Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7041 tot 7045
Bron: Prijs van Zilver.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Zilverprijs na oplevering weer terug bij af

De zilverkoers is de week goed begonnen met een uiteindelijke stijging naar $33 per troy ounce. Echter blijkt de markt het niet te zien zitten in het zilver en zette de zilverkoers in de loop van de week weer een daling in naar een prijs van $31,4 per troy ounce. Investeerders investeren liever in GOUD dan in zilver, omdat de GOUDkoers veel harder oploopt dan de zilverkoers.

Een andere belangrijke reden voor de daling van de zilverkoers is de economische situatie. Zilver wordt in veel producten verwerkt, echter wanneer consumenten de producten niet aanschaffen is er ook vanuit de industrie minder zilver nodig. Hierdoor is de vraag laag waardoor de zilverkoers niet oploopt. Wanneer de economische vooruitzichten beter worden en consumenten meer gaan besteden zal de vraag naar zilver vanuit de industrie toenemen. Met de toenemende vraag zal dan ook hoogstwaarschijnlijk de zilverkoers gaan oplopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

De vraag naar GOUD blijft stijgen

De aankoop van GOUD is in het 3e kwartaal 2011 weer fors gestegen. Dit geeft verder aan dat GOUD een belangrijk indekkingmiddel is tegen de huidige financiële crisis.

In het derde kwartaal van 2011 zijn aankopen door investeerders en centrale banken sterk gestegen. De verkoop van GOUD voor sieraden is gedaald. Zowel centrale banken en investeerders zien de rol van GOUD in het financiële systeem verder toenemen. De hogere GOUDprijs doet de vraag naar sieraden dalen, alsook de dalende koopkracht.

De vraag door investeerders steeg met 33%, die van de centrale banken met 600%, dit is het hoogste niveau sinds 1970.

De vraag naar GOUD baren en munten steeg met 29 %, in Europa zelfs met 100%.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Platina historisch goedkoop

Terwijl GOUD dicht tegen zijn historisch record staat en zilver ook hoge toppen scheert, blijft de prijs voor platina achter op andere edelmetalen.

Platina noteert ruim $ 700 onder de all-time high van 2008.

Sinds 1972 noteert platina gemiddeld aan 1,35 keer de prijs van GOUD. Vandaag is platina goedkoper dan GOUD en noteert het aan een verhouding van 0,90. De verhouding was alleen zo laag begin jaren ’80. Begin 2008 noteerde platina nog aan 2,3 keer de prijs van GOUD.

In vergelijking met zilver zien we hetzelfde beeld

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Nederland in top 10 landen met grootste GOUD reserves

CEOworld heeft een lijst uitgebracht met de top 10 van landen met de grootste GOUD reserves. Opmerkelijk is dat Nederland in deze top 10 voorkomt, met een totale GOUD reserve van 612,5 ton GOUD. Door de sterke ontwikkeling van de GOUDkoers is dit van Nederland een goede investering geweest.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

GOUD versus Westerse schuld

Dat GOUD nog een gigantische inhaalbeweging voor de boeg heeft, is geen geheim meer.

Maar het is steeds interessant om de zaken in perspectief te bekijken. Zo kwamen we op een interessante infographic uit van GOUD versus de Westerse schuldposities.

[grafiek]

Zo wordt duidelijk dat, indien GOUD de totale Westerse schuld moet afdekken, de huidige prijs alvast moet oplopen tot +/- 6000 dollar per ounce!

Uiteraard betreft het hier alle GOUD ooit gedolven op onze aardbol. We hebben het hier niet over enkel de centrale bank GOUDreserves. Daarenboven wordt er tevens geen rekening gehouden met de schuldposities in de opkomende markten, alhoewel deze substantieel lager zijn.

Hoe we het ook draaien of keren, GOUD heeft nog een fenomenale rit voor de boeg!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$