Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 6966 tot 6970
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 oktober 2011

Hugo Salinas: 'Zilver monetariseren in Mexico'

King World News sprak onlangs met de Mexicaanse zakenman en multimiljardair Hugo Salinas over de ontwikkelingen in de GOUD- en zilvermarkt. Hij sprak ook over een herintroductie van zilver in het monetaire systeem, een plan waar in elk geval in Mexico positief over gedacht wordt.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2011

GOUD en het geheim van geld

Willem Middelkoop, auteur van onder andere het boek “Als de dollar valt” zal in november 2011 zijn nieuwe boek presenteren “GOUD en het geheim van geld”. Hieronder de beschrijving van een boek waar vele lang op hebben gewacht.

Hoe bankiers ons financiële systeem opblazen:
In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. GOUD blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat GOUD in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als Hoeveel GOUD ligt er werkelijk nog in Fort Knox? en Haalt mijn pensioen 2030?.GOUD en het geheim van geld bevat essentiële informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2011

Perth Mint Australië maakt grootste GOUDmunt ooit van 1 ton!

Dat ze in Australië zot zijn van GOUD, dat wisten we al een tijdje. De nationale GOUDsmelter Perth Mint heeft besloten om de grootste GOUDmunt in de geschiedenis te slaan. Z’n gewicht: 1000 kilo of 1 ton puur GOUD! (35.273,92 ounces)

De munt heeft een diameter van 80 centimeter en een dikte van 12 centimeter. Tegen de huidige marktprijs kost dit exemplaar ruim 60 miljoen dollar.

Aanschouw dit MONSTER!
[video]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2011

Edelmetalen stijgen flink door Europa-deal

Sinds de Europese leiders woensdagnacht tot een akkoord zijn gekomen over het nieuwe reddingsplan voor de schuldencrisis in Europa,  is het feest op de financiële markten. Alles staat fors in het groen en vooral de bankaandelen profiteren van de opgetogen stemming. Ook edelmetalen stijgen mee met het sentiment. De Europese deal heeft tevens een gunstig effect op de prijs van grondstoffen.

Vrijdagochtend is een troy ounce (31,1 gram) GOUD zo’n $1.740,- waard. Dat is ruim 6% hoger ten opzichte van een week geleden, toen de GOUDprijs nog rond de $1.600 schommelde en als dit zo blijft is dat één van de sterkste wekelijkse stijging in maanden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2011

Chavez haalt 190 ton GOUD terug

Hugo Chavez maakte in augustus bekend dat hij de Venezolaanse GOUDreserve terug haalt naar Venezuela. Het transport van 17,000 GOUDbaren met een totaal gewicht van 190 ton en een waarde van $11 biljoen dollar begint in november.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$