Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6981 tot 6985
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

Welkom in 2012, een GOUDen jaar

QE3 in Europa is een feit. Natuurlijk, het beestje heeft een andere naam gekregen, maar het blijft een feit dat met het LTRO programma zo’n 500 miljard euro het systeem ingepompt wordt. Niet dat u er iets beter van wordt, integendeel. Het geld wordt tegen een recordlage rente van onder de 1 % uitgeleend aan de banken, die er vervolgens o.a. weer staatsleningen van opkopen tegen een vergoeding van een procentje of 6 a 7 van landen als Italie en Spanje. De banken verdienen er dus fors aan, en de ECB kan weer juichende persberichten de wereld in sturen dat dankzij de politieke besluiten in Brussel er weer een forse vraag is naar staatsleningen. En in dit programma wordt dit spel elke twee maanden herhaald! Kortom, iedereen blij, behalve de bevolking, want die ziet zijn opgespaarde vermogen verdampen in deze eurozondvloed.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

China verscherpt regels GOUDhandel

De GOUDprijs staat dinsdag om 14.00 uur bijna 1% in de min, net boven de $1.590,- per troy ounce.

De GOUDprijs daalt onder andere door interessant nieuws uit China. De Chinese centrale bank liet namelijk weten dat de regulering van de Chinese edelmetalenmarkt zal worden aangescherpt. Momenteel zijn de enige twee Chinese exchanges waarin GOUD en zilver kan worden gehandeld de Shanghai Gold Exchange en de Shanghai Futures Exchange. Dit wil de centrale bank zo houden en zet dus een streep door de diensten en werkzaamheden van nieuwe handelsplatformen die worden opgezet in China. Dit is hoe ZeroHedge het formuleert: ‘Exchanging gold away from the all-seeing eye of government will not be tolerated’.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

Update GOUD/Olie ratio: hier komt 150-dollar-olie!

Onze vaste lezers weten inmiddels dat we het nodige prijsspektakel verwachten voor olie in 2012.

Vandaag schoot de prijs van olie opnieuw door de barrière van 100 dollar per vat wegens oplopende spanningen met Iran. Iran is al enkele weken een bepalende prijsfactor voor olie, zoals u hier en hier al kon lezen.

Op technisch vlak is dit de zoveelste maal dat de weerstand op 100 dollar opwaarts wordt doorbroken.

We hebben een sterk vermoeden dat we spoedig fors hoger kunnen met olie. Dit kunnen we onder meer afleiden uit een update van de GOUD/Olie ratio.

In de afgelopen jaren was GOUD het favoriete actief van beleggers, maar steeds meer ‘smart money’ positioneert zich momenteel in olie.

[grafiek + ...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 december 2011

De 10 landen met de hoogste GOUDreserves

Nu de GOUDprijs het een beetje laat afweten de laatste tijd, zijn er misschien landen die zich afvragen of het niet tijd is om een deel van hun GOUDreserves te verkopen. De meeste landen echter houden hun GOUD als een strategische reserve bij, of verhogen ze nog.

Het valt op dat GOUD bij de niet Westerse land nog maar een klein deel van hun reserves uit maakt en dat juist deze landen van plan zijn om dat percentage nog fors op te trekken.

[1 - 10]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 december 2011

GOUDprijs zal in de komende drie maanden door de $1500 zakken

Volgens een recente enquête die Reuters heeft afgenomen bij een aantal hedge fund managers, economen en handelaren zal de GOUDprijs in de komende drie maanden nog verder dalen. Volgens de ondervraagden zal de GOUDprijs nog zakken tot onder de $1500, een niveau dat we in juli voor het laatst zagen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$