EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6996 tot 7000
Geplaatst op: dinsdag 3 januari 2012

GOUD, gelukkig meerdere meningen

Het mag misschien raar klinken, maar ik ben reuze blij met het feit dat heel veel mensen, bekenden en onbekenden, beleggers en niet beleggers, het oneens met me zijn over GOUD. Ik zou bijna zeggen, hoe meer hoe liever.

Immers zijn er dan nog genoeg mensen over die van mening kunnen veranderen!

Ik zou pas echt ongerust zijn als ik niemand meer hoefde te overtuigen.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: maandag 2 januari 2012

Terugblik op 2011: GOUDprijs ruim 11% gestegen!

[...]

In 2012 zal naar verwachting de GOUDprijs weer gaan stijgen, wellicht naar een niveau van boven van de 2000 dollar troy ounce, zo zeggen analisten. Ook de chinezen zetten zwaar in op GOUD, waardoor de prijs van GOUD ook op kan gaan lopen. Mocht in 2012 de kredietcrisis tot een einde komen, is het mogelijk dat de GOUDprijs verder zal gaan dalen. Echter lijkt daar op dit moment geen sprake van te zijn.

Lees verder op Prijs van Goud.nl
Geplaatst op: maandag 2 januari 2012

Derivaten zijn de nieuwe tulpen

Op beursbox.nl staat een artikel over de gelijkenis tussen de COMEX en de tulpenmania van 1637 in Nederland. De vergelijking doet in eerste instantie wenkbrauwen fronsen, maar is eigenlijk niet  zo onlogisch.

Op beursbox.nl staat een artikel over de gelijkenis tussen de COMEX en de tulpenmania van 1637 in Nederland. De vergelijking doet in eerste instantie wenkbrauwen fronsen, maar is eigenlijk niet  zo onlogisch.

Tulpenmanie was een hausse in de tulpenhandel in Holland en Utrecht die rond 1634 opkwam en waaraan begin februari 1637 een abrupt einde kwam. In de Nederlandse GOUDen Eeuw bereikten de prijzen van de nieuw geïntroduceerde tulpenbollen extreme hoogten. In januari 1637 werden tulpenbollen verkocht voor meer dan tien keer het jaarsalaris van een ervaren vakman, en waren ze ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Ook werd er gespeculeerd in opties op tulpen, die op dat moment nog in de grond zaten.

De bedragen die op de Comex omgaan, nemen dezelfde astronomische bedragen aan. De staatsschuld van België bedraagt 353 miljard of 0,35 biljoen euro. De staatsschuld van Italië bedraagt 1,9 biljoen euro, die van gans europa ongeveer 9 biljoen. In de Comex is er een stijging waargenomen in de laatste zes maanden van 100.000 biljoen op een totaal van nu 700.000 biljoen euro.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 1 januari 2012

Bloomberg: 'Staatsobligaties waren beste belegging 2011'

Op Bloomberg verschenen gisteren twee verschillende artikelen met dezelfde strekking: De staatsobligaties van sterke landen deden het beter dan verschillende indices van aandelen en grondstoffen en ook beter dan valuta. De berichtgeving is opmerkelijk, want GOUD rendeerde met 11% een stuk beter.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 31 december 2011

Willem Middelkoop: GOUD en zilver keren terug

De ‘bull markt’ in GOUD en zilver is niet voorbij. De langjarige trend is niet gebroken. GOUD stijgt in 2012 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat opnieuw naar de 40 dollar. De euro wordt gered door ingrijpen van de ECB. De economie blijft kwakkelen en de daling van de huizenprijzen versnelt. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

[...]

Lees verder op Kritische Belegger

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs