Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6921 tot 6925
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

Een Europese centrale bank in de eurozone koopt GOUD

Uit het persbericht van de Europese Centrale Bank blijkt dat één van de 17 aangesloten centrale banken van de eurozone afgelopen week GOUD heeft gekocht. Om welke centrale bank het gaat is niet duidelijk en de aanschaf is met ten hoogste €1 miljoen zeer bescheiden. Desalniettemin opmerkelijk nieuws.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

ALERT: RSI-record voor Dow/GOUD ratio!

De laatste grafiek die we u voor 2011 presenteren, is mogelijk de meest explosieve van het jaar.

De Dow/GOUD ratio (Dow Jones index uitgedrukt in GOUDtermen) zit al enkele weken in een opwaartse trend. De ratio veerde zo snel op dat de RSI indicator zwaar oververhit is geraakt.

De RSI liep zo hard op dat we getuige zijn van een recordstand voor de momentum indicator, op 81 punten!

[must see grafiek]

Alles boven 70 voor de RSI wijst op een extreme situatie. De indicator staat dus op het punt om een forse neerwaartse correctie te ondergaan.

In het verleden dook de Dow/GOUD ratio (na een extreem hoge RSI-stand) naar beneden met 25 tot 50%. Dit komt vandaag overeen met een stand tussen 4 en 6 voor de Dow/GOUD ratio: een nieuw dieptepunt.

Of de Dow Jones zal crashen, of de GOUDprijs gaat exploderen, daar kunnen we enkel naar gissen. Het verleden wijst uit dat het in de meeste gevallen een combinatie wordt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Diamanten zijn het nieuwe GOUD

De prijs van diamanten zal naar verwachting flink gaan stijgen, als we dit artikel van Bloomberg mogen geloven. In de emerging markets, zoals China en India, zullen er in de toekomst steeds meer mensen kiezen voor de glimmende stenen als luxegoederen in plaats van het glimmende gele edelmetaal.

In de afgelopen drie jaar is de prijs van ruwe diamanten met 130% gestegen. Bekijk hier de Composite Rough Diamond index. De prijs van GOUD is in diezelfde periode met ongeveer 75% toegenomen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Diamant wordt volgende jaren interessanter dan GOUD

Edel-Stenen:

De diamantprijzen zullen de volgende vier jaar blijven stijgen. Diamanten zullen daarbij grote prijsstijgingen laten optekenen dan GOUD. Dat hebben verscheidene analisten bekend gemaakt. De trend wordt volgens hen gedragen door de groeiende vraag naar luxeproducten in China, India en het Midden-Oosten. Die vraag zou groter zijn dan de aanvoer op de markt. Volgens een aantal waarnemers zal de vraag naar diamanten tot het einde van het decennium dubbel zo snel groeien als het aanbod.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Verwachtingen voor GOUD en zilver in 2012

GOUD en zilver zullen komend jaar door een aanhoudende eurocrisis, nieuwe rondes van geldcreatie en een schuldencrisis in Japan gaan stijgen. GOUD zal naar alle waarschijnlijkheid de $2000 grens doorbreken. Zilver staat momenteel historisch laag en kan wel eens heel interessant worden.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$