Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6981 tot 6985
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

GOUD en zilverkoers uitleg

De afgelopen dagen staan de koersen van GOUD en zilver zwaar onder druk. Tegelijkertijd blijkt dat de vraag van fysiek GOUD vanuit de grootste markt (China) recent met 4000% is toegenomen. Hoe is het mogelijk dat onder die omstandigheden de koers van GOUD zo onder druk staat?

De reden is dat er meerdere markten zijn. Er is de fysieke GOUD en zilver markt. Het gekke is, deze fysieke markt heeft eigenlijk geen eigen prijsmechaniek.

De koers van GOUD en zilver komt namelijk elders tot stand.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

GOUD heeft de langste rit OOIT boven z'n 200-daags gemiddelde erop zitten!

Vandaag dipte de prijs van GOUD voor het eerste sedert lange tijd onder z’n 200-daags gemiddelde, met name door de kracht van de US dollar.

Onderzoek wijst uit dat GOUD de langste rit ooit erop heeft zitten boven z’n 200-daags gemiddelde, meer bepaalde 732 handelsdagen.

Het was een geweldige rit boven de 200MA vanaf januari van 2009. De prijs staat 88% hoger sinds de uitbraak!

[grafiek]

Tijdens de seculaire bull market (+10 jaar) dook de GOUDprijs diverse malen onder het 200-daags gemiddelde, maar dat was nooit een lang leven beschoren, hooguit enkele weken!

Enkel de crashperiode van 2008 vormde hierop de uitzondering, toen GOUD een half jaar onder z’n 200MA handelde.

Bron: DFT.nl
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

GOUD: Opletten nu!

Technisch bekeken ziet het er niet best uit voor het GOUD, zoveel is duidelijk.

Het GOUD geraakt uit de gratie, dat valt al enkele weken op nu ... Het einde van een hype? Dan wordt het opletten, want als de crisis rustig naar de achtergrond verdwijnt zou het zo maar kunnen dat andere beleggingen zoals aandelen weer volop in trek komen waardoor er geld weg zal vloeien uit de zogenaamde veilige haven waaronder het GOUD. Op de grafiek ziet u de dreiging al op gang komen, nu nog gespannen afwachten wat er rondom de enorm belangrijke steunlijn zal gebeuren.

GOUD plots veel minder populair.

[...]

Bron: Het kan wel.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Hebben we eindelijk genoeg? Europa consumeert steeds minder

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Europeanen minder consumeren dan tien jaar geleden. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Chris GOUDall, milieuactivist, parlementskandidaat voor de Green Party en schrijver van het boek ‘How to Live a Low-Carbon Life’. Hij concludeert dat steeds meer Europese landen hun ‘peak stuff’, oftewel, een piek in consumptie, bereikt hebben.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Chinese invoer van GOUD uit Hong Kong: +4000%!

Terwijl traders wereldwijd hun papieren GOUDposities liquideren, waardoor de GOUDprijs vandaag onder druk staat, voeren de Chinezen ongeziene hoeveelheden fysiek GOUD in van het buitenland!

De Chinese invoer van GOUD via Hong Kong steeg van oktober tot november 2011 met 50%, maar jaar-op-jaar stond import van 85,7 ton GOUD gelijk aan een stijging van +4000%!

[FT]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$