Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 7046 tot 7050
Bron: 24hgold
Geplaatst: zondag 23 oktober 2011

Bezorgd om zilver? Eric Sprott presenteert enkele verbluffende feiten

Hedge fund manager Eric Sprott sprak afgelopen week tijdens de “silver summit” een volle zaal met nerveuze zilverbezitters toe. Aan het einde van zijn speech konden zilverbezitters opgelucht ademhalen. Enkele feiten:

Ieder jaar word er tien keer zoveel zilver dan GOUD gemijnd. De ratio GOUD/zilver in de grond is 1:15. De terechte vraag: Hoe kan de verhouding uitgedrukt in dollars ooit 1:50 zijn? Een terugkeer naar een historische ratio van 1:15 is zeer aannemelijk wat uitwijst dat zilver GOUD zal overtreffen.

Dagelijks wordt er een miljard ounce zilver verhandeld terwijl de wereld slechts 900 miljoen ounce zilver per jaar produceert. Van al het zilver dat op papier verkocht wordt, is er slechts 1,5 miljoen fysiek zilver dat deze lading dient te dekken – belachelijke aantallen.

Het Sprott fonds poogde 15 miljoen ounce zilver te kopen. Daar moesten ze 3 maanden op wachten. Een deel van het zilver moest komen van nieuw gemijnd zilver. Er is niet veel zilver dat in de schappen staat te wachten op een koper.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2011

Wat is het effect van de Europese onderhandelingen op de GOUDprijs?

Er heerst een gespannen sfeertje in Brussel. Daar zijn dit weekend weer allemaal (financiële) ministers van de EU-landen neergestreken om het nog maar eens over de eurocrisis te hebben. Er werd van tevoren al aangekondigd dat landen dit weekend waarschijnlijk niet tot een gezamenlijke oplossing zouden komen. Het noodfonds wordt vooralsnog dus niet uitgebreid. Woensdag 26 oktober staat al weer een nieuwe meeting op de aganda, omdat Frankrijk en Duitsland het maar niet met elkaar eens kunnen worden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

James Turk: 'Zwakke kapitaalspositie banken zal GOUDprijs doen exploderen'

King Wold News sprak eerder deze week met James Turk, de oprichter van GoldMoney.com. In het interview wordt gesproken over de ontwikkeling van de GOUD- en zilverprijzen, de problemen in de bankensector en de rol die de centrale banken spelen in deze crisis.

Bron: Prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

GOUDkoers blijft stijgen door falende politiek

Zulauf benadrukt dat door het falende beleid in Europa om de crisis aan te pakken de GOUDkoers de komende periode zal blijven oplopen. Zolang de politiek de inflatie niet onder bedwang krijgt blijven investeerders beleggen in GOUD en niet in staatspapieren. Door deze beleggingen door grote partijen stijgt de GOUDkoers en zal de prijs van GOUD de komende periode blijven stijgen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

Eric Sprott: "Zilver zal z'n monetaire rol terug opeisen!"

Eric Sprott waarschuwt de kijkers voor ons huidige financiële systeem. Het is zeer onstabiel geworden en een implosie kan ieder moment gebeuren. Een zware depressie is dan het gevolg voor de globale economie.

Uw enige bescherming hiertegen is en blijft GOUD en zilver. Blijf dus gebruik maken van de prijszwaktes om uw fysieke posities te verstevigen!

Eric Sprott draait niet rond de pot. Ons volgende geldsysteem zal terug aan GOUD gelinkt worden, waarbij ook zilver uiteindelijk zijn monetaire rol terug zal opeisen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$