Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 7041 tot 7045
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 november 2011

GOUDaankopen centrale banken 2011 (IMF)

De jongste cijfers van het IMF bevestigen onze eerdere bevindingen: de centrale banken uit de groeimarkten zijn de grootste kopers van GOUD geworden.

In de onderstaande tabel van Reuters wordt duidelijk dat Mexico (83,7 ton), Thailand (52,9 ton) en Rusland (59,3 ton) de officiële slokoppen zijn in 2011.

Opmerkelijk: zelfs Griekenland kocht 100 kilo GOUD bij in 2011!

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2011

GOUDprijs stijgt naar hoogste punt in 6 weken

De GOUDprijs is donderdag 3 november naar het hoogste punt in de afgelopen zes weken gestegen. Door aanhoudende onzekerheid over de situatie in Griekenland en een verlaging van de rente door de ECB steeg de prijs van het gele edelmetaal met 1,5%. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) GOUD is donderdagavond $1765,- ofwel €1275.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

De onderwaardering van mijnaandelen

GOUDmijnaandelen zouden moeten profiteren van hun hefboomeffect bij stijgende GOUDprijzen. De vaste kosten blijven redelijk stabiel zodat een stijgende GOUDprijs een hefboom heeft op de cash flow en winstcijfers.

[...]

Als je kijkt naar de HUI index, zie je dat deze mooi samen bewoog met de GOUDprijs tussen 2005 en 2008. Sinds de crisis van 2008 loopt de HUI index achter de feiten aan ten opzicht van GOUD. Er zijn 3 mogelijke correcties: a) GOUD daalt, b) HUI stijgt, c) combinatie van beide.

Bron: BeursBox
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

Hoe zit het met de GOUDproductie

Dat GOUD geen inflatie kent, is niet helemaal waar. Er is één heel duidelijk moment geweest waarop de waarde van GOUD in Europa een enorme koersklap heeft gekregen en dat was bij de Europese ontdekking van GOUD in Zuid- en Midden Amerika. Toen kwam er ineens veel meer GOUD beschikbaar in Europa. GOUD dat Spanje had, waarna het een arm land werd... Hoe dat zo kwam, kunt u in het boek The Wealth of Nations van Adam Smith lezen.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 november 2011

GOUD, haven van politieke stabiliteit in turbulente tijden

Dat overheden de afgelopen jaren actief een oorlog aan het voeren zijn, is voor de meeste insiders wel duidelijk. Er zitten echter ook minpunten voor diezelfde overheden aan dit beleid van valuta-oorlogen. Jim Rickards, GOUDexpert en auteur van het nieuwe boek ‘Currencywars’, wijst op deze gevaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$