Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6916 tot 6920
Bron: WealthWire
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Dollar uptrend goed voor GOUD!

De relatie tussen de GOUDkoers en de dollar-index geeft inzicht in het moment waarop het kopen van GOUD verstandig is.

De dollar zit momenteel in een uptrend. Uit de afgelopen 10 jaar is gebleken dat dit het moment bij uitstek is om GOUDposities uit te breiden.

Feitelijk zit de dollar sinds de oprichting van de FED in een eeuwige bearmarket. Zo een uptrend kan dus nooit lang standhouden met als gevolg dat de antidollar - of te wel - GOUD, zijn stijgende pad zal voortzetten in deze huidige GOUDen bullmarket wanneer de dollar zijn weg naar beneden weer zal hervatten.

Strength in the Dollar is good for gold.

Yes, you read that correctly. But one major clarification is needed. Only look at this relationship between gold and the dollar since 2000 when gold entered into a bull market. The best time to buy gold is when the Dollar Index is in an uptrend.

Figure 1 shows a weekly chart of gold (cash data). The indicator in the lower panel is analogue representation of a simple Dollar Index model that has been bullish since September 30, 2011. To see more about this model for trading the Dollar, go to this article: “Dollar Index: Bullish”. The Dollar has been in an uptrend, and based upon the past 11 years, this is the best time to buy gold.

[grafieken]

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

Aan een GOUDen draadje

De GDX GOUDaandelen ETF is aan het treuzelen op de steun. De vorige twee keer zagen we sneller een stevige bounce.

Op dit moment hangen we al zeven dagen rond de $ 52 en hebben we nog steeds geen echte bounce. Het behoeft geen betoof dat als de GDX de rode steunlijn breekt, er een verkoopgolf in GOUDmijners op gang kan komen.

[grafieken]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 31 december 2011

GOUD duurder, maar zilver goedkoper in 2011

De prijzen van GOUD en zilver hebben in 2011 tegengestelde lijnen laten zien. De GOUDprijs steeg over het gehele jaar met 10 procent, maar zilver werd juist 9,5 procent goedkoper.

Het is het elfde jaar op rij dat de GOUDprijs is gestegen. Een troy ounce (31,1 gram) sloot vrijdag op 1566,80 dollar. Dat is echter een stuk lager dan het recordniveau van 1920 dollar in september.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

Hoe hoog kan de GOUDprijs gaan na 2011?

Van de huidige miljarden die gecreëerd worden, wordt er nog maar heel weinig geïnvesteerd in de GOUD- en zilvermarkt. Tot op vandaag hebben de meeste Amerikanen nog vertrouwen in hun regering. Alles komt goed denken ze daar. Maar zoals je in Europa kan zien, kan het allemaal snel omkeren.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

China moet meer GOUD kopen

De Chinese centrale bank, People's Bank of China (PBOC), ziet de recente correctie van de GOUDprijs als een goede mogelijkheid om hun GOUDvoorraden te vergroten.

Het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Chinese centrale bank, Zhang Jianhua, stelde in een artikel dat de Chinese overheid prijscorrecties in de GOUDmarkt moet aangrijpen om meer aankopen te doen. “De Chinese overheid moet haar buitenlandse valutareserves verder optimaliseren en op relatief lage prijzen GOUD kopen”, aldus Zhang.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$