Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6996 tot 7000
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2011

Chris Martenson presentatie: 'Unfixable'

We kregen een tip over een zeer uitgebreide presentatie van Chris Martenson, auteur van de bestseller ‘Crash Course’, tijdens een GOUD & Zilver conferentie in Madrid.

Chris Martenson praat over ons systeem en hoe het onherstelbaar geworden is. De uitkomst is grim. Een zeer interessante uiteenzetting!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2011

GOUDsentiment op een dieptepunt!

Terwijl de waarderingen in de GOUDmijnsector letterlijk in elkaar zakken en de juniors aan 400-dollar-GOUD worden verhandeld, duikt het sentiment in de GOUDsector naar een nieuw dieptepunt.

Mark Hulbert van MarketWatch houdt al jaren het sentiment van professionele GOUDhandelaars bij in de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index (HGNSI). Vorige maand daalde het GOUDsentiment al tot op het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar.

Dit is vandaag niet beter geworden, wel integendeel!

[MarketWatch]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2011

Junior GOUDmijnaandelen handelen opnieuw aan 400-dollar-GOUD!

De GOUDmijnaandelen hebben de jongste maanden moeite op nieuwe records op te tekenen. Dit terwijl GOUD dicht tegen zijn recordprijs noteert.

De moeilijke marktomstandigheden wegen voorlopig zwaarder dan de recordresultaten en de fors hogere dividenden in de GOUDsector.

Maar de grootste klappen vallen echter bij de junior GOUDmijnaandelen. De CNDX index (Canadian Venture Exchange Index), die overwegend Canadese junior GOUDmijnaandelen bevat, kent momenteel de op een na grootste daling van de afgelopen 10 jaar!

De CNDX index noteert terug op het niveau van eind 2003, toen GOUD aan 400 dollar per ounce werd verhandeld en zilver aan amper 5 dollar over de toonbank ging!

[grafiek] ...

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 november 2011

Kredietwaardering wereldwijd van 37 banken verlaagd

Kredietbeoordelaar Standard & Poors' heeft de kredietwaardering wereldwijd van 37 banken verlaagd. Van een serie grote Amerikaanse banken ging de rating omlaag. Ook de Rabobank ontspringt de dans niet en verliest haar GOUDgerande AAA-rating.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2011

GOUDkoers voor 2012 naar 2000 dollar

GFMS heeft in een interview aangegeven dat de GOUDkoers voor 2012 kan gaan stijgen tot 2000 dollar per troy ounce. De GOUDkoers blijft stijgen door de dure staatsobligaties van Griekenland en Italië. Door de dure staatsobligaties stijgt de dollarkoers welke in de stijging ook de GOUDkoers meeneemt.

Een andere belangrijke reden voor het blijven stijgen van de GOUDkoers is de vraag vanuit de centrale banken in de wereld naar GOUD. Landen als Zuid-Korea en Brazillië kopen grote hoeveelheden GOUD in waardoor de GOUDkoers stijgt door de stijgende vraag.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$