar tijd verloor de dollar 66 % van zijn waarde. Maar de ontkoppeling van de dollar met de GOUDstandaard, heeft alles nog meer in een stroomversnelling gebracht.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Zilver tot 10 keer ondergewaardeerd

Net als GOUD is zilver een uitstekende “store of wealth’ en kan je je koopkracht er mee behouden. In tegenstelling tot GOUD, bevindt zilver zich nog niet in de 2e fase van een bull market cycle. De huidige prijsvorming wordt vooral gedreven door papieren omzet en niet zozeer door fysieke vraag en aanbod. De onderwaardering loopt echter zo hard op dat de huidige prijzen exeptioneel laag zijn.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Marc Faber: "Er is maar 1 financiële bubbel op deze planeet... staatsobligaties!"

Het is de visie van Marc Faber in een recent interview op Bloomberg TV. Staatsobligaties, met name in de VS, zijn gevaarlijk en te vermijden volgens Faber. De rentes zullen in de komende jaren flink oplopen!

Over aandelen is hij momenteel positief, enkel om het actief bescherming biedt tegen het soepele monetaire beleid van de centrale bankiers. Het zal verder geen geheim meer zijn dat Marc Faber een groot voorstander is van een aanzienlijk allocatie richting GOUD.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

ALERT: Overnamebod op Minefinders!

Waar we in de jongste weken al meermaals op hamerden in het GOUD & Zilver Rapport, lijkt zich momenteel stilaan te ontplooien in de GOUDmarkt: een golf van consolidaties!

We bespraken eerder al de samensmelting van US Gold en Minera Andes, maar sommige critici zagen dit als een McEwen ‘inside deal’.

Wel, amper enkele weken later zijn we getuige van een overnamebod van Pan American Silver Corp (PAAS - Opbouwen) op Minefinders (MFN - Sterk Koopwaardig)!

PAAS heeft 1,5 miljard dollar veil vooer MFN, een overnamepremie van +36% op de slotkoers van afgelopen vrijdag.

De koers van Minefinders schiet vandaag +25% hoger op de AMEX in de VS.

[grafiek + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$