Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7031 tot 7035
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Paulson dumpt GLD, GOUD niet onder de indruk!

Het door ons gevreesde scenario is uitgekomen. De druk op hedge fund mananger John Paulson werd té groot.

Door de slechte prestatie van Paulson over het afgelopen jaar, met verliezen tot 40 procent voor bepaalde fondsen, moest de fondsbeheerder grote posities afbouwen, waaronder de enorme positie in de GOUDtracker GLD.

[...]

Alhoewel het dan een zogenaamde ‘technische’ verkoop betreft, het is en blijft een enorme hoeveelheid aandelen die op de markt werden gesmeten.

Maar wat ons vooral verrast is de kracht van de prijs van GOUD. Het dumpen van Paulson zou een ravage aanrichten, maar GOUD lijkt amper onder de indruk van de verkoop.

Meer nog, de prijs van GLD steeg met 6 procent over het afgelopen kwartaal!

[grafiek]

Het geeft opnieuw aan dat alhoewel GOUD ETF’s aan belang hebben gewonnen in de afgelopen jaren, hun invloed op de prijs van GOUD eerder beperkt blijft: papier weegt niet op tegen fysiek!

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Rusland wil 100 ton GOUD per jaar

Opmerkelijk nieuws uit Moscou. Een afgevaardigde van de Russische centrale bank zei tegen nieuwsdienst Dow Jones dat Rusland ieder jaar 100 ton GOUD wil kopen.

MOSCOW -(Dow Jones)- The Central Bank of Russia has purchased 90 metric tons of gold to date in 2011 and is on course to buy 100 tons before the end of the year, deputy head of the bank Sergey Shevtsov said as quoted by the bank’s press service.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2011

Dimitri Speck: Prijsonregelmatigheden in de zilvermarkt

Dimitri Speck, auteur van het Duitstalige boek "Geheime Goldpolitik", maakte een analyse van de intraday prijspatronen op de GOUD- en zilvermarkt over een periode van 11 jaar. Hij verschaft met drie grafieken een verhelderend inzicht in de patronen van de prijsmanipulatie van GOUD en zilver.

Bron: GoudVergelijjken.nl
Geplaatst: zondag 13 november 2011

China aast op het Europese GOUD

[...]

Regling stapte na de fameuze tweede redding van Griekenland twee weken geleden direct in het vliegtuig om de Chinezen ervan te overtuigen om als voornaamste geldschieter te gaan fungeren wanneer alle details bekend worden. China heeft daar waarschijnlijk andere ideeën over. Net als bij andere probleemlanden zal het voornamelijk pas te hulp willen schieten indien het zelf additionele eisen kan stellen. Een voorstel van de Duitse minister van Werkgelegenheid, dat toekomstige hulp moet worden gedekt met GOUDreserves of aandelen in staatsbedrijven van noodlijdende landen, lijkt een voorstel wat de Chinezen beter bevalt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

GOUDprijs naar $2.000 eind 2011

Volgens GFMS, edelmetalen research consultancy van Thompson Reuters, kan de GOUDprijs de $2.000,- per troy ounce (31,1 gram) bereiken aan het eind van 2011. Dit gaat volgens GFMS gebeuren omdat er wereldwijd in de tweede helft van dit jaar een record hoeveelheid geld in edelmetalen is geïnvesteerd. Na een kleine dip richting de $1.600 in oktober door de sterke dollar zit de GOUDprijs weer in de lift. Vrijdagochtend koerst de GOUDprijs ronde de $1.770,-.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$