Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 7131 tot 7135
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Kamervragen over NL - GOUDvoorraad

Wellicht geïnspireerd door de GOUDpetitie van de Vrijspreker, heeft Ewout Irrgang van de SP vrijdag tien relevante vragen gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad. Vragen variëren van: is er GOUD uitgeleend, waar ligt het GOUD en waarom zijn GOUD en GOUDvorderingen bij elkaar opgeteld op de balans. Alle vragen zijn hier te vinden  en vanwege het grote belang hieronder nog eens gekopieerd.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Vorige week flinke koersbewegingen in GOUD en zilver

Het is zo vreemd niet, die enorme koersbeweging. Ook in ander geld waren er vorige week flinke verschuivingen. Zo ging de dollar van 1,33 naar onder de 1,40. Bij GOUD en zilver is echter de beweging vaak wat extremer omdat de prijsvorming niet volledig marktgebonden is.

Vooral de prijs van GOUD is in Londen geen marktprijs, maar wordt vastgesteld door enkele bankiers. Daarna mag de markt er weer soep van koken.

Bij zilver geldt dat er vooral een enorme shortpositie is die door grote banken verdedigd blijft worden.

[...]

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 18 september 2011

SP stelt kamervragen over de Nederlandse GOUDvoorraad

Wellicht geïnspireerd door de GOUDpetitie van de Vrijspreker, heeft Ewout Irrgang van de SP vrijdag tien relevante vragen gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad. Vragen variëren van: is er GOUD uitgeleend, waar ligt het GOUD en waarom zijn GOUD en GOUDvorderingen bij elkaar opgeteld op de balans.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: zondag 18 september 2011

De kracht bij GOUD waar niemand over spreekt

[...]

Als we de aangekondigde ingrepen van afgelopen week erbij nemen – Operation Twist, Euro Bonds, Dollar Interventies, Euro TARP, … , – is het duidelijk dat ook Europa alles in het werk stelt om de boel overeind te houden.

We denken dat de Europese leiders, na veel gekissebis, in hun opzet zullen slagen. Christine Lagarde, hoofd van het IMF, onderstreepte nogmaals de potentiële krachttoer: “Centrale banken hebben 'ongelimiteerde middelen' om de crisis te bestrijden”.

 GOUD geldt hier als de ultieme tegenpool van de massale geldcreatie. Maar ook de prijs van GOUD proberen de centrale bankiers te beïnvloeden. We zagen het vorige week al bij de forse prijsterugval net voor de ingreep van de Zwitserse centrale bank.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 18 september 2011

PAGE, de gamechanger voor GOUD en zilver?

Dat de GOUD en zilvermarkten op dit moment gemanipuleerd worden door grote investeringsbanken lijkt wel bekend bij de meeste investeerder in edelmetalen. Dat er in het Oosten echter op dit moment gewerkt wordt aan een initiatief die ervoor zorgt dat elke particulier ter wereld zijn GOUD fysiek kan aankopen, met daarbij de zekerheid dat zijn contract ook daadwerkelijk 1 op 1 gedekt wordt, is minder bekend. Het zou daarom wel eens zo kunnen zijn dat de oude structuren op het gebied van prijsbepaling en manipulatie een halt worden toegeroepen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$