Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7131 tot 7135
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

Britse topjournalist: Geheim plan EU-Rusland-China-Japan om dollar te laten vallen

In uiterlijk 2018 moet de olieprijs niet langer in dollars worden afgerekend, waarmee er een einde komt aan een lange periode waarin de VS feitelijk over gratis olie beschikte.

De met prijzen overladen Britse topjournalist Robert Fisk, verslaggever voor The Independent en regelmatig geïnterviewd door (inter)nationale nieuwszenders, schreef onlangs dat het wereldwijde financiële systeem de komende jaren ingrijpend veranderd zal worden. China, Rusland, Frankrijk (/de EU), Japan en de Arabische oliestaten hebben namelijk in geheime vergaderingen afgesproken om in uiterlijk 2018 de Amerikaanse munt te laten vallen en de olieprijs niet langer in dollars af te rekenen. Dat betekent dat er over ongeveer 7 jaar een definitief einde komt aan de Amerikaans/Britse financiële en politieke hegemonie over de wereld.

Een kleine 2 weken geleden schreef Fisk dat het bestaan van de geheime vergaderingen tussen de ministers van Financiën en de directeuren van de Centrale Banken van genoemde landen zijn bevestigd door bronnen binnen het Arabische en Chinese bankwezen. De plotseling sterk gestegen GOUDprijs zou één van de onmiddellijke gevolgen van de afspraken zijn. De komende jaren wordt een nog veel ingrijpendere verandering verwacht als de wereldmarkten de dollar als reservemunt beginnen los te laten.

Bron: Goud Vergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

GOUDprijs daalt door nieuw noodfonds

Uit een nieuwsbericht van de Engelse krant The Guardian, blijkt dat er een overeenkomst is tussen Frankrijk en Duitsland over de verhoging van het het Europese noodfonds tot 2 biljoen euro (€2000 miljard). Door dit nieuws en de bijbehorende geruchten over de uitbreiding van het European Financial Stability Fund (EFSF) door de Europese leiders stegen de aandelenbeurzen woensdag.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

Recordmarges voor GOUDmijnen

Het verschil in waardering tussen de GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen loopt op. Terwijl de GOUDprijs op een behoorlijk hoog niveau blijft, blijven de aandelen van GOUDmijnen achter. Als je de HUI (referentiekader voor een grote verzameling van GOUDmijnaandelen) vergelijkt met de GOUDprijs, zie je dat de GOUDmijnaandelen het in 2011 steeds slechter doen dan de fysieke GOUDprijs. De verhouding staat bijna op het laagste niveau sinds februari 2009.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

Eric Sprott wil zijn eigen bank met deposito‘s gedekt door GOUD en zilver!

Eric Sprott blijft de financiële wereld verbazen met unieke ideeën om de huidige financiële crisis het hoofd te bieden. Na de lancering van enkele innovatieve edelmetaal ETF’s, wil Eric Sprott nu ook zijn eigen bank!

Hij wil de 17 vestigingen van de Canadese tradingmaatschappij Continental Currency Exchange omvormen tot bankkantoren waar klanten met hun centen terecht kunnen. Eric Sprott en Sprott Inc. hebben 51% van Continental in handen.

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2011

GOUD of ETF's?

De Nederlandse klanten van Goldmoney weten nu als geen ander dat GOUD bezit ook maar tijdelijk kan zijn. In wezen is dat ook heel de bedoeling. Immers, GOUD is een nutteloos metaal. Het is alleen 'even' nuttig om kapitaal in vast te leggen.

[...]

Wat echter als Goldmoney of de overheid je dwingt het GOUD te verkopen. Wat kan je dan?

Een mogelijkheid is het kopen van een Call Turbo.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$