Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 6981 tot 6985
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2011

Halloween Special 2011: GOUD & Zilver eindejaarsrally op komst!

We benadrukken al enkele weken dat de prijzen voor GOUD en zilver in de startblokken staan voor een geweldige eindejaarsrally!

Eind september maakten we melding van de aanstaande prijsexplosie voor zilver.

Vandaag staat de prijs van het witte edelmetaal inmiddels +15% hoger, maar ‘the best is yet to come’ zoals u kan zien op de onderstaande grafiek van PFS Group.

We hebben de grafiek geupdate:

[...]

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

GOUD: buigen of barsten

Bij mijn shortcase in GOUD zet ik mijn hakken vast op $ 170,50 op  de GLD Gold ETF (huidig: $ 169,62). Aan deze stop hou ik vast.

Zilver zit ook weer tegen weerstand...

[...]

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

GOUD en zilver onderuit na interventie Japanse overheid

De Japanse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag haar munt een enorme koersval bezorgd. Maandag nacht rond 02:20 begon de Yen enorm in waarde af te nemen ten opzichte van andere valuta’s en met name de dollar. Maar liefst 5 tot 6 biljoen Japanse yens werden even in de verkoop gegooid.

De dollarindex reageerde direct door met een hele punt de lucht in de schieten van 75 punten naar ruim 76 punten. De dollar is inmiddels 78 yen waard nadat de dollar op het laagste niveau sinds jaren heeft gestaan ten opzichte van de yen. Kort voor de interventies kon de dollar nog voor slechts 75,32 yens gekocht worden.

Japan hoopt met deze brutale actie in de race naar de bodem de export weer te stimuleren.

Het bijeffect was dat GOUD – de antidollar – flink naar beneden koerste, en zilver in zijn val meenam. 1 Ounce zilver werd ineens een dollar goedkoper. Een troy ounce GOUD daalde af van 1745 dollar naar 1705 dollar. Inmiddels staat de GOUDprijs weer op 1720 en zilver op 34,35 dollar – herstellende dus.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

James Turk praat met Adam Fergusson over het fenomeen hyperinflatie

James Turk spreekt als directeur van de Goldmoney Foundation met veel verschillende experts op het gebied van GOUD, zilver en geldsystemen. Het meest recente interview was met Adam Fergusson, auteur van het boek 'When Money Dies'. In het gesprek praten de twee over het fenomeen hyperinflatie.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Schulden zijn toch positief bij (hyper)inflatie?

In de tijd van de Weimar republiek (1923) dook Duitsland de hyperinflatie in. Ik heb zelf nog enkele Duitse bankbiljetten van vele miljoenen marken die laten zien hoe hard de waarde van geld toen onderuit ging.

Wie werden niet geraakt of profiteerden zelfs? Mensen met schulden en mensen die GOUD en zilver hadden. Wie waren slachtoffer? Heel de middenklasse die braaf aan het sparen was geweest.

Stel dat de huidige geldcreatie ook tot hyperinflatie gaat leiden, moet je dan geen enorme schulden hebben?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$