Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Beursblik: rally GOUDprijs klaar voor de start

De GOUDprijs is klaar voor een aanhoudende rally in de komende jaren. Dit verwachten zowel analisten als beleggers.

De prijs is dit jaar al met 25 procent opgelopen en het einde lijkt nog niet in zicht. “Dit is het begin van wat nog enkele jaren kan duren”, aldus fondsmanager Joe Foster bij VanEck Associates.

Analist Chris Mancini bij Gabelli Gold Fund voorspelt voor dit jaar een ware bull market voor GOUD en voorziet dat de GOUDprijs de komende jaren de top uit 2011 van 1.900 Amerikaanse dollar per troy ounce GOUD doorbreekt. Mancini wees op een zwakke economische groei en de lage inflatie, wat centrale banken ertoe zal aanzetten om met nieuwe stimuleringsmaatregelen te blijven komen. Dit zal de inflatie doen aanzwellen en is goed voor GOUD, aldus de analist.

Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Kan de zilverprijs het momentum vasthouden?

Een Brexit, de aanslagen in Nice en nu de gebeurtenissen in Turkije. Wat doen dergelijke ontwikkelingen met de algemene interesse in GOUD en zilver onder beleggers? Kan de GOUD en zilverprijs het momentum vasthouden en gaan we misschien wel hetzelfde zien als in 2011 toen zowel GOUD als zilver hoge toppen neerzette?

[...]

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

RBC: GOUDprijs naar $1500 per troy ounce

De GOUDprijs kan de komende twee jaar stijgen naar $1.500 per troy ounce, zo verwachten analisten van de Royal Bank of Canada. De grootste bank van het land is zeer positief over GOUD en noemt de toegenomen geopolitieke onzekerheid en de risico's die verbonden zijn aan de alsmaar dalende rente als belangrijkste reden voor een stijgende GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

De economische groei in Saoedi-Arabië neemt af

Als we het hebben over Saoedi-Arabië dan zullen heel wat mensen direct aan ‘olie’ moeten denken. Het klopt inderdaad dat het land bekend staat om haar grote voorraden van het zogenoemde ‘zwarte GOUD’. Deze olievoorraden hebben er ook voor weten te zorgen dat de Saoedi-Arabische economie de afgelopen tien jaar zo hard is gegroeid.

Maar, zoals de meeste mensen onder ons wel weten, krijgt elke economie vroeg of laat te maken met een tegenslag. En ook de Saoedi-Arabische droom lijkt op dit moment in duigen te vallen. De afgelopen twee jaar is de olieprijs flink in waarde gedaald en dit heeft direct gevolgen op de groei van de economie van Saoedi-Arabië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Video: Wat? De Federal Reserve heeft geen GOUD?

Onderstaande video moet je gezien hebben. Ron Paul legt de Federal Reserve zwaar op de rooster. De Federal Reserve zegt dat GOUD geen geld is en dat ze het niet nodig hebben, maar toch houden ze angstvallig vast aan iets dat lijkt op GOUD maar het niet is.

In deze video wordt duidelijk dat de Federal Reserve geen GOUD heeft, al niet meer sinds 1934. De Federal Reserve bezit wel ‘GOUD certificaten’ die nog gewaardeerd worden aan $42,22 per ounce. Het is een puur boekhoudkundige activa op de balans.

Maar welk nut heeft het dan?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$