Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Koersdoel GOUD omhoog bij HSBC

HSBC heeft deze week het koersdoel voor GOUD verhoogd. In juli van 2015 verlaagde de bank het koersdoel. De bank gaat uit van een stijging van.......

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

GOUD: om terdege rekening mee te houden!

Hoewel het nog te vroeg is om uit de gestaag oplopende GOUDprijs conclusies te trekken, lijkt het er niettemin op dat de centrale banken “op weg” zijn de GOUDteugels wat te laten vieren, na één van de meest destructieve marktoperaties aller tijden. Vanuit een monetair oogpunt is het huidige systeem hard aan vervanging toe daar dit gezien de immense schulden-overhang niet meer valt te saneren. Een nieuw systeem – een Bretton Woods anno 2016/17 – zou dan een wereldvaluta (SDR?) gekoppeld aan GOUD het licht moeten zien. Daarin zou vervolgens wereldwijd gehandeld worden in de wetenschap dat elk ‘fiat papiertje’ een GOUDdekking kent, dat te allen tijde tegen GOUD kan worden ingewisseld mocht in een bepaald land de overheid zich qua uitgaven toch weer te buiten gaan. GOUD zal in een dergelijke situatie moeten worden bijgekocht. Op deze manier wordt een land automatisch “teruggefloten”. Meest belangrijk: de belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor een nieuw bankenfiasco en besmette valuta’s als de dollar, euro en yen behoren hiermee tot het verleden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Beursblik: GOUDprijs reflecteert aanhoudende risico-aversie

GOUD blijft de optimale belegging voor partijen die weg willen blijven van de huidige risico’s in de markt. Dit schreef marktanalist Naeem Aslam van Think Forex woensdag.

Aslam benadrukte de curve van de prijs per troy ounce GOUD, die sinds de bekendwording van Brexit na het referendum op 23 juni slechts één dag kende met een daling.

Daarmee is het koersdoel van 1.400 Amerikaanse dollar per troy ounce in zijn visie “een stuk realistischer” met een voorlopig hoogste koers van 1.371,39 Amerikaanse dollar. Dit betekende de hoogste notering sinds maart 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

GOUD stuurt een duister signaal de wereld in

Beleggers moeten aandacht schenken aan de relatie tussen GOUD en de Amerikaanse dollar. Het is niet normaal hoe beide activa ten opzichte van elkaar bewegen de laatste weken. Dit geeft een duister signaal dat alles anders is. Dit zien we enkel in tijden van zware financiële stress.

Behalve indien je een citytrip boekte naar Mars zal het je wel opgevallen zijn dat de GOUDprijs sterk gestegen is sinds de Brexit uitkomst. Maar ook de Amerikaanse dollar heeft er een stevige rally opzitten.

Volgens macro specialisten Raoul Pal en Grant Williams is dit een signaal die beleggers niet mogen negeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Ik zie nog steeds geen alternatief voor GOUD

Ik heb sinds september maar liefst 42 keer geschreven over zilver.

42 x dat ik je hier in deze nieuwsbrief adviseerde om zilver te kopen.

Zilver was namelijk spotgoedkoop ten opzichte van GOUD.

De GOUD/zilver-ratio piekte boven de 80, en dat was de voorbije decennia maar enkele keren gebeurd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$