Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 7056 tot 7060
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

GOUD richting $2300 in volatiel 2012

Dat is de verwachting van de zakenbank HSBC. Hoofdanalist Edelmetalen James Steel blijft echter waarschuwen voor de aanhoudende schuldencrisis, wat voor een hogere volatiliteit zal zorgen, ook bij de edelmetalen.

GOUD zal z’n status van ‘veilige haven’ andermaal bevestigen. De grote liquiditeit maakt GOUD extra aantrekkelijk voor beleggers.

Desondanks ziet hij de prijs fluctueren tussen 1700 en 2300 dollar, met een gemiddelde prijs van 2025 dollar per ounce voor het gele edelmetaal in 2012.

[podcast]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

Max Keiser: "China zal Italië hulp bieden in ruil voor z'n GOUD"

Max Keiser voorspelt dat Italië, in tegenstelling tot Griekenland en andere noodlijdende Europese landen, wel financiële hulp zal krijgen van China. Dit in ruil voor z’n gigantische GOUDreserves!

We wezen al eerder op de enorme rijkdom van Italië in termen van GOUD.

De globale schuldcrisis zal pas eindigen als GOUD tussen 25.000 en 30.000 dollar per ounce handelt, zo voorspelt Keiser. De richtprijs is het resultaat van een simpele rekensom, namelijk de totale schuldenberg in termen van dollars.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

Eric Sprott: "Ooit stopt deze (schulden)stoelendans"

James Turk sprak met Eric Sprott in München. Eric Sprott is weinig hoopvol over de afloop van het huidige met schulde overladen geldsysteem. Het eindspel is onafwendbaar.

De enige bescherming is dan GOUD en zilver, al de overige activa moet u wantrouwen!

+30 minuten Talk TV op het hoogste niveau…

[video]

Bron: Edelmetaal-Blog
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

GOUD, ijskoud de beste

In IJsland heeft men drie jaar geleden, toen de kredietcrisis uitbrak, er voor gekozen om niet de banken in het zadel te houden ten koste van de overheid, maar om de banken failliet te laten gaan. En zie, na drie zware jaren begint de economie steeds meer tekenen van vooruitgang te vertonen.

In de rest van Europa heeft men de tegenovergestelde keus gemaakt; houdt de banken in het zadel en laat de overheid ( lees de bevolking) voor de kosten opdraaien. Waar dat toe heeft geleid kunnen we elke dag in de media vernemen. Hoe dat komt? Onkunde van politici? Bijziendheid van economen? Een te grote verstrengeling tussen de banksector en de overheid? De parlementaire onderzoekscommissie in Nederland gaat u hier het antwoord op geven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

James Turk over Zilver

The Gold Report had een interview met James Turk en 2 andere kenners. Volgens James Turk blijft zilver ondergewaardeerd ten opzicht van GOUD en blijft de lange termijntrend positief. Zilver heeft zeker en vast zijn waarde in elke beleggingsportefeuille.

Turk vindt zilver het kleinere broertje van GOUD. Het heeft zowel een industriële als een monetaire toepassing. Indien er geld stroomt in of uit edelmetalen, heeft dit een grotere impact op zilver dan op GOUD. GOUD is inelastisch, GOUD wordt gekocht ongeacht de prijs. Maar de vraag naar zilver is wel afhankelijk van de vraagprijs. Zilver is dus veel volatieler.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$