Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7131 tot 7135
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Wikileaks onthult ware reden achter koopwoede van GOUD door China

Wat we hier al verschillende malen neerpenden, is uiteindelijk ook ‘gelekt’ via de beruchte website Wikileaks: de Chinese koopwoede van fysiek GOUD dient om de Chinese yuan op te waarderen en de geloofwaardigheid van de Amerikaanse dollar verder onder druk te zetten.

Het is andermaal voor ons een bewijs dat de Chinezen opzoek zijn om van de Chinese yuan uiteindelijk een soort van nieuwe GOUDstandaard te maken.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 4 september 2011

De 10 redenen om zilver te kopen in plaats van GOUD

We staan aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar reële activa. Veel mensen die tot deze ontdekking komen stappen direct in GOUD zonder dat ze weten wat ze precies doen. Ze willen gewoon zo snel mogelijk uit papieren activa.

Zelf kocht ik in eerste instantie ook GOUD totdat ik meer bekend raakte met zilver kopen en ik erachter kwam dat juist zilver de slimme investering is.

Mensen die overstappen van de papieren activa naar de fysieke markt stappen vaak in eerste instantie over naar de GOUDmarkt. Dit komt mede omdat de GOUDmarkt de grootste markt is voor edele metalen maar ook omdat de meeste reclame voor GOUD is. Ik denk dan ook dat GOUD vooral een instinctieve reactie is voor investeerders die een veilige haven zoeken.

Bron: Inveztor
Geplaatst: zondag 4 september 2011

Regenbogen zijn zeldzaam

[...]

Het begint eindelijk te dagen dat de oplossing van de kredietcrisis geen peuleschilletje is. De kans op een wanordelijk verloop wordt met de dag groter. De meeste autoriteiten en economen zijn het spoor bijster. Niets lijkt opgewassen tegen de gedwongen kredietinkrimping. Angst grijpt om zich heen, getuige de GOUDhausse die zelfs na 12 jaar niet van ophouden weet. Zekerheden vallen weg en het vertrouwen in de toekomst laat het even afweten.

Wordt de euro straks opgedoekt? Staat het bankwezen op wankelen? Hoeveel landen gaan straks failliet? Zal de Chinese economie ontsporen, zoals haar hogesnelheidstrein? Wordt het stralingsgevaar van de Japanse kernreactorramp ernstig onderschat? Gaat de wereld enige jaren van echte bezuinigingen, kredietschaarste en deflatie tegemoet, omdat het klassieke monetaire beleid niet meer werkt? Of kunnen we nog een keer een heftige aandelen- en grondstoffenhausse herhalen voordat het echt misgaat?

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

GOUDcorrectie in aantocht

Het blijkt dat slechts weinig economen onderscheid kunnen maken tussen indicatoren en fundamenten:

Is er nu wel of geen sprake van een zeepbel in de GOUDprijs? Op basis van de technische analyse technieken en indicatoren zou ik zeggen van wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

2011 = 2008, op 1 verschil na

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Na het Lehman Brothers debacle stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 100 naar 143. Na de deal rond het nieuwe schuldplafond stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 122 naar 140, een vergelijkbare stijging.

De crash van de aandelenmarkten van deze zomer is ook vergelijkbaar met de crash in 2008. En net als na Lehman, dreigt de Europese interbankenmarkt nu ook op te drogen.

Het grote verschil zit echter in de GOUDprijs...

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$