EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6996 tot 7000 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 31 januari 2012

Terughalen GOUD naar Venezuela is begonnen

Venezuela is klaar met het terughalen van 160 ton fysiek GOUD uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Wat Duitsland, Frankrijk en Nederland niet voor elkaar krijgen krijgt Venezuela wel voor elkaar. In twee maanden tijd heeft het land 160 ton GOUD teruggehaald uit diverse landen in Europa en Azie, maar ook uit Amerika. Amerika ligt onder vuur omdat het niet de GOUDreserves wil vrijgeven die door landen zijn gestald in het verleden.

[...]

Lees verder op Prijs van Goud.nl
Geplaatst op: maandag 30 januari 2012

.Grootste swings in CB GOUDbezit sinds 2007

We kwamen uit op de volgende interessante grafiek van Reuters, die de grootste swings van kopers en verkopers van centrale banken in beeld brengt sinds 2007.

We kwamen uit op de volgende interessante grafiek van Reuters, die de grootste swings van kopers en verkopers van centrale banken in beeld brengt sinds 2007.

Voor de meeste lezers zal dit wel geen nieuws zijn, maar de grootste kopers zijn China, Rusland en India. De BIS transacties zijn wellicht swaps met Westerse centrale banken zijn.

Aan de verkoopzijde lostte het IMF, Frankrijk, Zwitserland en de ECB voor zo’n 1000 ton GOUD! Over een transfer van welvaart gesproken…

[grafiek]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 januari 2012

Hoe een Argentijn het ziet

Argentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.

Argentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.

Het einde van het liedje in Argentinië was dat het bestaande geld waardeloos werd en pensioenfondsen geplunderd werden door zowel de regering als buitenlandse banken.

Er kwam een bankvakantie, waarbij de bankrekeningen dus onbereikbaar werden. In dat weekend werden de tegoeden van de rekeningen gehaald en werd in feite het volk van haar girale geld ontdaan.

De Argentijn die ik afgelopen weekend sprak, begreep maar niet waarom we niet willen leren van wat bij hem in het land al gebeurde.

[...]

De Argentijn die ik sprak vertelde me dat hij nooit van zijn leven nog een bank zou vertrouwen.

Nog altijd betaalt hij na de ontvangst van zijn loon direct zijn rekeningen en haalt hij eventueel overgebleven geld direct van de bankrekening af en zet het om in spullen en GOUD. Wat voor spullen vroeg ik hem. - Eten en drinken voornamelijk. Hij heeft altijd een flinke voorraad vooral houdbaar voedsel in huis. Hij heeft overigens wel een buitenlandse bankrekening. Dat is namelijk om het land te kunnen verlaten als het weer wordt overgenomen door een militaire junta.

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: zondag 29 januari 2012

Analisten verwachten dat GOUDprijs verder stijgt

De GOUDprijs is de afgelopen week met ruim 4% gestegen en op maandbasis staat het geelkleurige edelmetaal al zo’n 12% in de plus. Mister Ben Bernanke was de voornaamste verantwoordelijke voor deze prijsstijging. Woensdag 25 januari liet Bernanke namelijk weten dat de Federal Reserve de rente in Verenigde Staten tot 2015 op een historisch laag niveau zal handhaven. Ook liet hij doorschemeren dat QE3 wellicht in de pijpleiding zit, indien de economische omstandigheden niet verder verbeteren.


Al met al zijn dit positieve geluiden voor edelmetalen. De prijs van GOUD en zilver steeg dan ook fors na de Fed- bijeenkomst. Er moesten waarschijnlijk veel short posities worden omgedraaid. Hetzelfde beeld was te zien in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. De euro steeg flink na de woorden van ‘Helicopter Ben’ en is inmiddels gestegen tot boven de $1.32. Een troy ounce GOUD kost momenteel $1.737,- per troy ounce (31,1 gram)

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: zondag 29 januari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 1)

De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).De mate waarin iemand in zijn behoeften kan voorzien bepaalt diens welvaart. Het doel van iemand die deelneemt aan de economie is het vergaren van goederen en diensten die zo veel mogelijk zijn of haar behoeften vervullen. Toen duizenden jaren geleden de eerste handel werd gedreven, gebeurde dit zonder geld. Er werd direct geruild tussen goederen die allemaal een bepaalde wisselkoers hadden ten opzichte van elkaar. We nemen als voorbeeld een economie met een jaarlijkse productie van 3000 aardappelen, 2000 zakken graan en 1000 bananen (3:2:1).

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs