Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7046 tot 7050
Bron: DFT.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2011

Marc Faber pleit voor regel van 25

De wereldwijd gerespecteerde belegger Marc Faber blijft voor de lange termijn positief voor GOUD, maar vanwege de huidige correctiefase adviseert hij beleggers momenteel niet te fors op het edelmetaal in te zetten. Een evenwichtige verdeling naar aandelen, vastgoed, GOUD en kasmiddelen vindt hij verstandiger.

Iedereen zou bij voorkeur maandelijks wat GOUD moeten kopen, zo laat Faber op CommodityOnline.com weten. Hij wijst er daarbij op dat het aanbod slechts beperkt vergroot kan worden, terwijl de Amerikaanse geldpersen overuren draaien. Aangezien de schuldenberg bovendien verder oploopt, is een verzwakking van de dollar volgens hem onvermijdelijk.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2011

G-20 wil Duitse GOUDreserve onderbrengen bij ECB om EFSF te versterken

Bij het G-20 topoverleg van afgelopen week werd een voorstel geopperd om de reserves van de Duitse Bundesbank (buitenlandse valuta en GOUD) aan te wenden als Duitse bijdrage aan het EFSF noodfonds. Het zou gaan om €15 miljard aan reserves, maar zowel de Bundesbank als Angela Merkel bieden weerstand.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 7 november 2011

Eric Sprott, een man met een missie

Beleggers die zich verdiepen in GOUD zijn de naam van deze man waarschijnlijk al wel eens tegengekomen. Eric Sprott maakt zich al jaren hard voor GOUD en heeft ook verschillende producten in de markt staan.

Zo is er Sprott Asset Management, maar is er ook Sprott Hedge Fund L.P., Sprott Hedge Fund L.P. II, Sprott Bull/Bear RSP Fund, Sprott Offshore Funds, Sprott Canadian Equity Fund and Sprott Managed Accounts.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 november 2011

En nu ook nog eens ons GOUD

Duitse politici hebben zich vandaag in de media ongerust getoond over geruchten rond het gebruik van de Duitse GOUDreserves ter ondersteuning van het Europese noodfonds EFSF. De regering onderstreept echter dat een dergelijke piste nooit op tafel heeft gelegen tijdens de G20 in Cannes eerder deze week.

"En nu ook nog eens ons GOUD", titelde de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Die Welt waarschuwde dan weer voor "een aanval tegen de Bundesbank", de Duitse centrale bank die erg op haar onafhankelijkheid gesteld is.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 november 2011

Voortzetten kwantitatieve verruiming positief voor GOUDprijs

Volgens de GOUD enquête van Kitco News zal de GOUDprijs komende week verder stijgen. In Kitco News’ Gold Survey liet 87,5% van de respondenten weten dat hij of zij verwacht dat het gele edelmetaal in waarde toe zal nemen. Afgelopen week fluctueerde de prijs van GOUD sterk, na nieuwe onrust over een referendum in Griekenland, de onverwachte renteverlaging van de Europese Centrale bank en nieuwe berichten van Helicopter Ben over de Amerikaanse economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$