Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6966 tot 6970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2011

De GOUDcorrectie in perspectief

Net als in elke stieren markt, loopt de stierenmarkt van het GOUD niet in een rechte lijn omhoog. De huidige correctie wordt door velen aanzien als het einde van de opmars. Maar de huidige correctie is er een zoals er al meerdere zijn geweest en is alleen maar gezond te noemen.

Als je kijkt naar onderstaande grafiek, zie je dat er de laatste tien jaar meerdere correcties zijn geweest waar GOUD 15 % tot bijna 30 % corrigeerde alvorens opnieuw hoger te gaan naar nieuwe records.

[grafiek]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2011

Chris Martenson en Alasdair Macleod bespreken Peak Oil en de effecten op de economie

Chris Martenson is gefascineerd door het fenomeen Peak Oil, wat betekent dat we de top van de dagelijkse globale olieproductie bereikt hebben. Volgens Martenson bereiken we dit punt ergens in de periode 2013 – 2014.

Hij legt uit aan Alasdair Macleod van GoldMoney Foundation uit wat de consequenties van Peak Oil zijn voor de economie. Ook andere thema’s zoals geld, GOUD, rentevoeten, ... komen aan bod!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2011

GOUD kan naar $3800, zilver x 3 eind 2012

Het zijn niet onze woorden, maar die van Alasdair Macleod, voormalig beursmakelaar en regelmatige bijdrager voor GoldMoney.

In een uitgebreid interview met BMT geeft deze geslepen belegger aan de markten verblind zijn door de Keynesiaanse methode: problemen aanpakken door er steeds meer geld tegen aan te smijten!

Het resultaat is dat de overheden, banken en andere financiële partijen in steeds grotere problemen geraken. Printen biedt dus geen oplossing, wel integendeel!

Hij verwacht dat GOUD volgend jaar kan katapulteren richting 3800 dollar/ounce, afgaande op zijn systemen. Zilver kan zelfs verdrievoudigen in 2012, aldus Alasdai Macleod.

Ons huidige fiduciair geldsysteem is aan z’n laatste levensjaren bezig...

[podcast]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 11 december 2011

Correcties op de GOUD- en zilverprijzen in perspectief geplaatst

De koersen van GOUD en zilver laten al tien jaar een stijgende lijn zien, maar tussendoor zijn er verschillende correcties geweest. Sommige beleggers zien de koersdalingen als een mooi koopmoment, terwijl anderen hun belegging in waarde zien dalen en nerveus worden. Wat volgt na een correctie?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 december 2011

GOUD in 2012!

Terwijl de dag des oordeels nadert voor de euro, kijken wij al vooruit naar wat 2012 in petto heeft voor het harde geld: de edelmetalen. Deze week onze voorspelling voor GOUD.

We noemden onze column van vorige week niet voor niets ‘Doomsday voor Europa’. In de dagen nadien werd pijnlijk duidelijk dat er een einde is gekomen van het vooruit schoppen van de problemen in Europa. Door de faling van een veiling van Duitse bunds bleek dat alle kapitaalsstromen richting Europa waren opgedroogd. De stress in het systeem liep de spuigaten uit. De liquiditeit droogde volledig op. Het gevolg was een gezamenlijk ingreep van de Fed en 5 andere centrale banken over de hele wereld. De geldpersen werden op de hoogste snelheid gezet.

[...]

We gaan deze week dieper in op onze verwachtingen voor de prijs van GOUD in 2012. Maar voor we dit doen, willen we toch nog even uw geheugen opfrissen met onze eerdere voorspellingen voor 2011 rond dezelfde periode van vorig jaar:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$