Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 7026 tot 7030
Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

GOUD en zilver onderuit na interventie Japanse overheid

De Japanse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag haar munt een enorme koersval bezorgd. Maandag nacht rond 02:20 begon de Yen enorm in waarde af te nemen ten opzichte van andere valuta’s en met name de dollar. Maar liefst 5 tot 6 biljoen Japanse yens werden even in de verkoop gegooid.

De dollarindex reageerde direct door met een hele punt de lucht in de schieten van 75 punten naar ruim 76 punten. De dollar is inmiddels 78 yen waard nadat de dollar op het laagste niveau sinds jaren heeft gestaan ten opzichte van de yen. Kort voor de interventies kon de dollar nog voor slechts 75,32 yens gekocht worden.

Japan hoopt met deze brutale actie in de race naar de bodem de export weer te stimuleren.

Het bijeffect was dat GOUD – de antidollar – flink naar beneden koerste, en zilver in zijn val meenam. 1 Ounce zilver werd ineens een dollar goedkoper. Een troy ounce GOUD daalde af van 1745 dollar naar 1705 dollar. Inmiddels staat de GOUDprijs weer op 1720 en zilver op 34,35 dollar – herstellende dus.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

James Turk praat met Adam Fergusson over het fenomeen hyperinflatie

James Turk spreekt als directeur van de Goldmoney Foundation met veel verschillende experts op het gebied van GOUD, zilver en geldsystemen. Het meest recente interview was met Adam Fergusson, auteur van het boek 'When Money Dies'. In het gesprek praten de twee over het fenomeen hyperinflatie.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Schulden zijn toch positief bij (hyper)inflatie?

In de tijd van de Weimar republiek (1923) dook Duitsland de hyperinflatie in. Ik heb zelf nog enkele Duitse bankbiljetten van vele miljoenen marken die laten zien hoe hard de waarde van geld toen onderuit ging.

Wie werden niet geraakt of profiteerden zelfs? Mensen met schulden en mensen die GOUD en zilver hadden. Wie waren slachtoffer? Heel de middenklasse die braaf aan het sparen was geweest.

Stel dat de huidige geldcreatie ook tot hyperinflatie gaat leiden, moet je dan geen enorme schulden hebben?

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 30 oktober 2011

GOUD en zilver herpakken momentum

Na een week waarin de economie op werkelijk elk programma op tv is besproken begint het er op te lijken dat de ‘oplossingen’ van de Europese politici een positief effect hebben op de edelmetalen. Ondanks de enorme stijgingen op de aandelenbeurzen van donderdag, doken veel  beurzen vrijdag weer in het rood. De prijs van GOUD was aan het begin van de week $1654,- per troy ounce waard, noteerde gedurende de gehele vrijdag rond de $1750,- en sloot op $1744,-, dit komt neer op een wekelijkse stijging van ongeveer 6%.

Zilver maakte een nog grotere stijging mee, nadat de zilverprijs naar boven uit de zone van $30- $33,- per troy ounce brak. Aan het begin van de week stond de zilverprijs op $31,75 en sloot vrijdag iets onder  de pieken van donderdag. 31,1 gram zilver kost momenteel $35,29. Dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van een week geleden.

De stijging van beide edelmetalen lijkt meerdere oorzaken te hebben.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 oktober 2011

Hugo Salinas: 'Zilver monetariseren in Mexico'

King World News sprak onlangs met de Mexicaanse zakenman en multimiljardair Hugo Salinas over de ontwikkelingen in de GOUD- en zilvermarkt. Hij sprak ook over een herintroductie van zilver in het monetaire systeem, een plan waar in elk geval in Mexico positief over gedacht wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$