EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
34
kliks
34
kliks
22
kliks
Bron: BNR.nl
21
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6981 tot 6985 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDprijs verder stijgt

De GOUDprijs is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van GOUD en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce GOUD kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: zondag 29 januari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 1)

De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 29 januari 2012

Video: Fort Knox - De meest veilige plek ter wereld

Hoe ziet Fort Knox er van binnen uit? Hoe is de meest veilige plek ter wereld waar grote hoeveelheden GOUD liggen opgeslagen gebouwd en welke maatregel zijn er genomen om te voorkomen dat er iets met de GOUDreserve gebeurd welke in Fort Knox ligt opgeslagen? Deze video geeft een inkijk in een van de best beveiligde gebouwen ter wereld:

[video]

Lees verder op Prijs van Goud.nl
Geplaatst op: zaterdag 28 januari 2012

Klaas Knot moet ons GOUD snel terughalen uit Amerika

Het uitlenen van GOUD is zeer riskant. De geschiedenis leert ons dat Nederland in tijden van monetaire stress al tweemaal eerder kon fluiten naar het in het buitenland opgeslagen GOUD. Dat betoogt politicoloog Sander Boon.

[...]

Lees verder op vk.nl
Geplaatst op: zaterdag 28 januari 2012

Schuldenplafond VS geeft hint naar koersdoel GOUD?

De Amerikaanse overheid kan opnieuw meer lenen, want het schuldenplafond werd eerder deze week verhoogd tot $16,4 biljoen. Er komt immers meer geld in omloop, waardoor de waarde van het geld daalt. Er is dus meer geld nodig om een bepaalde hoeveelheid GOUD te kopen. Hoe sterk is deze relatie?

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs