Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 6956 tot 6960
Bron: Edelmetaal-Blog
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

GOUD, ijskoud de beste

In IJsland heeft men drie jaar geleden, toen de kredietcrisis uitbrak, er voor gekozen om niet de banken in het zadel te houden ten koste van de overheid, maar om de banken failliet te laten gaan. En zie, na drie zware jaren begint de economie steeds meer tekenen van vooruitgang te vertonen.

In de rest van Europa heeft men de tegenovergestelde keus gemaakt; houdt de banken in het zadel en laat de overheid ( lees de bevolking) voor de kosten opdraaien. Waar dat toe heeft geleid kunnen we elke dag in de media vernemen. Hoe dat komt? Onkunde van politici? Bijziendheid van economen? Een te grote verstrengeling tussen de banksector en de overheid? De parlementaire onderzoekscommissie in Nederland gaat u hier het antwoord op geven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

James Turk over Zilver

The Gold Report had een interview met James Turk en 2 andere kenners. Volgens James Turk blijft zilver ondergewaardeerd ten opzicht van GOUD en blijft de lange termijntrend positief. Zilver heeft zeker en vast zijn waarde in elke beleggingsportefeuille.

Turk vindt zilver het kleinere broertje van GOUD. Het heeft zowel een industriële als een monetaire toepassing. Indien er geld stroomt in of uit edelmetalen, heeft dit een grotere impact op zilver dan op GOUD. GOUD is inelastisch, GOUD wordt gekocht ongeacht de prijs. Maar de vraag naar zilver is wel afhankelijk van de vraagprijs. Zilver is dus veel volatieler.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2011

Chinese GOUDimport verZESvoudigde in september!

De Chineze maakten voluit gebruik van de prijscorrectie van GOUD tijdens de maand september. De import in China van het gele edelmetaal verzesvoudigde jaar-op-jaar!

We verdenken de Chinezen ervan dat ze het Grondstoffen Rapport lezen...

Specialisten verwachten dat de enorme vraag naar GOUD in China zal aanhouden voor de rest van het jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 november 2011

Chinezen kochten massaal GOUD op correctie van september!

Chinese investeerders hebben goed geprofiteerd van de duikeling van de GOUDprijs in september. In deze maand importeerde het land een recordhoeveelheid van 56,9 ton GOUD. Dat is het zesvoudige van dezelfde maand vorig jaar en bijna de helft van de totale GOUDimport over 2010.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2011

GOUD sluipt naar 1800 dollar/ounce

Op z’n dooie gemakje sluipt GOUD richting 1800 dollar per ounce. Die prijs deed enkele maanden geleden nog gigantische headlines verschijnen, maar daar zien we vandaag niets meer van terug.

En we weten allemaal wel wat dit betekent: hogere prijzen voor GOUD liggen in ‘t verschiet!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$