Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 6936 tot 6940
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Wat zeggen de traders over GOUD en zilver?

De edelmetalen zaten voor de jaarwisseling in een neerwaartse trend. De prijs van zowel GOUD als zilver zochten nieuwe dieptepunten op.

Maar terwijl beleggers nog in nieuwjaarsstemming waren, maakten de edelmetalen een indrukwekkende ommekeer. Een valse negatieve uitbraak?

Trader J.C. Parets van Allstarcharts geeft u de nieuwste inzichten van de beursvloer!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

ECB balans groeit door revaluatie GOUD

De balans van het eurosysteem steeg afgelopen week opnieuw door enerzijds  het aanhoudende opkoopprogramma van obligaties van de lidstaten, maar vooral ook door de revaluatie van de GOUDreserves!

De ECB (her)waardeert zijn GOUDreserves op kwartaalbasis, dit in tegenstelling tot vele andere centrale banken in de wereld, waaronder de FED.

[MW]

Bron: the Silver Institute
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Gemiddelde zilverprijs 2011 met 74% gestegen

De gemiddelde prijs van zilver van vorig jaar (2011) is maar liefst met 74% gestegen ten opzichte van de gemiddelde zilverprijs uit 2010. Dat is een record voor het witte edelmetaal.

De prijsstijging is mede tot stand gekomen door de enorme vraag vanuit de industrie, alsmede door de alsmaar groeiende vraag van beleggers.

Zilver deed het met 74% zeker niet slecht, kijkend naar de andere edelmetalen: Palladium: + 39%; GOUD: + 28% en tot slot presteerde Platina in absolute zin niet slecht met + 7%, maar relatief gezien ten opzichte van de andere edelmetalen bleef Platina dramatisch achter, zelfs zo erg dat Platina inmiddels $190 goedkoper is dan GOUD - en dit is historisch!

(Washington, D.C. – January 4, 2012) – The average annual silver price for 2011 of $35.12 per ounce set a record for the white metal,  a staggering 74% gain over the 2010 average annual price of $20.19 per ounce.

“Silver’s strong price performance last year owed much to the strength in investment demand, as well as growth in industrial demand, much of which is relatively price insensitive in the short-term,” stated Michael DiRienzo, Executive Director of the Silver Institute.

Silver outperformed all precious metals in terms of increases of average annual prices:  Palladium posted a 39% gain in 2011, while gold was up 28% and platinum rose 7% last year over 2010’s figures.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Parodie Der Untergang over het GOUD- en zilvercartel

De scene uit de film "Der Untergang" over de laatste uren van Hitler en de inname door de Russen van Berlijn is al vaak geparodieerd. Een nieuwe variant is aan een lange rij toegevoegd, dit maal met speciale aandacht voor de papieren GOUD- en zilvermarkt!

[video]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Video: Amerika wil audit naar GOUDreserve Fort Knox

Na eerdere berichten van Ron Paul om een audit uit te laten voeren op de GOUDreserve in Fort Knox, wordt de roep nu ook vanuit de economen steeds sterker. In het programma ‘Freedom watch’ van Fox News werd recentelijk aandacht besteedt aan Fort Knox en de GOUDreserves welke daar aanwezig zouden zijn. Zij vragen zich af als er GOUD ligt in Fort Knox, van wie dit dan is. Is het van het IMF, of van buitenlandse centrale banken?

[... + video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$