Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6901 tot 6905
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Iraanse official na EU olie embargo: Straat van Hormuz gaat nu zeker dicht

Oud directeur CIA pleit voor aanval op Iraanse Revolutionaire Garde - India omzeilt sancties door met GOUD te betalen voor Iraanse olie, China volgt;

De Iraanse propagandakanalen vertonen met de regelmaat van de klok beelden van militaire oefeningen, waaruit moet blijken dat het land volledig is voorbereid op een aanval.

Volgens het Iraanse persbureau Fars heeft een regeringsofficial gezegd dat de Straat van Hormuz beslist zal worden gesloten als de EU het vandaag aangekondigde olie embargo daadwerkelijk uitvoert (1). De Europese sancties zijn bedoeld om het land weer aan de onderhandelingstafel over zijn nucleaire programma te krijgen. De VS heeft inmiddels het vliegdekschip USS Abraham Lincoln door de Straat van Hormuz gestuurd, als duidelijk signaal dat een blokkade niet zal worden getolereerd. Rusland waarschuwde echter opnieuw tegen een militaire aanval, die volgens Moskou een 'kettingreactie' met 'zeer ernstige gevolgen' voor het Midden Oosten en mogelijk zelfs de hele wereld zal hebben.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Gaat GOUD de 2000 dollar doorbreken?

De GOUDprijs is de afgelopen jaren sterk gestegen. Wie in 2008 een troy ounce GOUD kocht betaalde 800 dollar. Voor dezelfde troy ounce moet nu ongeveer 1670 dollar worden betaald. Bij de start van de opmars van GOUD in 2008 riepen veel investeerders dat GOUD tot grote hoogte zou gaan stijgen. Een GOUDkoers van 2000 dollar per troy ounce zou volgens Jim Rogers ‘zeker’ gehaald gaan worden, en andere investeerders riepen zelfs dat een koers 2500 dollar te bereiken moest zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

ECB en GCC bespreken internationale monetaire architectuur

De ECB heeft in een uitgebreid perscommuniqué de besprekingen met de Gulf Cooperation Council (GCC) samengevat. Het thema van het inmiddels derde seminar: de internationale monetaire architectuur en de uitdagingen van de eurozone. De GOUDen exodus uit de dollar als wereldreservemunt is aanstaande.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Europa lanceert GOUD-embargo tegen Iran!

De berichten over de Europese maatregelen tegen Iran blijven deze morgen binnensijpelen. Europa wil doorzetten de maatregelen, tot en met een embargo omtrent GOUD!

Niet enkel de invoer van olie wordt opgeschort, ook de handel in GOUD en andere edelmetalen wordt aan banden gelegd.

[CNN]

Wellicht dat de GOUDreserves van Iran nu ook niet meer veilig zijn indien het conflict escaleert.

Ter herrinering: Iran bezit 320 ton GOUD, nummer 17 op de wereldranglijst van centrale banken!

[grafiek]

De prijs van GOUD handelt ondertussen boven 1675 dollar per ounce...

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Embry verwacht epische beweging voor GOUD

John Embry meent dat GOUD dichtbij een gigantische opwaartse beweging staat. Hij sluit koersen van $4.500 of meer niet uit in de komende bull-run.

“We staan dichtbij het belangrijk moment waarbij de fysieke markt de papieren markt overweldigt. Wanneer dat gebeurt, zal je massale bewegingen zien in de prijs van GOUD. Ik zal pas overtuigd zijn dat de fysieke markt bepalend is wanneer GOUD 4% of 5% stijgt op een dag tijd. Dit staat te gebeuren.”

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$