Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 7041 tot 7045
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Outlook zilver blijft positief in 2011 en 2012

Vrijdag lieten we al weten dat GFMS, de edelmetalen research afdeling van Thomson Reuters, verwacht dat de GOUDprijs in de overige zes weken van 2011 richting de $2.000,- zou stijgen. GFMS komt nu ook met een outlook van de zilverprijs, zo lezen wij op Mineweb. De investeringen in zilver bereiken naar verwachting dit jaar een nieuw record. In het rapport ‘The Silver Investment Market-An Update, November 2011′, staat dat de outlook van de zilverprijs nog altijd bullish is. Met andere woorden, het opwaarts potentieel is groot. De zilverprijs kan volgens het rapport in het laatste kwartaal van 2011 stijgen naar $40,- per troy ounce (31,1 gram).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Europa is het voorspel van Amerika

Griekenland zit al met 1,5 knie op de grond. Italië staat nog op 1 been, maar wankelt nog. Portugal, Ierland, Spanje en België (vermoedelijk in die volgorde) zullen nog volgen. Tussendoor zal de euro nog vallen ofwel raakt Europa een groot deel van zijn GOUDreserves kwijt door halsstarrig de euro te beschermen.

Maar eigenlijk is dit nog allemaal voorspel. De grote climax zal het failliet van Amerika worden. Het voorspel met steeds hogere volatiliteit kan nog enkele jaren duren. De seculaire berenmarkt waar we momenteel inzitten, begon begin 2000. Een seculaire periode duurt gemiddeld 15 tot 20 jaar. Dit wil zeggen dat ergens tussen 2015 en 2020 de stieren het weer overnemen van de beren.

[... ... ...]

De enige manier voor Europa om zijn vel te redden is op zijn Amerikaans. Geld creëren uit het niets om zo je schuldenberg te financieren.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

GOUDprijs per gram met 10% gestegen

De GOUDprijs per gram is de afgelopen 30 dagen gestegen met 10% naar een GOUDprijs per gram van €41,93. De GOUDkoers is de afgelopen 30 dagen hard gestegen door de aanhoudende onrust in in Europa en de grote vraag naar fysiek GOUD door zowel particulieren als landen.

Midden oktober heeft de GOUDprijs per gram de bodem bereikt €37,7 per gram. Belangrijkste reden hiervoor was het dalen van de dollar. De dollar en de GOUDkoers staan in verband met elkaar, waardoor bij het dalen van de dollar in oktober de GOUDprijs per gram ook daalde. Na de daling steeg de GOUDprijs per gram echter gestaag tot boven de €40,- per gram.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Paulson dumpt GLD, GOUD niet onder de indruk!

Het door ons gevreesde scenario is uitgekomen. De druk op hedge fund mananger John Paulson werd té groot.

Door de slechte prestatie van Paulson over het afgelopen jaar, met verliezen tot 40 procent voor bepaalde fondsen, moest de fondsbeheerder grote posities afbouwen, waaronder de enorme positie in de GOUDtracker GLD.

[...]

Alhoewel het dan een zogenaamde ‘technische’ verkoop betreft, het is en blijft een enorme hoeveelheid aandelen die op de markt werden gesmeten.

Maar wat ons vooral verrast is de kracht van de prijs van GOUD. Het dumpen van Paulson zou een ravage aanrichten, maar GOUD lijkt amper onder de indruk van de verkoop.

Meer nog, de prijs van GLD steeg met 6 procent over het afgelopen kwartaal!

[grafiek]

Het geeft opnieuw aan dat alhoewel GOUD ETF’s aan belang hebben gewonnen in de afgelopen jaren, hun invloed op de prijs van GOUD eerder beperkt blijft: papier weegt niet op tegen fysiek!

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Rusland wil 100 ton GOUD per jaar

Opmerkelijk nieuws uit Moscou. Een afgevaardigde van de Russische centrale bank zei tegen nieuwsdienst Dow Jones dat Rusland ieder jaar 100 ton GOUD wil kopen.

MOSCOW -(Dow Jones)- The Central Bank of Russia has purchased 90 metric tons of gold to date in 2011 and is on course to buy 100 tons before the end of the year, deputy head of the bank Sergey Shevtsov said as quoted by the bank’s press service.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$