Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7036 tot 7040
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Nieuwe trend bij GOUD: meer fysiek dan papier!

Er is in de jongste jaren een nieuwe trend opgedoken in de GOUDmarkt.

Volgens de nieuwste gegevens van CPM Group is er een verschuiving van de investeringsvraag van papieren GOUD (ETF’s) naar fysiek GOUD!

[grafiek]

We hebben een sterk vermoeden dat de stijgende vraag van centrale banken, met name uit de groeimarkten, een belangrijke factor is bij de verschuiving van de investeringsvraag van ETF’s naar fysiek GOUD.

Centrale banken zijn netto kopers van fysiek GOUD geworden sinds Q2 in 2009!

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

James Turk praat met Eric Sprott over GOUD, de schuldencrisis en de banken

James Turk spreekt als oprichter de GoldMoney Foundation met veel grote namen in de wereld van GOUD, zilver en geldsystemen. Onlangs sprak hij met Eric Sprott, de vermogensbeheerder die met het PSLV fonds beleggers in staat stelt om op papier zilver te kopen dat volledig met fysiek zilver gedekt is.

Bron: Prijs van Goud
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Hoe staat het met de GOUD productie?

[...]

De productie van GOUD neemt niet heel erg veel toe, wat wel veel toeneemt is de hoeveelheid GOUD die van particulieren wordt verkocht aan de markt. Dit effect is te danken aan de hoge GOUDkoers, waardoor particulieren het GOUD wat men thuis heeft verkoopt aan handelaren.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

GOUD richting $2300 in volatiel 2012

Dat is de verwachting van de zakenbank HSBC. Hoofdanalist Edelmetalen James Steel blijft echter waarschuwen voor de aanhoudende schuldencrisis, wat voor een hogere volatiliteit zal zorgen, ook bij de edelmetalen.

GOUD zal z’n status van ‘veilige haven’ andermaal bevestigen. De grote liquiditeit maakt GOUD extra aantrekkelijk voor beleggers.

Desondanks ziet hij de prijs fluctueren tussen 1700 en 2300 dollar, met een gemiddelde prijs van 2025 dollar per ounce voor het gele edelmetaal in 2012.

[podcast]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

Max Keiser: "China zal Italië hulp bieden in ruil voor z'n GOUD"

Max Keiser voorspelt dat Italië, in tegenstelling tot Griekenland en andere noodlijdende Europese landen, wel financiële hulp zal krijgen van China. Dit in ruil voor z’n gigantische GOUDreserves!

We wezen al eerder op de enorme rijkdom van Italië in termen van GOUD.

De globale schuldcrisis zal pas eindigen als GOUD tussen 25.000 en 30.000 dollar per ounce handelt, zo voorspelt Keiser. De richtprijs is het resultaat van een simpele rekensom, namelijk de totale schuldenberg in termen van dollars.

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$