EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7101 tot 7105 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zondag 25 december 2011

Turkije voegde in november 30 procent toe aan strategische GOUDreserve

Centrale banken van met name niet-westerse landen zijn al een tijdje actief bezig met het opkopen van GOUD. Door de reserves van het glimmende edelmetaal uit te breiden proberen de landen zich te beschermen tegen toekomstige geldontwaarding van belangrijke valuta zoals de euro en de US dollar.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 24 december 2011

Het jaar van het GOUD

2012 wordt het jaar van het GOUD...

2012 wordt het jaar van het GOUD...

In de voorbije weken heeft GOUD een ferme correctie laten zien, wat heel wat observatoren deed besluiten dat de GOUD-bubble nu toch echt wel aan het barsten is. Dit bewijst enkel hoe weinig de meeste financiële journalisten eigenlijk begrijpen van ons monetair systeem en hoezeer zij opgevoed zijn in de Keynesiaanse economische traditie.

De rol van GOUD is heel eenvoudig: het is de check van de vrije markt op de inflatie die de overheid veroorzaakt door het aangaan van schuld. Sinds 15 augustus 1971 is er namelijk niets meer dat ons geld nog dekt, behalve een claim op ander geld. Dat is de essentie van ons monetair systeem: om het te laten draaien moet steeds meer schuld gemaakt worden, om de intrest te kunnen terugbetalen op de onderliggende waarde. Die onderliggende waardes zijn overheidsobligaties. Geld is dus schuld, en schuld is geld. Dat is iets wat 99 % van de mensen maar niet kan vatten. En dat is ook de reden waarom GOUD niet begrepen wordt.

[...]

Lees verder op Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst op: zaterdag 24 december 2011

Pro's en contra's over de GOUDprijs

De lange termijn vooruitzichten voor GOUD blijven positief, de crisis lijkt verre van over waardoor er nog veel geld geprint moet worden. GOUD heeft ook de manie-fase nog niet bereikt. Dit heeft een positieve invloed op de GOUDprijs. Op korte termijn staat er echter nogal wat druk op het GOUD.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 december 2011

Eindejaars(actie)

Eerder dit jaar liet ik u de korte termijn grafiek zien die een mogelijke doorbraak van de HUI, de index van de grootste GOUDmijnbedrijven, aangaf. Helaas is de index, samen met de GOUD- en zilverprijs, weer teruggevallen in het gebied tussen de 500 en 600 punten.

Wat dit betekent zien we als we er de lange termijn grafiek van de HUI bij halen:

[grafiek] [...]

Lees verder op Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst op: woensdag 21 december 2011

GOUD Bullmarkt volgens Gartman over

Eindelijk iemand die een standpunt durft in te nemen! Dennis Gartman is er van overtuigd dat het na 11 jaar bullmarkt over is voor GOUD. Hij is naar eigen zeggen de juiste voorspeller van de neergang in 2008, dus deze man heeft er blijkbaar verstand van.

Eindelijk iemand die een standpunt durft in te nemen! Dennis Gartman is er van overtuigd dat het na 11 jaar bullmarkt over is voor GOUD. Hij is naar eigen zeggen de juiste voorspeller van de neergang in 2008, dus deze man heeft er blijkbaar verstand van.

We zullen het zien, want ik ben overduidelijk een andere mening toegedaan. Dennis Gartman kijkt naar alleen de GOUD prijsontswikkeling. Heel zijn bewering is gesteld op het feit dat GOUD mogelijk meer dan 20% in koers gaat corrigeren. Hij kan ongetwijfeld veel aan de GOUDgrafiek zien en hij ziet er zonder meer meer in dan dat ik zie, maar daarom kijk ik dan ook breder en verder dan alleen de koersgrafiek van GOUD.

Het gaat immers in mijn ogen niet alleen om GOUD.

[...]

Lees verder op BeursBox.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs