Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7131 tot 7135
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

GOUDprijs voor het eerst boven kaap van 1.900 dollar

De GOUDprijs is in Azië voor het eerst boven de kaap van de 1.900 dollar uitgekomen. De GOUDprijs piekte op 1.913,50 dollar. Sinds begin augustus is de GOUDprijs al met 17 procent gestegen. Het gaat om de sterkste vooruitgang in een maand tijd sinds 1982.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Venezuela wil GOUDreserves in eigen beheer

Venezuela gaat al zijn GOUDvoorraden die in bankkluizen in andere landen liggen, terughalen. Dat heeft president Nelson Merentes van de centrale bank van het Latijns-Amerikaanse land maandag bekendgemaakt. Er is nog geen datum geprikt voor de omvangrijke operatie.

President Hugo Chávez liet vorige week al weten dat hij plannen had om in totaal 211 ton aan GOUDstaven met een geschatte waarde van ruim 7,6 miljard euro terug te halen. Het grootste deel ligt nu nog in de kluizen van de Bank of England in Londen. ,,De doelstellingen zijn duidelijk: het GOUD terughalen en andere bezittingen beschermen'', zei Merentes.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

James Turk interviewt James Rickards: "Euro kan een GOUDstandaard worden"

Klik verder voor de video

James Turk sprak recent met de altijd zeer informatieve James G. Rickards. Hij heeft het uitgebreid over de (financiële) ontwikkelingen in Europa en dat de euro eventueel een soort van GOUDstandaard zou kunnen worden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Vraag naar GOUD van centrale banken verviervoudigde in Q2 van 2011

Wie dacht dat de centrale bank van Zuid-Korea de enige substantiële koper was van GOUD in het tweede kwartaal, heeft het jongste rapport van de WGC (World Gold Council) niet grondig nagelezen.

Het blijkt namelijk dat de totale vraag van centrale banken verviervoudigde (4x) tijdens Q2 van 2011!

Bron: MT.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

GOUD: 7 redenen voor waakzaamheid

Terwijl de GOUDprijs opnieuw records breekt, waarschuwt de Amerikaanse bank Wells Fargo dat de 'veilige haven' het niveau van een speculatieve bubbel heeft bereikt. 7 redenen voor waakzaamheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$