Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 6946 tot 6950
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Chinese centrale bank: "GOUD is enige veilige haven"

De China Daily bericht dat de analisten van de Chinese centrale bank aangeven dat op dit moment GOUD de enige veilige haven is om geld in te investeren. Volgens de analisten is door de hoge inflatie en de lage liquiditeit in de markt het investeren in GOUD de enige verstandige optie. Daarnaast lijkt China geen vertrouwen te hebben in de Europese markt, en kiest het ervoor om in te zetten op edelmetalen zoals GOUD, welke de afgelopen jaren meerdere hoogtepunten heeft bereikt.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Junior/GOUD ratio maakt historische Dubbele Bodem!

Het zal vele beleggers ontgaan zijn in de heersende storm op de markten, maar een van onze favoriete beurssegmenten zette zopas een historische dubbele bodem neer.

En we hebben het niet zomaar over een dubbele-bodem-formatie, maar eentje waar we een decennium op hebben moeten wachten!

De junior mijnaandelen (GOUD & zilver) in termen van GOUD = de Junior/GOUD ratio

[grafiek]

Het junior segment werd gedumpt door de markt. Er zijn vele redenen te bedenken waarom beleggers hun favoriete juniors verkopen, maar dat is van minder belang voor ons.

Wat ons interesseert is of er een fundamentele basis is voor de liquidatie? Volgens ons werden de fundamenten voor de GOUD- en zilversector in de afgelopen maanden enkel maar krachtiger!

Dus dit zijn unieke kansen die zich voordoen bij de juniors. Maak er gebruik van...

Selecteer een 5 à 10-tal kwalitatieve junior mijnaandelen en dik uw portefeuille ermee aan.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Welkom in 2012, een GOUDen jaar

QE3 in Europa is een feit. Natuurlijk, het beestje heeft een andere naam gekregen, maar het blijft een feit dat met het LTRO programma zo’n 500 miljard euro het systeem ingepompt wordt. Niet dat u er iets beter van wordt, integendeel. Het geld wordt tegen een recordlage rente van onder de 1 % uitgeleend aan de banken, die er vervolgens o.a. weer staatsleningen van opkopen tegen een vergoeding van een procentje of 6 a 7 van landen als Italie en Spanje. De banken verdienen er dus fors aan, en de ECB kan weer juichende persberichten de wereld in sturen dat dankzij de politieke besluiten in Brussel er weer een forse vraag is naar staatsleningen. En in dit programma wordt dit spel elke twee maanden herhaald! Kortom, iedereen blij, behalve de bevolking, want die ziet zijn opgespaarde vermogen verdampen in deze eurozondvloed.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

China verscherpt regels GOUDhandel

De GOUDprijs staat dinsdag om 14.00 uur bijna 1% in de min, net boven de $1.590,- per troy ounce.

De GOUDprijs daalt onder andere door interessant nieuws uit China. De Chinese centrale bank liet namelijk weten dat de regulering van de Chinese edelmetalenmarkt zal worden aangescherpt. Momenteel zijn de enige twee Chinese exchanges waarin GOUD en zilver kan worden gehandeld de Shanghai Gold Exchange en de Shanghai Futures Exchange. Dit wil de centrale bank zo houden en zet dus een streep door de diensten en werkzaamheden van nieuwe handelsplatformen die worden opgezet in China. Dit is hoe ZeroHedge het formuleert: ‘Exchanging gold away from the all-seeing eye of government will not be tolerated’.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

Update GOUD/Olie ratio: hier komt 150-dollar-olie!

Onze vaste lezers weten inmiddels dat we het nodige prijsspektakel verwachten voor olie in 2012.

Vandaag schoot de prijs van olie opnieuw door de barrière van 100 dollar per vat wegens oplopende spanningen met Iran. Iran is al enkele weken een bepalende prijsfactor voor olie, zoals u hier en hier al kon lezen.

Op technisch vlak is dit de zoveelste maal dat de weerstand op 100 dollar opwaarts wordt doorbroken.

We hebben een sterk vermoeden dat we spoedig fors hoger kunnen met olie. Dit kunnen we onder meer afleiden uit een update van de GOUD/Olie ratio.

In de afgelopen jaren was GOUD het favoriete actief van beleggers, maar steeds meer ‘smart money’ positioneert zich momenteel in olie.

[grafiek + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$