Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7111 tot 7115
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

GOUD blijft veilige investering

De ontwikkeling van de GOUDprijs wijst niet op het bestaan van een GOUDbubbel. Dit zei GOUDspecialiste Paula Buija van investeringsfonds Schroders dinsdag.

De GOUDprijs ligt als gevolg van speculatie weliswaar kunstmatig hoog, zo gaf Buija toe, maar er zijn op dit moment geen veilige alternatieven voor beleggingen in GOUD. ,,Beleggers kunnen nergens anders heen met hun geld. De Zwitserse frank is geen veilige haven meer en de yen binnenkort waarschijnlijk ook niet meer. En ook de aandelenbeurzen vertonen nog geen spoor van herstel.''

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Inflatie, deflatie en stagnatie positief voor GOUD

Inflatie, deflatie of stagnatie wordt bepaald door de omloopsnelheid van het geld. In welke mate komt het geld in de economie terecht.

Inflatie is een stijging van de prijzen met als direct gevolg de daling van de koopkracht. Indien de prijzen steeds sneller en sneller stijgen, verliezen de mensen steeds sneller hun koopkracht. Steeds meer en meer mensen verliezen het vertrouwen in de munt en kopen GOUD.

Bij stagnatie is er genoeg geld in omloop, maar geraakt het niet tot in de economie. Dit heeft tot gevolg dat de grondstofprijzen stijgen. Ook hier is dit positief voor GOUD aangezien GOUD tot de grondstoffen behoort die profiteren van het geld dat niet in de economie terecht komt.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Percentage bulls bij GOUDmijnaandelen op laagste niveau sinds crash van 2008

In navolging van de forse terugval van de HUI-GOUD ratio, hebben de meeste stieren de GOUDmijnsector verlaten.Dat blijkt uit de jongste metingen van de Gold Miners Bullish Precent index.

Momenteel zijn er amper 13% bulls, de laagste meting sinds de crash van eind 2008. Voor de recente correctie waren er nog 80% bulls aanwezig binnen het segment!

[grafiek]

Bron: FTM.nl
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Koninklijken Qatar gaan voor GOUD

De Royal family van Qatar gaat 10 miljard dollar investeren in GOUDproducenten. Een miljard daarvan gaat naar mijnbouwbedrijf European Goldfields.

Het beleggingsfonds van de Koninklijke familie investeert in meerdere natuurlijke hulpbronnen, maar de hoogste prioriteit zit ‘m in de toegang tot het fysieke GOUD. Het fonds Qatar Holding, welke het vermogen van de familie beheert, heeft bevestigd dat op zijn minst 1 miljard dollar gaat naar het European Goldfields - een mijnbouwconcern uit Londen dat momenteel het grootste GOUDmijnproject in Griekenland aan het ontwikkelen is.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Is er GOUD in Fort Knox

Zelfs Amerikanen beginnen zich nu af te vragen wat er aan de hand is met Fort Knox. Al sinds 1974 heeft niemand officieel ooit nog toegang gehad tot het GOUD. Er is geen enkel onafhankelijk toezicht op de voorraad GOUD aldaar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$