Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6911 tot 6915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

GOUDherwaardering als laatste redmiddel

Er heerst een consensus dat er in 2012 een nieuwe QE 3 wordt aangekondigd. Als je kijkt naar de beroemde helikopterspeech van Bernanke, kan je zien dat QE3 de voorloper zal zijn van het laatste redmiddel, namelijk een herwaardering van de GOUDstandaard.

Om deflatie te bestrijden, schuift Bernanke 5 mogelijke oplossingen naar voren in zijn beroemde speech van 2002. 10 jaar later zijn er al 4 mogelijkheden geprobeerd, zonder resultaat.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 8 januari 2012

Gemiddelde GOUDprijs in 2012: $1.766,-

In de eerste week van 2012 is de GOUDprijs met 3,2% gestegen. De stijging volgt na een forse daling in december. Aan het einde van 2012 werd er met lage volumes veel GOUD verkocht, dit zijn onder andere winstnemingen om posities voor het nieuwe jaar te sluiten.  De GOUD future voor februari sloot vrijdag op $1.616,60, ofwel zo’n €1.270,-.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur over de Nederlandse GOUDvoorraad (met Jim Rickards en Willem Middelkoop)

Zeer waarschijnlijk heeft u de uitzending van Nieuwsuur gisteravond al gezien, maar als u dat niet gedaan heeft raden we u aan om de beelden nog even terug te kijken. Nieuwsuur sprak met Jim Rickards, auteur van het boek 'Currency Wars', over een mogelijke confiscatie van het Nederlandse GOUD.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Minder dan 10% Nederlandse GOUDreserve in de kluis van DNB?!

Gisteravond werd DNB-president Knot geïnterviewd door Nieuwsuur. Naast zijn uitspraken over het korten van Nederlandse pensioenen, zijn stellingname inzake de hypotheekrenteaftrek en overcreditering, kwamen ook de GOUDstaven in de kluis goed in beeld. Maar hoeveel GOUD zagen we daar nou eigenlijk?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur video: GOUD van Nederland hoofdzakelijk in buitenland (ft. Jim Rickards & Willem Middelkoop)

We keken vanavond met de nodige verbazing naar de unieke Nieuwsuur reportage over het GOUD van Nederland, eigendom van DNB (Nederlandse centrale bank).

Video bekijken vanaf minuut 24:30

Blijkt dat van de ruim 600 ton GOUD slecht 10% in Nederlandse kluizen ligt. De overige 90% ligt in het buitenland opgestapeld, voornamelijk in Groot-Brittannië, Canada en de VS. Vooral over de laatste waarschuwt Jim Rickards.

Volgens de financiële expert hebben de Amerikanen geheime plannen om het buitenlands GOUD in beslag te nemen, eens het vertrouwen in de Amerikaanse dollar in rook opgaat. Ook Willem Middelkoop maakt zich terecht zorgen over de situatie.

Maar volgens Klaas Knot (hoofd van DNB) hoeft men zich nergens zorgen over te maken… waar hebben we dat antwoord in de afgelopen jaren nog gehoord?!

Bekijk hier de schokkende Nieuwsuur reportage:

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$