Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7136 tot 7140
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: zondag 18 september 2011

De kracht bij GOUD waar niemand over spreekt

[...]

Als we de aangekondigde ingrepen van afgelopen week erbij nemen – Operation Twist, Euro Bonds, Dollar Interventies, Euro TARP, … , – is het duidelijk dat ook Europa alles in het werk stelt om de boel overeind te houden.

We denken dat de Europese leiders, na veel gekissebis, in hun opzet zullen slagen. Christine Lagarde, hoofd van het IMF, onderstreepte nogmaals de potentiële krachttoer: “Centrale banken hebben 'ongelimiteerde middelen' om de crisis te bestrijden”.

 GOUD geldt hier als de ultieme tegenpool van de massale geldcreatie. Maar ook de prijs van GOUD proberen de centrale bankiers te beïnvloeden. We zagen het vorige week al bij de forse prijsterugval net voor de ingreep van de Zwitserse centrale bank.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 18 september 2011

PAGE, de gamechanger voor GOUD en zilver?

Dat de GOUD en zilvermarkten op dit moment gemanipuleerd worden door grote investeringsbanken lijkt wel bekend bij de meeste investeerder in edelmetalen. Dat er in het Oosten echter op dit moment gewerkt wordt aan een initiatief die ervoor zorgt dat elke particulier ter wereld zijn GOUD fysiek kan aankopen, met daarbij de zekerheid dat zijn contract ook daadwerkelijk 1 op 1 gedekt wordt, is minder bekend. Het zou daarom wel eens zo kunnen zijn dat de oude structuren op het gebied van prijsbepaling en manipulatie een halt worden toegeroepen.

Bron: Commodity Online
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Oostenrijk legt restricties op het kopen van GOUD door particulieren

En hier is het begin van het bemoeilijken van het kopen van GOUD door particulieren in Oostenrijk. Burgers mogen nog maar voor maximaal €15.000 per aankoop aan GOUD besteden. GOUD is hiermee officieel een grondstof waarop beperkingen gelegd zijn.

A newly enacted Gold policy in Austria that restricts the free purchase of gold by individuals may just be the start of a European policy shift that might border on infringing an individual’s financial freedom.

As per the new Austrian policies, individuals who wish to purchase gold will be restricted to purchase only 15000 Euros worth of gold at a time making gold an officially “restricted” commodity.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Donald Trump aanvaardt GOUD als betaling eerder dan dollars

De Amerikaanse vastgoedtycoon Donald Trump heeft de tegenwaarde van 176.000 dollar (127.000 euro) in GOUDstaven geaccepteerd als borgstelling voor de verkoop van een commerciële ruimte op Wall Street 40.

Trump maakte van de gelegenheid gebruik om wat reclame voor zijn gedachtengoed te maken en de regering Obama te schofferen.

Bron: Kitco
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

Technische Analyse Edelmetalen

Technische analyse van GOUD, zilver, palladium en platina.

Friday's Analytical Charts for Gold, Silver and Platinum and Palladium Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$