Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 7101 tot 7105
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

HUI-GOUD ratio niet meer zo laag sinds maart 2009

Het kan verkeren! Een maand geleden konden we u melden dat de HUI index was uitgebroken.

Maar door al het verkoopgeweld van de jongste weken, probeert de HUI index (GOUDmijnaandelen) opnieuw steun te vinden rond 500 punten. Dat terwijl de GOUDprijs amper iets van z’n ‘glans’ heeft ingeleverd.

Het zorgt ervoor dat de verhouding tussen GOUD en GOUDmijnaandelen compleet uit elkaar loopt. De HUI-GOUD ratio is vandaag aanbeland op het laagste niveau sinds maart 2009.

Bron: MoneyTalk
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

GFMS ziet GOUDprijs oplopen tot minstens $2.000 in 2011

Gold Fields Mineral Services (GFMS) publiceerde een tussentijdse update van de World Gold Survey 2011.

De instelling ziet de GOUDprijs dit jaar nog oplopen naar minstens 2.000 dollar per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

Qatar koopt Grieks GOUD

Qatar holding, het Staatsfonds van Qatar, heeft een belang genomen in de Griekse groep Ellaktor. Mits uitoefening van alle opties kan de investering oplopen tot $ 1 miljard of een belang van 30%.

Ellaktor is een Griekse bouwgroep die enkele mijnprojecten in de pijplijn heeft. Het grootste project, Olympias mine, zou volgend jaar in productie kunnen gaan met een verwachte jaaropbrengst van 100.000 tot 200.000 ounces per jaar.

Bron: IBTimes
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Goldman Sachs: GOUDprijs later dit jaar naar $1860

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft dinsdag laten weten dat het verwacht dat de GOUDprijs later dit jaar en in 2012 verder zal stijgen.

De investeringsbank hanteert een target van $1.860,- voor een troy ounce GOUD.

'We expect gold prices will continue to be driven in large measure by the evolution of U.S. real interest rates and with our U.S. economic outlook pointing for continued low levels of U.S. real rates in 2012', aldus Goldman

Bron: BeursVisie.eu
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Was correctie in GOUDprijs overdreven?

De GOUDprijs heeft ditmaal zijn rol van veilige vluchthaven niet kunnen waarmaken. De beleggers verkochten vooral in de twee laatste dagen van vorige week blindelings alles en nog wat. Mark Hulbert, stichter van Hulbert Financial Digest, ziet nochtans geen redenen om de posities in GOUD in sneltreinvaart af te bouwen. Integendeel zelfs, het inflatiegevaar is in de afgelopen maanden zelfs toegenomen.

 Niet alleen de VS en Europa drukken in snel tempo geld. De Japanse regering zal in de komende jaren veel meer geld moeten uitgeven dan waar ze op had gerekend. Niet alleen moet het land heropgebouw worden, ook zal de koers van de yen worden ondersteund.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$