Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 6906 tot 6910
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Chinese import van GOUD naar hoogtepunt

De Financial Times bericht dat de import van fysiek GOUD door China vanuit Hong Kong is gestegen. China heeft in oktober 88 ton fysiek GOUD geïmporteerd, wat ongeveer een kwart is van de totale vraag in de wereld. De reden waarom China zulke grote hoeveelheden importeert heeft te maken met de steeds verder stijgende vraag naar GOUDen sieraden en juwelen door de Chinese bevolking. Ook het Chinees Nieuwjaar begin januari 2012 zorgt ervoor dat de vraag naar fysiek GOUD toeneemt. Met Chinees Nieuwjaar worden veel GOUDen objecten verkocht omdat deze geluk zouden brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2011

De GOUDcorrectie in perspectief

Net als in elke stieren markt, loopt de stierenmarkt van het GOUD niet in een rechte lijn omhoog. De huidige correctie wordt door velen aanzien als het einde van de opmars. Maar de huidige correctie is er een zoals er al meerdere zijn geweest en is alleen maar gezond te noemen.

Als je kijkt naar onderstaande grafiek, zie je dat er de laatste tien jaar meerdere correcties zijn geweest waar GOUD 15 % tot bijna 30 % corrigeerde alvorens opnieuw hoger te gaan naar nieuwe records.

[grafiek]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2011

Chris Martenson en Alasdair Macleod bespreken Peak Oil en de effecten op de economie

Chris Martenson is gefascineerd door het fenomeen Peak Oil, wat betekent dat we de top van de dagelijkse globale olieproductie bereikt hebben. Volgens Martenson bereiken we dit punt ergens in de periode 2013 – 2014.

Hij legt uit aan Alasdair Macleod van GoldMoney Foundation uit wat de consequenties van Peak Oil zijn voor de economie. Ook andere thema’s zoals geld, GOUD, rentevoeten, ... komen aan bod!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2011

GOUD kan naar $3800, zilver x 3 eind 2012

Het zijn niet onze woorden, maar die van Alasdair Macleod, voormalig beursmakelaar en regelmatige bijdrager voor GoldMoney.

In een uitgebreid interview met BMT geeft deze geslepen belegger aan de markten verblind zijn door de Keynesiaanse methode: problemen aanpakken door er steeds meer geld tegen aan te smijten!

Het resultaat is dat de overheden, banken en andere financiële partijen in steeds grotere problemen geraken. Printen biedt dus geen oplossing, wel integendeel!

Hij verwacht dat GOUD volgend jaar kan katapulteren richting 3800 dollar/ounce, afgaande op zijn systemen. Zilver kan zelfs verdrievoudigen in 2012, aldus Alasdai Macleod.

Ons huidige fiduciair geldsysteem is aan z’n laatste levensjaren bezig...

[podcast]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 11 december 2011

Correcties op de GOUD- en zilverprijzen in perspectief geplaatst

De koersen van GOUD en zilver laten al tien jaar een stijgende lijn zien, maar tussendoor zijn er verschillende correcties geweest. Sommige beleggers zien de koersdalingen als een mooi koopmoment, terwijl anderen hun belegging in waarde zien dalen en nerveus worden. Wat volgt na een correctie?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$