Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7036 tot 7040
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2011

Chavez haalt 190 ton GOUD terug

Hugo Chavez maakte in augustus bekend dat hij de Venezolaanse GOUDreserve terug haalt naar Venezuela. Het transport van 17,000 GOUDbaren met een totaal gewicht van 190 ton en een waarde van $11 biljoen dollar begint in november.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2011

Keith Neumeyer (First Majestic Silver): "Zilver naar 60 dollar in 8 à 10 maanden!"

First Majestic Silver stond jaren op ‘Koopwaardig’ in het GOUD & Zilver Rapport!

Een uitgebreid interview met Keith Neumeyer, de CEO van het succesvolle zilvermijnbedrijf First Majestic Silver. Hij legt uit waarom hij destijds koos voor zilver als specialiteit en voorspelt een enorme prijsstijging voor de prijs van het witte edelmetaal in de komende maanden.

[video]

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2011

Zilver en GOUD slaan op hol

Enkele weken geleden gleden de GOUD en zilverprijzen nog even het ravijn in. Nu beginnen ze aan een bergbeklimming. Bijzondere pieken en dalen zijn de GOUD en zilverprijs al tegen gekomen. Zilver noteerde begin mei dit jaar boven de $50 dollar. Enkele weken geleden zat zilver even tegen $26 dollar aan te kijken. GOUD zat steeds knipoogjes te geven aan $2.000 dollar, maar mocht na een flinke veeg van het CMS een vrije val maken tot ver onder de $1.550 dollar.

GOUD en zilver ervaren beide hoge volatiliteit. De interesse naar deze monetaire middelen worden steeds groter. Wilt u een positie in GOUD of zilver middels een demo rekening of een echte rekening, dan zou u een account bij Plus500 kunnen overwegen. Plus500 is naast een investeringstool ook een leuke tool om mee te spelen en allerlei functies te proberen. Het is hoe dan ook leerzaam, en u krijgt inzicht in de manier waarop handelaren hun posities openen en afwikkelen. Denkt u dat u bedreven genoeg bent, dan zou u heel voorzichtig eens met een klein instap bedrag een gokje kunnen wagen.

Disclaimer en tip:
Beleggen en risico gaan hand in hand. De tool Plus500 hanteert een hefboom waardoor zowel het verlies als de winst snel kunnen oplopen. In geval u ooit besluit mee te doen met echt geld, gebruik dan puur wat kunt missen. U kunt namelijk alleen verliezen wat u inlegt. Daarna worden posities automatisch gesloten. GOUD-Portal is tevens in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor uw handelswijze.

Reden om af te zien: je kunt er geld mee verliezen.

Reden om te participeren: Je kunt ook gewoon meedoen met een demo account. Je kunt er geld mee verdienen. Je bent niet verplicht all-in te gaan. Het is leerzaam. Het kan spannend zijn. Het is een leuke bezigheid. Het maakt het volgen van de GOUD en zilvermarkt intenser.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2011

GOUDmijnen trekken dividend stevig op

We hebben het al meermaals aangekondigd op onze blog en in het GOUD & Zilver Rapport: GOUDmijnbedrijven staan klaar om hun aandeelhouders te verwennen met fors hogere dividenden!

De aankondigingen beginnen nu ook effectief binnen te stromen.

Bron: King World News
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2011

Mexico bedeeld zilver mogelijk nieuwe rol

Mexico staat op het punt zilver opnieuw te introduceren als monetair middel in het financieel systeem. Zo goed als alle congresleden zijn het eens om zilver zijn glans over de bevolking te laten schijnen in de vorm van munten met een zilvergehalte. Echter is de centrale bank nog schuchter om hieraan mee te werken. Immers, geen enkele centrale bank in welk land dan ook erkent zilver als een monetair bezit en tegenstelling tot GOUD.

Daarnaast dient Mexico op te passen met dit soort handelswijze. Men moet zeker niet uit het oog verliezen wat er gebeurt is met Moammar al-Qadhafi en Saddam Hussein. Qadhafi wilde een nieuwe munt voor heel Afrika invoeren gebaseerd op GOUD – de Dinar, en mogelijk de daarbij behorende zilveren Dirham. Saddam Hussein wilde zijn olie niet langer in dollars verkopen, en wilde liever euro’s of andere valuta’s voor zijn olie hebben.

Hugo Salinas Price stated, “By and large all of the Congressman are in favor of monetizing silver in Mexico.  The dirty work is how to get around the blocking that is presented by three or four important party leaders who are bought off by the central bank or intimated by the central bank.  They are afraid to go against the central bank’s desires.”

The central bank is definitely afraid of doing anything that is not being done by all of the other central banks.  They feel they are part of a brotherhood and they can’t betray the rest.  They don’t want to present a currency that would be viewed as out of line, that’s the way they think.  It’s a sad thing but this is the mentality.

Thinking about it a little bit more, what happened to Mr. Gaddafi, many speculate the real reason he was ousted was that he was planning an all-African currency for conducting trade.  The same thing happened to him that happened to Saddam because the US doesn’t want any solid competing currency out there vs the dollar.  You know Gaddafi was talking about a gold dinar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$