Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6991 tot 6995
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Het jaar van het GOUD

2012 wordt het jaar van het GOUD...

In de voorbije weken heeft GOUD een ferme correctie laten zien, wat heel wat observatoren deed besluiten dat de GOUD-bubble nu toch echt wel aan het barsten is. Dit bewijst enkel hoe weinig de meeste financiële journalisten eigenlijk begrijpen van ons monetair systeem en hoezeer zij opgevoed zijn in de Keynesiaanse economische traditie.

De rol van GOUD is heel eenvoudig: het is de check van de vrije markt op de inflatie die de overheid veroorzaakt door het aangaan van schuld. Sinds 15 augustus 1971 is er namelijk niets meer dat ons geld nog dekt, behalve een claim op ander geld. Dat is de essentie van ons monetair systeem: om het te laten draaien moet steeds meer schuld gemaakt worden, om de intrest te kunnen terugbetalen op de onderliggende waarde. Die onderliggende waardes zijn overheidsobligaties. Geld is dus schuld, en schuld is geld. Dat is iets wat 99 % van de mensen maar niet kan vatten. En dat is ook de reden waarom GOUD niet begrepen wordt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Pro's en contra's over de GOUDprijs

De lange termijn vooruitzichten voor GOUD blijven positief, de crisis lijkt verre van over waardoor er nog veel geld geprint moet worden. GOUD heeft ook de manie-fase nog niet bereikt. Dit heeft een positieve invloed op de GOUDprijs. Op korte termijn staat er echter nogal wat druk op het GOUD.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Eindejaars(actie)

Eerder dit jaar liet ik u de korte termijn grafiek zien die een mogelijke doorbraak van de HUI, de index van de grootste GOUDmijnbedrijven, aangaf. Helaas is de index, samen met de GOUD- en zilverprijs, weer teruggevallen in het gebied tussen de 500 en 600 punten.

Wat dit betekent zien we als we er de lange termijn grafiek van de HUI bij halen:

[grafiek] [...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

GOUD Bullmarkt volgens Gartman over

Eindelijk iemand die een standpunt durft in te nemen! Dennis Gartman is er van overtuigd dat het na 11 jaar bullmarkt over is voor GOUD. Hij is naar eigen zeggen de juiste voorspeller van de neergang in 2008, dus deze man heeft er blijkbaar verstand van.

We zullen het zien, want ik ben overduidelijk een andere mening toegedaan. Dennis Gartman kijkt naar alleen de GOUD prijsontswikkeling. Heel zijn bewering is gesteld op het feit dat GOUD mogelijk meer dan 20% in koers gaat corrigeren. Hij kan ongetwijfeld veel aan de GOUDgrafiek zien en hij ziet er zonder meer meer in dan dat ik zie, maar daarom kijk ik dan ook breder en verder dan alleen de koersgrafiek van GOUD.

Het gaat immers in mijn ogen niet alleen om GOUD.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Daling GOUDprijs door failliet MF Global

[...]

Het failliet van MF Global heeft aan het licht gebracht wat er altijd al werd vermoed, dat er veel zaken niet kloppen. Het failliet van MF Global zal niet het laatste zijn van een broker in termijncontracten en zo zal de markt beetje bij beetje gezuiverd worden zodat de sterke vraag naar fysiek GOUD de bovenhand zal krijgen op de prijsbepaling.

Er bestaan een factor 10 meer papieren termijn contracten dan fysiek edelmetaal. MF Global heeft bijvoorbeeld voor 1 miljard dollar fondsen van de rekeningen van klanten gebruikt om hier zelf posities in Europese staatsobligaties mee in te nemen. Ook heeft MF Global het onderliggende edelmetaal dat eigendom is van klanten gebruikt als onderpand voor leningen om meer fondsen te creëren om zelf mee te speculeren.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$