Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6946 tot 6950
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur video: GOUD van Nederland hoofdzakelijk in buitenland (ft. Jim Rickards & Willem Middelkoop)

We keken vanavond met de nodige verbazing naar de unieke Nieuwsuur reportage over het GOUD van Nederland, eigendom van DNB (Nederlandse centrale bank).

Video bekijken vanaf minuut 24:30

Blijkt dat van de ruim 600 ton GOUD slecht 10% in Nederlandse kluizen ligt. De overige 90% ligt in het buitenland opgestapeld, voornamelijk in Groot-Brittannië, Canada en de VS. Vooral over de laatste waarschuwt Jim Rickards.

Volgens de financiële expert hebben de Amerikanen geheime plannen om het buitenlands GOUD in beslag te nemen, eens het vertrouwen in de Amerikaanse dollar in rook opgaat. Ook Willem Middelkoop maakt zich terecht zorgen over de situatie.

Maar volgens Klaas Knot (hoofd van DNB) hoeft men zich nergens zorgen over te maken… waar hebben we dat antwoord in de afgelopen jaren nog gehoord?!

Bekijk hier de schokkende Nieuwsuur reportage:

[video]

Bron: BNR
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Ons GOUD blijft liggen waar het ligt

De Nederlandsche Bank is niet van plan Nederland GOUD opgeslagen in het buitenland te verhuizen naar Nederland.

DNB reageert op de SP die zich zorgen maakt over de GOUDvoorraad opgeslagen in de VS. Volgens DNB is het transport van GOUD onveilig en zijn er voldoende garanties dat het GOUD eigendom blijft van Nederland. Hoeveel GOUD in de VS is opgeslagen en waar het ligt, laat DNB in het midden.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Groot risico voor Nederlands GOUD

De GOUDvoorraad van Nederland is tot voor kort altijd geheim geweest. De Nederlandsche Bank heeft niet de plicht om haar GOUDvoorraad bekend te maken. Deze geheimhouding werd afgedwongen door Koning Willem I bij de oprichting van De Nederlandsche Bank in 1814. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Sinds 1948 is de Nederlandse Staat de enige aandeelhouder. Het geheimhoudingsrecht van de hoeveelheid GOUD die de bank bezit bleef echter bestaan. In januari 2012 heeft de President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, een cameraploeg van “Nieuwsuur” toegelaten tot de kluizen waar honderden GOUDstaven van ieder 10 kilo liggen opgeslagen. Bij elkaar ligt er ruim 67.000 kilo aan GOUDstaven met een waarde van ongeveer 3 miljard euro. Dit blijkt echter maar 10% te zijn van de totale hoeveelheid GOUD die Nederland bezit.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

DNB: GOUD ligt goed waar het ligt

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de GOUDvoorraad van ons land die voor een groot deel in de Verenigde Staten ligt, maar De Nederlandsche Bank (DNB) is niet van plan het GOUD te verhuizen naar ons land.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2012

BREAKING: Goldman Sachs dient aanvraag in voor GOUD-gelinkte obligaties!

Voor het eerst in de geschiedenis wil de meeste beruchte zakenbank in de VS, GOLDMAN SACHS, uitpakken met obligaties gelinkt aan de prijsevolutie van GOUD!

Dat valt af te leiden aan het 8-K formulier dat werd ingediend bij de SEC. Het geeft aan dat de institutionele spelers zich definitief voorbereiden op de aankomende maniefase voor GOUD (en zilver).

Maak dat u mee op deze trein zit vooraleer hij vertrekt!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$