Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7086 tot 7090
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Kyle Bass geeft toe: "Ik heb massa’s GOUDbaren en 20 miljoen nikkel munten"

De beruchte hedge fund manager Kyle Bass van Hayman Capital werd beroemd door zijn gigantische speculatie tegen subprime leningen in de VS.

In een uitgebreid interview met de Daily Mail biecht Kyle Bass op dat hij ‘gokt’ op een default van Griekenland. Hij kocht CDS contracten (verzekeringspapier tegen een faling) voor Grieks schuldpapier aan amper 11 basispunten.

[...]

Verder geeft Kyle Bass toe dat hij een fan is van GOUD, waarvan hij enkele baren in z’n bureaulade heeft liggen: “We hebben massa’s van dit spul gekocht” aldus Bass.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 3 oktober 2011

We leven in 2011, niet in 1933!

We begrijpen dat de strengere maatregelen inzake cashaankopen van GOUD en zilver de vrees voor een inbeslagname doet toenemen, maar we willen de doembeelden toch nuanceren: we leven in 2011, niet in 1933!

Toen president Roosevelt destijds al het GOUD in de VS confisceerde, wist de gemiddelde Amerikaan niet eens waar Europa lag, zwijg stil China en omstreken. Amerika was een afgesloten continent.

Vandaag leven we in een geglobaliseerde wereld die geen grenzen meer kent. Een inbeslagname organiseren in Europa is praktisch uitgesloten.

We denken eerder dat overheden een zicht willen krijgen op de hoeveelheden GOUD en zilver binnen hun landsgrenzen om in de toekomst extra taxen, belastingen of transactiekosten te kunnen heffen. Dat is namelijk hun core business.

Bron: GATA
Geplaatst: zondag 2 oktober 2011

Centrale banken blijven GOUD opkopen!

Ook in de maand augustus hebben centrale banken veel GOUD ingeslagen om zo hun reserves te diversifiëren. Met name Rusland, Thailand en Bolivia waren zo verstandig om de inmiddels tijdelijk in waarde gedaalde monetaire asset class “GOUD” toe te voegen aan hun reserves.

Centrale banken doen hun uiterste best om de GOUDmarkt en de daarbij behorende prijsstijging onder controle te houden door gecontroleerde (minimale) aankopen te doen waardoor de prijs niet door het dak vliegt. Anders zouden centrale banken hun eigen ruiten ingooien gezien het feit dat ze in de toekomst GOUD tegen een nog steeds gunstige prijs willen blijven kopen.

Centrale banken blijven doorgaan met het kopen van GOUD waardoor toekomstige prijsstijgingen zich opnieuw voor zullen doen zoals we deze zich in augustus voordeed.

Emerging-market countries continued to top up their gold reserves in August, with Russia, Thailand and Bolivia among those to add to their holdings.

Central banks have bought gold as some seek to diversify foreign-exchange reserves that have grown along with emerging market export industries. The purchases have helped drive the price of gold higher, because they absorb supply and boost market sentiment.

This year, central-bank officials also began buying in earnest in reaction to the government debt woes affecting the U.S. dollar and the euro.

While central-bank officials are careful not to skew the market with huge purchases or disposals, metals consultancy GFMS Ltd. said "further large official-sector purchases should help sustain prices."

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 oktober 2011

Qatar investeert opnieuw in Griekenland

Het staatsfonds van Qatar heeft 1 miljard dollar geïnvesteerd in European Goldfields, een mijnbouwconcern uit Londen, dat grote belangen heeft in Griekenland.

Dit meldde persbureau Reuters zaterdag. Als onderdeel van de deal koopt Qatar Holdings een aandeel van tien procent in European Goldfields van het Griekse bouwbedrijf Ellaktor, met een optie om later nog 5 procent te kopen.

Verder leent het staatsfonds 600 miljoen dollar aan European Goldfields waarmee het mijnbouwbedrijf gaat investeren in Griekse GOUDmijnen.

De topman van het staatsfonds van Qatar, Ahmad al-Sayed, verklaarde dat het fonds nog meer verschillende opties aan het bekijken is om te investeren in Griekenland.

Bron: Gewoon-Nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 1 oktober 2011

Voorbereiding confiscatie van GOUD

[...]

Dat de overheid bezig is om alvast voorbereidende maatregelen te treffen voor een eventuele confiscatie blijkt uit het feit dat bezit van fysiek GOUD, wat bewaard wordt binnen de Nederlandse landgrenzen niet aan een vergunningenstelsel onderhevig is terwijl de handel in fysiek GOUD wat in het buitenland wordt bewaard wel de nodige vergunningen moet hebben. Omdat de aankoop van edelmetalen in Nederland alléén kan geschieden met registratie van de naam van de koper en de hoeveelheid edelmetaal, is het voor de overheid een makkie om te achterhalen waar het is, wie het in bezit heeft en hoeveel het is. Ligt dit edelmetaal echter opgeslagen in het buitenland dan kan de overheid er met haar grijpgrage klauwen niet bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$