Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6921 tot 6925
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

China is GOUD aan het hamsteren

Handelaren zijn in de afgelopen twee maanden niet zo positief geweest over de GOUDmarkt als nu. Dat schrijft Bloomberg op hun website over grondstoffen. De voornaamste reden voor het stijgende optimisme is het feit dat China voor een record aan GOUD heeft geïmporteerd vanuit Hong Kong. Tevens liet de US Mint weten dat de verkoop van fysieke edelmetalen fors is toegenomen. In de afgelopen twee jaar verkocht het Amerikaanse muntenhuis niet eerder zoveel ‘precious metal’.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

GOUD sloopt 1300 euro per ounce!

De meeste beleggers volgen nauwgezet de prijsbewegingen van GOUD in dollar. Alhoewel dit belangrijk is voor de basistrend, is het feitelijk de prijs in euro waar u op moet letten. Dit is namelijk wat u ervoor krijgt indien u uw GOUD inruilt.

De prijs van GOUD in euro zit al enkele weken stevig in de lift. Deze morgen werd de barrière van 1300 euro per ounce opnieuw gesloopt!

Hiermee is de aanval op het vorige record rond 1350 euro ingezet...

[grafiek]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 januari 2012

Soros stapt terug in GOUD

Georges Soros, een van ‘s werelds succuesvolste beleggers, is eind 2011 terug in GOUD gestapt. Begin 2011 verkocht Soros nog al zijn aandelen in ETF’s SPDR Gold en iShares Gold Trust. In de verwachting van een nieuw rondje QE is Soros terug koper van GOUD.

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 16 januari 2012

Geld, GOUD en zilver

Eric Mecking en Elmer Hogervorst hebben een in het Nederlands geschreven boek over geld, GOUD en zilver uitgegeven.

In het boek onder andere een mooie beschrijving van de Duitse hyperinflatie in 1923/1924. Belangrijk om te weten, omdat men in Duitsland er alles aan zal willen doen om een herhaling te voorkomen.

Het tweede deel van het boek gaat over GOUD als belegging en uitleg van hoe u GOUD en zilver kunt kopen.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2012

GOUD positief de week uit

De afgelopen week is de GOUDprijs gestegen met 1% naar een GOUDkoers van 1637 dollar per troy ounce. De prijs van GOUD was begin deze week 1609 dollar per troy ounce en behaalde op donderdag het hoogtepunt van 1661 dollar per troy ounce. Belangrijkste redenen voor het stijgen van de GOUDprijs zijn de aanhoudende problemen in Europa en de berichten vanuit de Verenigde Staten na aanleiding van het beige boek van de FED.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$