Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7006 tot 7010
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Richard Russell: "De maniefase voor GOUD ligt nog voor ons!"

De godfather van de financiële adviesbrieven, Richard Russell, heeft ondanks zijn leeftijd (87) niet aan enthousiasme ingeleverd. Hij blijft een uitgesproken believer van de stierenmarkt in GOUD.

Richard Russell benadrukt dat de grootste stijging van GOUD nog steeds voor ons ligt!

[...]

Bron: Bol.com
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Nieuw boek Willem Middelkoop alweer uitgesteld

Het nieuw te verschijnen boek van Willem Middelkoop met de titel “GOUD en het geheim van geld” is voor de zoveelste keer uitgesteld. Volgens de boekenwebsite Bol.com zal dit ultieme GOUDboek nu verkrijgbaar zijn vanaf april 2012. We zullen dus weer even geduld moeten hebben.

Uiteraard kan dit boek natuurlijk nu al besteld worden zodat u als een van de eerste over dit boek kunt beschikken.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Bundesbank verkocht GOUD... om GOUDmunten te slaan!

Vandaag was er even wat opschudding onder GOUDbeleggers. Volgens de nieuwste gegevens van het IMF zou Duitsland voor het eerst in lange tijd GOUD verkocht hebben.

De Bundesbank had 150.000 ounces verkocht, goed voor 250 miljoen dollar opbrengsten.

Wat blijkt? De centrale bank van Duitsland heeft het kleine deel van GOUDreserve verkocht aan het Duitse ministerie van Financiën om GOUDen gedenkmunten van te slaan!

[...]

Bron: Prijs van Zilver.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Zilverprijs na oplevering weer terug bij af

De zilverkoers is de week goed begonnen met een uiteindelijke stijging naar $33 per troy ounce. Echter blijkt de markt het niet te zien zitten in het zilver en zette de zilverkoers in de loop van de week weer een daling in naar een prijs van $31,4 per troy ounce. Investeerders investeren liever in GOUD dan in zilver, omdat de GOUDkoers veel harder oploopt dan de zilverkoers.

Een andere belangrijke reden voor de daling van de zilverkoers is de economische situatie. Zilver wordt in veel producten verwerkt, echter wanneer consumenten de producten niet aanschaffen is er ook vanuit de industrie minder zilver nodig. Hierdoor is de vraag laag waardoor de zilverkoers niet oploopt. Wanneer de economische vooruitzichten beter worden en consumenten meer gaan besteden zal de vraag naar zilver vanuit de industrie toenemen. Met de toenemende vraag zal dan ook hoogstwaarschijnlijk de zilverkoers gaan oplopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

De vraag naar GOUD blijft stijgen

De aankoop van GOUD is in het 3e kwartaal 2011 weer fors gestegen. Dit geeft verder aan dat GOUD een belangrijk indekkingmiddel is tegen de huidige financiële crisis.

In het derde kwartaal van 2011 zijn aankopen door investeerders en centrale banken sterk gestegen. De verkoop van GOUD voor sieraden is gedaald. Zowel centrale banken en investeerders zien de rol van GOUD in het financiële systeem verder toenemen. De hogere GOUDprijs doet de vraag naar sieraden dalen, alsook de dalende koopkracht.

De vraag door investeerders steeg met 33%, die van de centrale banken met 600%, dit is het hoogste niveau sinds 1970.

De vraag naar GOUD baren en munten steeg met 29 %, in Europa zelfs met 100%.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$