Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7026 tot 7030
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

Waarom 'papieren GOUD' GEEN GOUD is!

De meesten onder u hebben er inmiddels wel iets over opgevangen. Een van de grootste brokers in de VS ging kopje onder: MF Global!

MF Global stond in voor de grootste volumes op de handelsmarkten, zowel in aandelen maar ook obligaties. Ze stonden zelfs bekend als een van de primary dealers van de Fed!

MF Global was ook verantwoordelijk voor grote volumes op grondstof futuremarkten, waaronder de platforms van de CME Group. CME moest zelfs speciale interventies organiseren om de afhandeling van de enorme hoeveelheid posities te vereffenen met het faillissement.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record in Indiase Roepies

De GOUDprijs staat in euro's en Amerikaanse dollars nog iets onder de oude records van een paar maand geleden, maar in India wordt momenteel al wel een recordprijs voor het edelmetaal betaald. De belangstelling onder de Indiërs om GOUD en zilver te kopen is er echter niet minder om.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Outlook zilver blijft positief in 2011 en 2012

Vrijdag lieten we al weten dat GFMS, de edelmetalen research afdeling van Thomson Reuters, verwacht dat de GOUDprijs in de overige zes weken van 2011 richting de $2.000,- zou stijgen. GFMS komt nu ook met een outlook van de zilverprijs, zo lezen wij op Mineweb. De investeringen in zilver bereiken naar verwachting dit jaar een nieuw record. In het rapport ‘The Silver Investment Market-An Update, November 2011′, staat dat de outlook van de zilverprijs nog altijd bullish is. Met andere woorden, het opwaarts potentieel is groot. De zilverprijs kan volgens het rapport in het laatste kwartaal van 2011 stijgen naar $40,- per troy ounce (31,1 gram).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Europa is het voorspel van Amerika

Griekenland zit al met 1,5 knie op de grond. Italië staat nog op 1 been, maar wankelt nog. Portugal, Ierland, Spanje en België (vermoedelijk in die volgorde) zullen nog volgen. Tussendoor zal de euro nog vallen ofwel raakt Europa een groot deel van zijn GOUDreserves kwijt door halsstarrig de euro te beschermen.

Maar eigenlijk is dit nog allemaal voorspel. De grote climax zal het failliet van Amerika worden. Het voorspel met steeds hogere volatiliteit kan nog enkele jaren duren. De seculaire berenmarkt waar we momenteel inzitten, begon begin 2000. Een seculaire periode duurt gemiddeld 15 tot 20 jaar. Dit wil zeggen dat ergens tussen 2015 en 2020 de stieren het weer overnemen van de beren.

[... ... ...]

De enige manier voor Europa om zijn vel te redden is op zijn Amerikaans. Geld creëren uit het niets om zo je schuldenberg te financieren.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

GOUDprijs per gram met 10% gestegen

De GOUDprijs per gram is de afgelopen 30 dagen gestegen met 10% naar een GOUDprijs per gram van €41,93. De GOUDkoers is de afgelopen 30 dagen hard gestegen door de aanhoudende onrust in in Europa en de grote vraag naar fysiek GOUD door zowel particulieren als landen.

Midden oktober heeft de GOUDprijs per gram de bodem bereikt €37,7 per gram. Belangrijkste reden hiervoor was het dalen van de dollar. De dollar en de GOUDkoers staan in verband met elkaar, waardoor bij het dalen van de dollar in oktober de GOUDprijs per gram ook daalde. Na de daling steeg de GOUDprijs per gram echter gestaag tot boven de €40,- per gram.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$