Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6936 tot 6940
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Europese investeringsvraag naar GOUD stijgt met 135%!

Door de schuldencrisis schiet de vraag naar fysiek GOUD door het dak in Europa! Beleggers kochten jaar op jaar +135% procent meer GOUD, volgens de nieuwste cijfers van WGC.

[...]

Ondanks de forse stijging maakt GOUD nog altijd amper een fractie uit van de totale portefeuille van beleggers.

Zoals te zien op onderstaande diagram zitten de pensioenfondsen vandaag amper in GOUD, maar hoofdzakelijk in staatsobligaties!

[grafiek]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Het zilveren decennium van Eric Sprott

[...]

Sprott wijst erop dat er verschillende triggers kunnen zijn om de zilverprijs te laten exploderen. Bij een implosie van Europa kunnen de beurzen zwaar onderuit gaan waardoor beleggers vluchten in Amerikaanse Treasuries. Dit is het begin van de volgende fase in de ondergang van het Westen. Na verloop van tijd zullen de beleggers beseffen dat het met Amerika dezelfde kant opgaat als Europa. Er zijn dan geen andere ‘safe havens’ meer dan grondstoffen en in het bijzonder GOUD en zilver. Er zal een enorme vraag zijn naar deze edelmetalen op korte termijn in een kleine markt. Dit is de ideale cocktail voor een bubbel.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Stijgende vraag naar GOUD in Europa

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het derde kwartaal van 2011 met 6% gestegen tot  1054 ton. Dit is het hoogste punt in de afgelopen 15 maanden. Deze gegevens staan in een rapport van de World Gold Council. De totale waarde van de GOUDaankopen bedraagt ongeveer 43 miljard euro. Om dit bedrag even in perspectief te zien: Dat is evenveel geld als de extra verplichtingen van het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) door de daling van de rente.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Investeerders dragen GOUDmarkt

De wereldwijde vraag naar GOUD blijft ongekend hoog, ondanks de malaise in de huidige juweliersmarkt. Met name investeerders zoeken een veilig heenkomen voor hun geld en richten hun blik daarbij op de GOUDmarkt. Dat meldde de World Gold Council (WGC) donderdag.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs per gram daalt door goede productiecijfers

Ondanks de slechte economische vooruitzichten voor Europa (wat een stijging van de GOUDprijs per gram zou moeten veroorzaken) is de GOUDprijs per gram vandaag gedaald met 1,25% naar €41,81. De daling is te verklaren door uitgekomen productiecijfers uit de Verenigde Staten. De productiecijfers vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht waardoor de indruk wordt gewekt dat de Amerikaanse economie weer op gang begint te komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$