Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6991 tot 6995
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2011

Dimitri Speck: Prijsonregelmatigheden in de zilvermarkt

Dimitri Speck, auteur van het Duitstalige boek "Geheime Goldpolitik", maakte een analyse van de intraday prijspatronen op de GOUD- en zilvermarkt over een periode van 11 jaar. Hij verschaft met drie grafieken een verhelderend inzicht in de patronen van de prijsmanipulatie van GOUD en zilver.

Bron: GoudVergelijjken.nl
Geplaatst: zondag 13 november 2011

China aast op het Europese GOUD

[...]

Regling stapte na de fameuze tweede redding van Griekenland twee weken geleden direct in het vliegtuig om de Chinezen ervan te overtuigen om als voornaamste geldschieter te gaan fungeren wanneer alle details bekend worden. China heeft daar waarschijnlijk andere ideeën over. Net als bij andere probleemlanden zal het voornamelijk pas te hulp willen schieten indien het zelf additionele eisen kan stellen. Een voorstel van de Duitse minister van Werkgelegenheid, dat toekomstige hulp moet worden gedekt met GOUDreserves of aandelen in staatsbedrijven van noodlijdende landen, lijkt een voorstel wat de Chinezen beter bevalt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

GOUDprijs naar $2.000 eind 2011

Volgens GFMS, edelmetalen research consultancy van Thompson Reuters, kan de GOUDprijs de $2.000,- per troy ounce (31,1 gram) bereiken aan het eind van 2011. Dit gaat volgens GFMS gebeuren omdat er wereldwijd in de tweede helft van dit jaar een record hoeveelheid geld in edelmetalen is geïnvesteerd. Na een kleine dip richting de $1.600 in oktober door de sterke dollar zit de GOUDprijs weer in de lift. Vrijdagochtend koerst de GOUDprijs ronde de $1.770,-.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Nieuwe trend bij GOUD: meer fysiek dan papier!

Er is in de jongste jaren een nieuwe trend opgedoken in de GOUDmarkt.

Volgens de nieuwste gegevens van CPM Group is er een verschuiving van de investeringsvraag van papieren GOUD (ETF’s) naar fysiek GOUD!

[grafiek]

We hebben een sterk vermoeden dat de stijgende vraag van centrale banken, met name uit de groeimarkten, een belangrijke factor is bij de verschuiving van de investeringsvraag van ETF’s naar fysiek GOUD.

Centrale banken zijn netto kopers van fysiek GOUD geworden sinds Q2 in 2009!

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

James Turk praat met Eric Sprott over GOUD, de schuldencrisis en de banken

James Turk spreekt als oprichter de GoldMoney Foundation met veel grote namen in de wereld van GOUD, zilver en geldsystemen. Onlangs sprak hij met Eric Sprott, de vermogensbeheerder die met het PSLV fonds beleggers in staat stelt om op papier zilver te kopen dat volledig met fysiek zilver gedekt is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$