Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7091 tot 7095
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2011

GOUDprijs stijgt naar hoogste punt in 6 weken

De GOUDprijs is donderdag 3 november naar het hoogste punt in de afgelopen zes weken gestegen. Door aanhoudende onzekerheid over de situatie in Griekenland en een verlaging van de rente door de ECB steeg de prijs van het gele edelmetaal met 1,5%. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) GOUD is donderdagavond $1765,- ofwel €1275.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

De onderwaardering van mijnaandelen

GOUDmijnaandelen zouden moeten profiteren van hun hefboomeffect bij stijgende GOUDprijzen. De vaste kosten blijven redelijk stabiel zodat een stijgende GOUDprijs een hefboom heeft op de cash flow en winstcijfers.

[...]

Als je kijkt naar de HUI index, zie je dat deze mooi samen bewoog met de GOUDprijs tussen 2005 en 2008. Sinds de crisis van 2008 loopt de HUI index achter de feiten aan ten opzicht van GOUD. Er zijn 3 mogelijke correcties: a) GOUD daalt, b) HUI stijgt, c) combinatie van beide.

Bron: BeursBox
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

Hoe zit het met de GOUDproductie

Dat GOUD geen inflatie kent, is niet helemaal waar. Er is één heel duidelijk moment geweest waarop de waarde van GOUD in Europa een enorme koersklap heeft gekregen en dat was bij de Europese ontdekking van GOUD in Zuid- en Midden Amerika. Toen kwam er ineens veel meer GOUD beschikbaar in Europa. GOUD dat Spanje had, waarna het een arm land werd... Hoe dat zo kwam, kunt u in het boek The Wealth of Nations van Adam Smith lezen.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 november 2011

GOUD, haven van politieke stabiliteit in turbulente tijden

Dat overheden de afgelopen jaren actief een oorlog aan het voeren zijn, is voor de meeste insiders wel duidelijk. Er zitten echter ook minpunten voor diezelfde overheden aan dit beleid van valuta-oorlogen. Jim Rickards, GOUDexpert en auteur van het nieuwe boek ‘Currencywars’, wijst op deze gevaren.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 2 november 2011

Canadian Mint Gold Reserve Programme ETR

De Canadese Mint gaat op de Canadese beurs ETF's laten noteren die gedekt zullen worden met GOUD.

De prijs per ETF zal 20 Canadese Dollar zijn. De kosten liggen op 35 Canadese dollarcent per jaar. 0,0175% kosten is in ieder geval niet hoog.

Er wordt ter waarde van 250 miljoen Canadese Dollars aan ETF's uitgegeven.

Deze ETF's zullen niet in Amerika worden geregistreerd en mogen dan ook officieel niet in Amerika en door Amerikanen verhandeld worden. Wij dachten dat de AFM de enige idiote regelgever was?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$