Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7136 tot 7140
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Handel in GOUD en zilver belemmert in Europa

We ontvangen steeds meer berichten over de belemmering van de handel in edelmetalen in Europa.

Nadat de Oostenrijkse regering eerder deze maand de verkoop van GOUD voor bedragen boven de 15.000 euro aan banden legde, is het nu Frankrijk dat strenge maatregelen treft om de anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken. Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet per bankoverschijving gebeuren, aldus een nieuwe wet die in het Franse Staatsblad is verschenen.

Met andere woorden, politici beginnen meer maatregelen in te stellen om de heersende en toenemende muntcrisis in Europa te bestrijden. GOUD en zilver gelden als tegenpool van hun monetaire ingrepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Specialisten over de scherpe daling bij GOUD en zilver

De scherpe prijsdaling van GOUD en zilver doet veel stof opwaaien. Edelmetaal-info liet enkele specialisten aan het woord, ieder met zijn eigen mening. De meningen lopen dan ook uiteen van margin calls, stijgende dollar, technisch plaatje, winstnemingen, gezonde correctie tot manipulatie.

Maar over 1 ding zijn alle analisten het eens: De stijgende lange termijntrend blijft intact.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Frankrijk, Oostenrijk leggen aankoop van GOUD en zilver aan banden

Nadat de Oostenrijkse regering eerder deze maand de verkoop van GOUD voor bedragen boven de 15.000 euro aan banden legde, is het nu Frankrijk dat strenge maatregelen treft om de anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken.

Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet per bankoverschijving gebeuren, aldus een nieuwe wet die in het Franse Staatsblad is verschenen.

Bron: Soundmoney
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Hoe centrale bankiers de GOUDprijs laag houden

The gold lease rate (which can also be understood as gold Libor, the gold interest rate or the cost of shorting gold) is becoming increasingly negative at the short end.

This is the natural consequence of Gofo rates rising ever more greatly beyond Libor costs at the front end. Since the gold lease is derived from the calculation of Libor minus Gofo, any instance where Gofo is greater than Libor leads to a negative gold lease rate.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

GOUD-Zilver ratio piekt

Door de ravage bij zilver is de prijsverhouding ten opzichte van GOUD compleet omgeslagen.

Terwijl de prijs van het witte edelmetaal in de eerste jaarhelft van 2011 nog enorm aan terrein won, is het sentiment in de jongste weken compleet omgeslagen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$