Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7086 tot 7090
Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

Behoudt GOUD haar waarde?

Het grote misverstand dat de oude media en de bankiers in stand willen houden is dat we GOUD zouden kopen omdat het haar waarde zou houden.

Onzin...

Ook GOUD is soms meer en soms minder waard. In een samenleving die vol vertrouwen heeft in een papieren munt, heeft GOUD relatief weinig waarde. Immers heeft iedereen al vertrouwen in de papieren munt. GOUD is dan overbodig en de vraag er naar als veilig geld zal gering zijn.

Het wordt anders in een samenleving waarin men niet meer kan vertrouwen in papieren geld (fiat geld). Dan is GOUD het beste alternatief.

In zo'n omgeving zal GOUD meer waard worden. In het papieren geld gerekend zal GOUD steeds waardevoller worden naarmate de waardering voor dat niet langer volledig vertrouwde papieren geld afneemt.

Nu is het gekke, waarom kan ik nu meer met GOUD kopen dan drie jaar geleden? Als GOUD en papieren geld in een weegschaal elkaars tegenpool zijn, dan zou ik met GOUD mijn koopkracht niet moeten zien stijgen. Ik zou er hooguit mijn waarde mee kunnen behouden.

Toch is de realiteit dat ik met mijn GOUD nu veel meer kan kopen...

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

Nieuwe speler op de GOUDmarkt

De Chinese overheid werkt via één van haar staatsbedrijven aan een nieuwe termijnmarkt voor GOUD: de Pan-Asian Gold Exchange (PAGE).

Deze markt biedt momenteel al termijncontracten van 10 ounceGOUD aan op de binnenlandse markt. Chinezen kunnen via het internet en PAGE GOUD kopen. Die termijncontracten zijn 1:1 gedekt door fysiek GOUD. Alle uitstaande contracten worden dus gedekt met GOUD in de kluis van PAGE.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Chinese GOUDaankopen op record

Het is geen geheim meer dat China actief ‘in de markt’ zit om massaal fysiek GOUD in te slaan.

De jongste gegevens van World Gold Council onderstrepen de kracht van de Chinese GOUDaankopen. De totale omvang was opnieuw goed een recordjaar.

Daarenboven zal de Chinese koopwoede voor GOUD in de komende 10 jaar nog minstens verdubbelen!

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Europese centrale banken kopen weer GOUD

Voor het eerst in een kwart eeuw zijn Europese centrale banken weer netto-kopers van GOUD. Wereldwijd staan de aankopen van GOUD door centrale banken op het hoogste niveau sinds de ineenstorting van Bretton Woods, 40 jaar geleden.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 19 september 2011

GOUD als betaalmiddel op Zwitserse beurs

Op de Zwitserse beurs kunnen beleggers voortaan effecten kopen met GOUD. Een unicum. Geen enkele andere beurs aanvaardt het edelmetaal als betaalmiddel.

Klanten die van de dienst gebruik willen maken, moeten een rekening in GOUD openen. Vanaf oktober zullen bepaalde effecten noteren in GOUD. Het edelmetaal wordt beschouwd als betaalmiddel én als aparte munteenheid, afkorting XAU, te vergelijken met buitenlandse valuta's. Eén eenheid XAU wordt uitgedrukt als een ounce GOUD uitgedrukt in dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$