EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7051 tot 7055 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 27 december 2011

Update GOUD/Olie ratio: hier komt 150-dollar-olie!

Onze vaste lezers weten inmiddels dat we het nodige prijsspektakel verwachten voor olie in 2012.

Onze vaste lezers weten inmiddels dat we het nodige prijsspektakel verwachten voor olie in 2012.

Vandaag schoot de prijs van olie opnieuw door de barrière van 100 dollar per vat wegens oplopende spanningen met Iran. Iran is al enkele weken een bepalende prijsfactor voor olie, zoals u hier en hier al kon lezen.

Op technisch vlak is dit de zoveelste maal dat de weerstand op 100 dollar opwaarts wordt doorbroken.

We hebben een sterk vermoeden dat we spoedig fors hoger kunnen met olie. Dit kunnen we onder meer afleiden uit een update van de GOUD/Olie ratio.

In de afgelopen jaren was GOUD het favoriete actief van beleggers, maar steeds meer ‘smart money’ positioneert zich momenteel in olie.

[grafiek + ...]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 27 december 2011

De 10 landen met de hoogste GOUDreserves

Nu de GOUDprijs het een beetje laat afweten de laatste tijd, zijn er misschien landen die zich afvragen of het niet tijd is om een deel van hun GOUDreserves te verkopen. De meeste landen echter houden hun GOUD als een strategische reserve bij, of verhogen ze nog.

Het valt op dat GOUD bij de niet Westerse land nog maar een klein deel van hun reserves uit maakt en dat juist deze landen van plan zijn om dat percentage nog fors op te trekken.

[1 - 10]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 25 december 2011

GOUDprijs zal in de komende drie maanden door de $1500 zakken

Volgens een recente enquête die Reuters heeft afgenomen bij een aantal hedge fund managers, economen en handelaren zal de GOUDprijs in de komende drie maanden nog verder dalen. Volgens de ondervraagden zal de GOUDprijs nog zakken tot onder de $1500, een niveau dat we in juli voor het laatst zagen.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zondag 25 december 2011

Turkije voegde in november 30 procent toe aan strategische GOUDreserve

Centrale banken van met name niet-westerse landen zijn al een tijdje actief bezig met het opkopen van GOUD. Door de reserves van het glimmende edelmetaal uit te breiden proberen de landen zich te beschermen tegen toekomstige geldontwaarding van belangrijke valuta zoals de euro en de US dollar.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 24 december 2011

Het jaar van het GOUD

2012 wordt het jaar van het GOUD...

2012 wordt het jaar van het GOUD...

In de voorbije weken heeft GOUD een ferme correctie laten zien, wat heel wat observatoren deed besluiten dat de GOUD-bubble nu toch echt wel aan het barsten is. Dit bewijst enkel hoe weinig de meeste financiële journalisten eigenlijk begrijpen van ons monetair systeem en hoezeer zij opgevoed zijn in de Keynesiaanse economische traditie.

De rol van GOUD is heel eenvoudig: het is de check van de vrije markt op de inflatie die de overheid veroorzaakt door het aangaan van schuld. Sinds 15 augustus 1971 is er namelijk niets meer dat ons geld nog dekt, behalve een claim op ander geld. Dat is de essentie van ons monetair systeem: om het te laten draaien moet steeds meer schuld gemaakt worden, om de intrest te kunnen terugbetalen op de onderliggende waarde. Die onderliggende waardes zijn overheidsobligaties. Geld is dus schuld, en schuld is geld. Dat is iets wat 99 % van de mensen maar niet kan vatten. En dat is ook de reden waarom GOUD niet begrepen wordt.

[...]

Lees verder op Edelmetaal-Info.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs