Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6926 tot 6930
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

GOUD en zilver verliezen terrein door sterkere dollar en zorgen over Europese crisis

Normaal gesproken is de handel aan het eind van het jaar rustig, maar daarmee zijn grote bewegingen niet uitgesloten. Zeker op een relatief kleine markt als die van zilver kan een grote uitslag naar boven of beneden vaak voorkomen. Vandaag sloot zilver bijna 6% lager, GOUD zakte met ongeveer 2,6%.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Eric Sprott: zilver kan 250% stijgen

Het beleggingsfonds ‘The Sprott Canadian Equity Fund’ trekt voluit de kaart voor zilver. Ruim 25 % van het fonds is geïnvesteerd in fysiek zilver en 15 % in zilvermijnaandelen. Waarom deze voorkeur voor het volatiele zilver?

Volgens de U.S. Mint statistieken circuleert er evenveel geld in de zilvermarkt dan in de GOUDmarkt terwijl de prijs van GOUD 50 keer hoger ligt. Dit wil zeggen dat er 50 keer meer zilver wordt gekocht dan GOUD.

Eric Sprott ziet alleen maar kopers op de fysieke zilvermarkt, niemand verkoopt zijn zilver.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Laat alles vallen: dit is DE GOUDgrafiek die u moet volgen!

We aanhoorden in de afgelopen dagen nogal wat misnoegde beleggers. Het plaatje voor GOUD ziet er steeds slechter uit en de meeste analisten voorzien een crash van de prijs.

Laten we met het laatste aspect eerst beginnen: terwijl wij al jaren adviseren om GOUD te kopen, waren het diezelfde analisten die u afraden om GOUD te kopen en op hetzelfde moment hun favoriete bankaandeel naar voren schoven.

We weten inmiddels allemaal wat dat heeft opgeleverd. We krijgen nog wekelijks te horen welke ravages er zijn aangericht in de portefeuilles van beleggers met hun adviezen.

Dus om nu te horen dat diezelfde analisten adviseren om winsten te nemen op GOUD, sterkt onze verwachtingen dat we in de toekomst veel hoger kunnen met de prijs van GOUD, zowel in dollar- als eurotermen!

Over naar het plaatje voor GOUD. GOUD zit op korte termijn in een correctie, maar dat betekent nog niet dat het plaatje er slecht uitziet. Het is zelfs gezond voor een stierenmarkt...

[grafiek + ... ...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Chinese centrale bank: "GOUD is enige veilige haven"

De China Daily bericht dat de analisten van de Chinese centrale bank aangeven dat op dit moment GOUD de enige veilige haven is om geld in te investeren. Volgens de analisten is door de hoge inflatie en de lage liquiditeit in de markt het investeren in GOUD de enige verstandige optie. Daarnaast lijkt China geen vertrouwen te hebben in de Europese markt, en kiest het ervoor om in te zetten op edelmetalen zoals GOUD, welke de afgelopen jaren meerdere hoogtepunten heeft bereikt.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Junior/GOUD ratio maakt historische Dubbele Bodem!

Het zal vele beleggers ontgaan zijn in de heersende storm op de markten, maar een van onze favoriete beurssegmenten zette zopas een historische dubbele bodem neer.

En we hebben het niet zomaar over een dubbele-bodem-formatie, maar eentje waar we een decennium op hebben moeten wachten!

De junior mijnaandelen (GOUD & zilver) in termen van GOUD = de Junior/GOUD ratio

[grafiek]

Het junior segment werd gedumpt door de markt. Er zijn vele redenen te bedenken waarom beleggers hun favoriete juniors verkopen, maar dat is van minder belang voor ons.

Wat ons interesseert is of er een fundamentele basis is voor de liquidatie? Volgens ons werden de fundamenten voor de GOUD- en zilversector in de afgelopen maanden enkel maar krachtiger!

Dus dit zijn unieke kansen die zich voordoen bij de juniors. Maak er gebruik van...

Selecteer een 5 à 10-tal kwalitatieve junior mijnaandelen en dik uw portefeuille ermee aan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$