Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Waarom Soros kiest voor GOUDmijnaandelen in 3 grafieken!

Is het u ook opgevallen? Steeds meer beleggers volgen in onze visie op de financiële markten. Die visie is inmiddels ruimschoots bekend: we mijden traditionele aandelen, maar kopen alternatieve onderdelen, met op kop de edelmetalen. GOUD- en zilvermijnaandelen zijn daarbij al een hele tijd het paradepaardje bij Slim Beleggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Alle markten onder druk wegens Federal Reserve

Alle markten staan wereldwijd onder druk nadat woensdagavond uit gepubliceerde notulen bleek dat de Amerikaanse Federal Reserve dichter bij een renteverhoging is dan gedacht. Mits de economische cijfers zo’n rentestap verantwoord houden lijken de centrale bankiers hun blik op juni te hebben gericht en dat tempert de aandelenmarkten. Ook op de valutamarkt hebben de Fed-notulen duidelijk effect met een sterke dollar tot gevolg ten koste van alle andere valuta’s, inclusief GOUD. Ook grondstoffen hebben het zwaar te verduren.

De reactie op de obligatiemarkt was snel te bemerken waarbij het rendement op Amerikaanse tweejaars obligatie naar het hoogste niveau sinds maart ging. Ook staatsobligaties in Europa daalden. De S&P 500 daalde tot het laagste niveau in 2 maanden tijd wegens de bezorgdheid tot renteverhoging. De kansen op een renteverhoging in juni zijn volgens de markt ondertussen gestegen van 4 procent eerder deze week tot 32 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Marc Faber: diversifieer, maar maak GOUD een prioriteit

De eeuwige doemdenker Marc Faber gaf op CNBC zijn opinie over de volgende maatregelen van de Fed en hoe beleggers hier best op reageren.

Woensdag zei de Fed dat ze mogelijk de rente verhogen in juni. Een slimme zet zo meent Faber, want ze verplichten zichzelf tot niets.

Ze testen enkel het water: “Als in juni de aandelen zijn gedaald, dan zullen ze niets doen. Als de markt relatief stabiel is of stijgt dan zullen ze de rente optrekken.”

Wie denkt dat de Fed in juni de rente zal optrekken, parkeert zijn geld best in dollars volgens Faber.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Marc Faber ziet GOUD verder stijgen

Marc Faber, gekend van zijn Gloom, Boom, & Doom rapport en zijn krasse uitspraken, liet in een gesprek met de grondstoffenspecialist Kitco verstaan dat GOUD en GOUDmijnaandelen nog een flinke rit te gaan hebben. Hij verwacht ook geen renteverhogingen door de Fed.

Faber vindt dat het belangrijk is niet uit het oog te verliezen dat edele metalen recent zijn gestegen van extreem lage niveaus. Hij onderstreept daarenboven dat: “de GOUDprijs en de koers van heel wat GOUDmijnen goedkoper zijn dan op het eind van de jaren ’90 wanneer je ze vergelijkt met de hoeveelheid geld en krediet in de wereld vandaag en rekening houdt met het aanhoudende drukken van geld door centrale banken.”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Beleggers kochten 7.000 ton GOUD sinds 2010

Beleggers hebben sinds 2010 meer dan 7.000 ton GOUD aan hun beleggingsportefeuilles toegevoegd, zo blijkt uit cijfers van Metals Focus die Philip Klapwijk gisteren gebruikte voor zijn presentatie over de GOUDmarkt. Dat is meer dan de productie van GOUDen sieraden en meer dan wat centrale banken gedurende deze periode aan hun reserves toevoegden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$