Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 7091 tot 7095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

John Mauldin over GOUD

John Mauldin, de man met de meeste lezers van een financiële nieuwsbrief, heeft zo zijn eigen mening over GOUD. Hij staat niet van de daken te schreeuwen dat je GOUD moet kopen, maar zijn visie over GOUD heeft wel degelijk de juiste inhoud.

Hier kan je een stukje lezen uit een van zijn nieuwsbrieven:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Sentiment GOUD neemt een forse duik

Het gaat beleggers in GOUD en GOUD gerelateerde activa de jongste maanden voor de wind. De prijs van het gele edelmetaal schoot maar liefst 300 dollar hoger tijdens de zomermaanden: ongezien.

Toch merkte Mark Hulbert (Hulbert Financial Digest) een forse draai in het sentiment op onder de GOUDanalisten.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Euro in vrije val...

Het gaat bijzonder hard met de euro. Door de aanhoudende problemen in Europa staat de munt onder steeds grotere druk, met alle gevolgen  van dien.

De EUR/USD is in vrije val geraakt: terwijl de verhouding eind augustus nog rond 1,45 noteerde, test het valutapaar momenteel de steun op 1,38!

Het zijn bijzonder volatiele tijden voor de fiat valuta… uiteraard levert dat wederom winst op voor GOUD.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Bewaar uw zilver en GOUD voor moeilijke tijden

[...]

Inmiddels zien we dat er door Centrale Banken enorme hoeveelheden euro´s en dollars zijn bijgedrukt om de economieën te stimuleren en zijn er noodfondsen opgericht om steun te verlenen aan landen die er zelfstandig niet meer uit kunnen komen. Door de ongekende hoeveelheden geld die er zijn bijgedrukt kan het ook zijn dat er een soort van “hyperinflatie” gaat ontstaan met als gevolg een dramatische daling van de koopkracht van het geld. In het ergste geval kan het papieren geld zelfs geheel waardeloos worden. Pessimisten vrezen zelfs dat het Westerse monetaire systeem op den duur niet overeind kan blijven en aan de vooravond staat van ineenstorting. Mocht zoiets plaatsvinden dan is er een reële kans dat er van de ene op de andere dag geen geld meer uit de pinautomaten komt en dat banken hun deuren zullen sluiten.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Bolivia wijzigt wet om lokaal GOUD op te kopen

Naast Venezuela maakt nu ook een ander Zuid-Amerikaans land bekend dat het haar GOUDreserves drastisch wil gaan uitbreiden.

De centrale bank van Bolivia heeft laten weten GOUD op te willen kopen van lokale GOUDproducenten om zo de internationale reserves verder uit te kunnen bouwen. De Boliviaanse president Evo Morales gaat hierbij zelfs zover dat hij bij de wet heeft vastgelegd het GOUD “met voorrang” te mogen opkopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$