Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 7021 tot 7025
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Stijgende vraag naar GOUD in Europa

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het derde kwartaal van 2011 met 6% gestegen tot  1054 ton. Dit is het hoogste punt in de afgelopen 15 maanden. Deze gegevens staan in een rapport van de World Gold Council. De totale waarde van de GOUDaankopen bedraagt ongeveer 43 miljard euro. Om dit bedrag even in perspectief te zien: Dat is evenveel geld als de extra verplichtingen van het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) door de daling van de rente.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

Investeerders dragen GOUDmarkt

De wereldwijde vraag naar GOUD blijft ongekend hoog, ondanks de malaise in de huidige juweliersmarkt. Met name investeerders zoeken een veilig heenkomen voor hun geld en richten hun blik daarbij op de GOUDmarkt. Dat meldde de World Gold Council (WGC) donderdag.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs per gram daalt door goede productiecijfers

Ondanks de slechte economische vooruitzichten voor Europa (wat een stijging van de GOUDprijs per gram zou moeten veroorzaken) is de GOUDprijs per gram vandaag gedaald met 1,25% naar €41,81. De daling is te verklaren door uitgekomen productiecijfers uit de Verenigde Staten. De productiecijfers vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht waardoor de indruk wordt gewekt dat de Amerikaanse economie weer op gang begint te komen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

Waarom 'papieren GOUD' GEEN GOUD is!

De meesten onder u hebben er inmiddels wel iets over opgevangen. Een van de grootste brokers in de VS ging kopje onder: MF Global!

MF Global stond in voor de grootste volumes op de handelsmarkten, zowel in aandelen maar ook obligaties. Ze stonden zelfs bekend als een van de primary dealers van de Fed!

MF Global was ook verantwoordelijk voor grote volumes op grondstof futuremarkten, waaronder de platforms van de CME Group. CME moest zelfs speciale interventies organiseren om de afhandeling van de enorme hoeveelheid posities te vereffenen met het faillissement.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record in Indiase Roepies

De GOUDprijs staat in euro's en Amerikaanse dollars nog iets onder de oude records van een paar maand geleden, maar in India wordt momenteel al wel een recordprijs voor het edelmetaal betaald. De belangstelling onder de Indiërs om GOUD en zilver te kopen is er echter niet minder om.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$