Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 7101 tot 7105
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

GOUD en zilver stijgen op onzekerheid in Europa

Vanmiddag iets na 4 uur maakte zowel GOUD als zilver een krachtige sprong omhoog. Vijf uur later noteert GOUD boven de $1700 (+3,34%) en staat zilver weer ruim boven de $33 (+5,17%). De grootste stijging die we hebben gezien nadat GOUD een dubbele top boven de $1900 had gemaakt.

Bron: Wall Street Journal
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

FED hint op QE3 - GOUD - zilver stuipentrekken omhoog

N.Y. Fed Chief Hints at QE3

De huizenmarkt in de States staat op zijn kop. De FED moet ingrijpen!

WSJ's Michael Derby reports New York Federal Reserve President William Dudley indicated during an address on Monday that the Fed may be considering another round of quantitative easing...

[video]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

De weg naar confiscatie

Het huidige monetaire system is gebaseerd op vertrouwen op basis van valse beloften door failliete overheden. Het fiat geldsysteem wordt in stand gehouden door meer en meer konijnen uit de hoed te toveren en creatief geld bij te drukken uit het niets.

Het vertrouwen in het systeem brokkelt met de dag verder af. In de groeilanden begrijpen ze al langer dan vandaag dat een fiat geldsysteem niet houdbaar is. Daar heerst een GOUDcultuur als alternatief voor het failliete geldsysteem dat door de overheden wordt gepromoot. De Westerse bevolking begint dit ook te begrijpen.

Om de genadeslag zo ver mogelijk voor zich uit te schuiven, maken de Westerse overheden het steeds moeilijker om aan GOUD te geraken. De GOUDprijs doet de bevolking dagelijks beseffen dat het huidige geldsysteem niet deugd. De overheden doen hun uiterste best om de opmars van het enige echte geld tegen te houden en ze zullen meer en meer beperkingen opstellen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

Jim Rickards: 'Inflatie is de onzichtbare vijand'

King World News sprak met Jim Rickards, de auteur van het boek ''Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis'' dat 10 november wordt uitgebracht. In het fragment komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals de schuldencrisis in Europa, de inflatie en centrale banken die GOUD kopen.

Bron: 24hgold
Geplaatst: zondag 23 oktober 2011

Bezorgd om zilver? Eric Sprott presenteert enkele verbluffende feiten

Hedge fund manager Eric Sprott sprak afgelopen week tijdens de “silver summit” een volle zaal met nerveuze zilverbezitters toe. Aan het einde van zijn speech konden zilverbezitters opgelucht ademhalen. Enkele feiten:

Ieder jaar word er tien keer zoveel zilver dan GOUD gemijnd. De ratio GOUD/zilver in de grond is 1:15. De terechte vraag: Hoe kan de verhouding uitgedrukt in dollars ooit 1:50 zijn? Een terugkeer naar een historische ratio van 1:15 is zeer aannemelijk wat uitwijst dat zilver GOUD zal overtreffen.

Dagelijks wordt er een miljard ounce zilver verhandeld terwijl de wereld slechts 900 miljoen ounce zilver per jaar produceert. Van al het zilver dat op papier verkocht wordt, is er slechts 1,5 miljoen fysiek zilver dat deze lading dient te dekken – belachelijke aantallen.

Het Sprott fonds poogde 15 miljoen ounce zilver te kopen. Daar moesten ze 3 maanden op wachten. Een deel van het zilver moest komen van nieuw gemijnd zilver. Er is niet veel zilver dat in de schappen staat te wachten op een koper.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$