Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7021 tot 7025
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 november 2011

Kredietwaardering wereldwijd van 37 banken verlaagd

Kredietbeoordelaar Standard & Poors' heeft de kredietwaardering wereldwijd van 37 banken verlaagd. Van een serie grote Amerikaanse banken ging de rating omlaag. Ook de Rabobank ontspringt de dans niet en verliest haar GOUDgerande AAA-rating.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2011

GOUDkoers voor 2012 naar 2000 dollar

GFMS heeft in een interview aangegeven dat de GOUDkoers voor 2012 kan gaan stijgen tot 2000 dollar per troy ounce. De GOUDkoers blijft stijgen door de dure staatsobligaties van Griekenland en Italië. Door de dure staatsobligaties stijgt de dollarkoers welke in de stijging ook de GOUDkoers meeneemt.

Een andere belangrijke reden voor het blijven stijgen van de GOUDkoers is de vraag vanuit de centrale banken in de wereld naar GOUD. Landen als Zuid-Korea en Brazillië kopen grote hoeveelheden GOUD in waardoor de GOUDkoers stijgt door de stijgende vraag.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2011

Verbijstering

Verbijstering is het woord dat het beste beschrijft wat ik zoal ervoer op de Dag van de Belegger. Ik kom al enkele jaren op “de Dag”, vooral om te proeven hoe er over GOUD en zilver gedacht wordt. En dit jaar – ik ben op vrijdag geweest – ging ik toch echt met het idee dat het dit jaar anders zou moeten zijn.  Dat moest toch wel met zo’n slecht vooruitzicht, waarbij een van de CEO’s opmerkte: gooien we de drenkeling een reddingsboei toe of gaan we hem zwemles geven. Maar NEEN het was dit jaar niet anders. De stands waren er weer, de sprekers ook, maar op een uitzondering na was het allemaal weer van het zelfde laken een pak. Iedereen deed het uiteraard beter dan de AEX, de politici hadden het gedaan en volgend jaar stijgen de aandelen.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Merkel laat GOUDprijs dalen

Volgens persbureau Reuters is de GOUDprijs vandaag gedaald door het aanhoudende slechte nieuws over de dure obligaties in Europa. Door de dure obligaties en het aandringen van Merkel om Europese staatsobligaties in te voeren brengt de GOUDprijs in een daling.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Rusland, Kazachstan, Colombia, Wit-Rusland en Mexico kopen GOUD!

De centrale banken uit de groeimarkten blijven maar GOUD bijkopen, terwijl het Westen steeds grotere problemen heeft om hun schulden onder controle te krijgen.

Volgens de jongste gegevens van het IMF sterkten Rusland, Kazachstan, Colombia, Wit-Rusland en Mexico hun GOUDreserves in de maand oktober van 2011 aan met 25,7 ton, goed voor 1,38 miljard waardeloos dollarpapier. Vooral Rusland is de grootste GOUD-slokop met 19,5 ton!

[bloomberg]

Het wordt duidelijk dat ieder prijscorrectie van GOUD een koopgelegenheid biedt voor de landen uit de opkomende markten. Vooral trekt Rusland alle registers open.

Uiteraard weten de Russen maar al te goed wat er aan de hand is, net zoals China, India, … maar daar hoor je niet zoveel over. Ondertussen wordt er stevig gefeest in Rusland.

Wat wil je, met bijna 900 ton GOUD in reserve!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$