Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

GOUD blijft ondergewaardeerd tot $4.000 (zilver $250)

Wie het grotere geheel wil zien, het bos zoals u zal merken doorheen dit artikel, moet niet van dichtbij naar de bomen gaan kijken maar moet afstand nemen. Dit is ook zo met de financiële markten. Korte termijn bewegingen zijn louter mathematische afwijkingen, het is de grotere trend die telt.

En de grotere trend bij het GOUD- en zilvercomplex is dat we nog maar aan het begin staan van een nieuwe trend. Wanneer we naar onderstaande grafieken kijken, kan men alleen maar vaststellen dat de stijging van 2016 nog geen nieuwe rally is enkel het goedmaken van verloren terrein.

Zowel GOUD en zilver bevinden zich nu rond het niveau van 2013 en zijn nog ver af van een nieuw record. Zelfs na deze furieuze rally staat de GOUDprijs onder het niveau waarin heel de sector break-even kan draaien.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

GOUD naar $1500 per oz

De GOUDprijs zal naar $1500 per oz stijgen volgens de grootste bank van......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

20 landen bezitten 88% van al het GOUD in de wereld

Volgens de World Gold Council steeg de vraag naar fysiek GOUD in het eerste kwartaal naar 1.290 ton, dit is een stijging met 21% op jaarbasis. Ook uit de cijfers van het kwartaalrapport blijkt dat slechts 20 landen wereldwijd 88% van al het GOUD bezitten.

De vraag naar fysiek GOUD werd voornamelijk gedreven door de instroom van fysiek GOUD naar GOUD-ETF’s. De vraag naar fysiek GOUD via GOUD-ETF’s bedroeg 364 ton.

De hogere GOUDprijs zorgde voor een daling van de vraag naar juwelen met 19% tot 482 ton, de vraag naar GOUDen baren en munten steeg lichtjes met 1%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Rabobank: GOUD is zeepbel die uiteen zal spatten

GOUD is een zeepbel die uiteen zal spatten, zo schrijft Han Dieperink, directeur beleggingsbeleid van de Rabobank, in een nieuwe update over de financiële markten. Hij verwacht een daling van de GOUDprijs tot minder dan $500 per troy ounce, aanzienlijk lager dan de actuele koers van ongeveer $1.330 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Hedge funds zeggen ‘nee’ tegen GOUD

Brexit is verteerd en de Amerikaanse aandelenmarkten staan op nieuwe all-time-highs. Meer hebben de hedge funds niet nodig om hun blootstelling aan GOUD af te bouwen. Voor het eerst in 6 weken daalt het aantal long posities in het gele edelmetaal.

De vrees van een chaotische Brexit stuurde de GOUDprijs naar het hoogste niveau in 2 jaar terwijl de aandelenmarkten door het stof kropen. Maar 2 weken kan een wereld van verschil maken, zeker op de financiële markten.

Sinds politici duidelijk hebben gemaakt dat ze de Brexit in goede banen willen leiden en dat de centrale banken alles in staat zullen stellen om de markten te ondersteunen, lijkt de onrust verdwenen. Ook lijkt de Amerikaanse economie minder kwetsbaar dan eerst gevreesd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$