Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6976 tot 6980
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Diamanten zijn het nieuwe GOUD

De prijs van diamanten zal naar verwachting flink gaan stijgen, als we dit artikel van Bloomberg mogen geloven. In de emerging markets, zoals China en India, zullen er in de toekomst steeds meer mensen kiezen voor de glimmende stenen als luxegoederen in plaats van het glimmende gele edelmetaal.

In de afgelopen drie jaar is de prijs van ruwe diamanten met 130% gestegen. Bekijk hier de Composite Rough Diamond index. De prijs van GOUD is in diezelfde periode met ongeveer 75% toegenomen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Diamant wordt volgende jaren interessanter dan GOUD

Edel-Stenen:

De diamantprijzen zullen de volgende vier jaar blijven stijgen. Diamanten zullen daarbij grote prijsstijgingen laten optekenen dan GOUD. Dat hebben verscheidene analisten bekend gemaakt. De trend wordt volgens hen gedragen door de groeiende vraag naar luxeproducten in China, India en het Midden-Oosten. Die vraag zou groter zijn dan de aanvoer op de markt. Volgens een aantal waarnemers zal de vraag naar diamanten tot het einde van het decennium dubbel zo snel groeien als het aanbod.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Verwachtingen voor GOUD en zilver in 2012

GOUD en zilver zullen komend jaar door een aanhoudende eurocrisis, nieuwe rondes van geldcreatie en een schuldencrisis in Japan gaan stijgen. GOUD zal naar alle waarschijnlijkheid de $2000 grens doorbreken. Zilver staat momenteel historisch laag en kan wel eens heel interessant worden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

GOUD en zilver verliezen terrein door sterkere dollar en zorgen over Europese crisis

Normaal gesproken is de handel aan het eind van het jaar rustig, maar daarmee zijn grote bewegingen niet uitgesloten. Zeker op een relatief kleine markt als die van zilver kan een grote uitslag naar boven of beneden vaak voorkomen. Vandaag sloot zilver bijna 6% lager, GOUD zakte met ongeveer 2,6%.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Eric Sprott: zilver kan 250% stijgen

Het beleggingsfonds ‘The Sprott Canadian Equity Fund’ trekt voluit de kaart voor zilver. Ruim 25 % van het fonds is geïnvesteerd in fysiek zilver en 15 % in zilvermijnaandelen. Waarom deze voorkeur voor het volatiele zilver?

Volgens de U.S. Mint statistieken circuleert er evenveel geld in de zilvermarkt dan in de GOUDmarkt terwijl de prijs van GOUD 50 keer hoger ligt. Dit wil zeggen dat er 50 keer meer zilver wordt gekocht dan GOUD.

Eric Sprott ziet alleen maar kopers op de fysieke zilvermarkt, niemand verkoopt zijn zilver.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$